На гости в Англия

• 533
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Приятел ме покани на гости в Англия, някъде през есента, най вероятно октомври или ноември. Какви са цените там? Приблизително колко пари джобни биха ми стигнали? Къде обменяте валута, тук или там? Благодаря на отзовалите се.

# 1
За цените там не би ли трябвало да попиташ този, който те е поканил? Освен това зависи за колко време, където точно, какво смятате да правите? Така на изуст едва ли някой тук може да ти каже колко пари ще ти стигнат.

# 2
  • София
Как да кажем какви са цените като не знаем какво търсиш?
Може да прегледаш онлайн каталози на интересуващите те магазини.
Хр. стоки не са много скъпи - напр. https://www.lidl.co.uk/en/online-leaflets/online-leaflets/view/flyer/page/1  .
Пари е хубаво да си обмениш от тук, преди тръгването. Колко - зависи какво ще правите на място и колко време ще си там.  Ако имаш кредитна или дебитна карта - вземи ги, за всеки случай.

# 3
Аз пък смятам, че пари в брой изобщо не ти трябват или поне съвсем малко. Абсолютно на всякъде всичко може да се плаща с карта и няма допълнителни такси за това, само превалутирането по курса за деня. Аз не бих рискувала да обменям и държа в себе си много пари в брой, особено ако няма смисъл 😉 За това колко ще ти трябват никой не може да ти каже, зависи какво планирате да правите 😀

# 4
  • Great Britain
Здравейте,
Приятел ме покани на гости в Англия, някъде през есента, най вероятно октомври или ноември. Какви са цените там? Приблизително колко пари джобни биха ми стигнали? Къде обменяте валута, тук или там? Благодаря на отзовалите се.
На така зададения ти въпрос едва ли някой може да отговори.Зависи какво ще правиш ,къде ще ходиш по музеи ли,по галерии ли,в паркове ли ще се разхождаш , по  луксозни ресторанти ли ще се храниш или макдоналдс,на шопинг ли ще ходиш ,в шопинг център или в бутици по Пикадили в централен Лондон,по какъв начин ще се придвижваш, на мюзикъл,опера,театър,нощни заведения и т.н.Навсякъде се плаща с карта.На много места не приемат кеш.Приятно гостуване.

# 5
  • Варна
На така зададения ти въпрос едва ли някой може да отговори.Зависи какво ще правиш ,къде ще ходиш по музеи ли,по галерии ли,в паркове ли ще се разхождаш , по  луксозни ресторанти ли ще се храниш или макдоналдс,на шопинг ли ще ходиш ,в шопинг център или в бутици по Пикадили в централен Лондон,по какъв начин ще се придвижваш, на мюзикъл,опера,театър,нощни заведения и т.н.Навсякъде се плаща с карта.На много места не приемат кеш.Приятно гостуване.
[/quote]

АБСОЛЮТНО ВЯРНО  - едно е да пазариш в Primark друго е по маркови магазини. Кеш ти трябват буквално 20 - 30 - 50 паунда буквално за семки и бонбонки и 00.

Общи условия

Активация на акаунт