Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 52 947
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мили дами,

Моля да ми кажете какво ви е мнението за изследванията? Ще правим инвитро догодина

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 06:47 от AnMary

# 166
Здравейте, ще ми помогнете ли с разчитането на изследванията ми. На 37 години съм, на 3-ти ден от МЦ са пуснати. MAT ме притеснява.

# 167
  • София
Здравейте, ще ми помогнете ли с разчитането на изследванията ми. На 37 години съм, на 3-ти ден от МЦ са пуснати. MAT ме притеснява.
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.... само Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... да си го имаш предвид при бременност ... тогава ТСХ ще се повиши (много вероятно) и Т4 още ще падне... защото ще се използва и от бебето до 20 г.с.
Случайно да приемаш вит.Д? Просто ми е интересно, нищо важно
За МАТ - добре са, това са антитела и колкото са по-малко, толкова по-добре.
МАТ са < 0,1  или по-малко от 0,1, което си е почти 0.00, както е посочено за долна граница ...явно са засечени много малко кол-во ( единични комплекси)... но те антителата МАТ се образуват не само при Хашимото, така че спокойно.

# 168
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.... само Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... да си го имаш предвид при бременност ... тогава ТСХ ще се повиши (много вероятно) и Т4 още ще падне... защото ще се използва и от бебето до 20 г.с.
МАТ са < 0,1  или по-малко от 0,1, което си е почти 0.00, както е посочено за долна граница ...явно са засечени много малко кол-во ( единични комплекси)... но те антителата МАТ се образуват не само при Хашимото, така че спокойно.

Здравей,
не приемам вит. Д и нямам планове да забременявам ( имам момиче на 15 г. и момче на 6 г.) Ако приемам ще се повиши ли Т4?

# 169
Здравейте,
Ще помоля за мнение, тъй като часът ми при лекар е след 10дни. Приемам фолиева киселина, която вероятно е оказала влияние. Не съм бременна.

# 170
Здравейте! Може ли някой, който разбира да ми каже как са  тези изследвания преди да отида да доктор 😊 Правени са на третия ден от цикъла.На прегледа преди изследванията доктора ми каза, че имам поликистозни яйчници и ми изписа противозачатъчни белара

# 171
Здравейте,  дъщеря ми има ИР и пие глюкофаж 750. Можа ли да го приема  едновременно с цинк,изписан й от дерматолог.

# 172
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
МАТ са < 0,1  или по-малко от 0,1, което си е почти 0.00, както е посочено за долна граница ...явно са засечени много малко кол-во ( единични комплекси)... но те антителата МАТ се образуват не само при Хашимото, така че спокойно.

Здравей,
не приемам вит. Д и нямам планове да забременявам ( имам момиче на 15 г. и момче на 6 г.) Ако приемам ще се повиши ли Т4?
Не, за Т4 трябва медикамент

Здравейте,
Ще помоля за мнение, тъй като часът ми при лекар е след 10дни. Приемам фолиева киселина, която вероятно е
Скрит текст:
оказала влияние. Не съм бременна.
Здравей!
Не посочваш години и не мога да преценя за АМХ - ако си под 30г. е малко нисък?!,
Хомоцистеинът е висок... носи риск при бременност - трябва да е около 5... той се контролира от В12 ( трябва да е по-висок), В6 и ФК (при теб доста се е повишила... но тя се спира за 2-3 дни поне преди изследването, възможно е и това да е причината).
Антитромбин III нещо се е активирал - консултирай се със специалист по репр. медицина.

Скрит текст:
Здравейте! Може ли някой, който разбира да ми каже как са  тези изследвания преди да отида да доктор 😊 Правени са на третия ден от цикъла.На прегледа преди изследванията доктора ми каза, че имам поликистозни яйчници и ми изписа противозачатъчни белара
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ.

Здравейте,  дъщеря ми има ИР и пие глюкофаж 750. Можа ли да го приема  едновременно с цинк,изписан й от дерматолог.
Здравей!
По-добре да са на отделни приеми

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 08:10 от denis.

# 173
Денис, а знаеш ли дали с противозачатъчните ще се намали стойността на LH или трябва ендокринолог да назначи лечение? Simple Smile

# 174
  • София
Денис, а знаеш ли дали с противозачатъчните ще се намали стойността на LH или трябва ендокринолог да назначи лечение? Simple Smile
Ще се намали, но това е изкуствено, защото се потиска функцията на яйчниците и респ. и тези хормони се потискат ( техния синтез).
Сам по себе си високият ЛХ не е нещо страшно, той само ти показва, в случая, че имаш ПКЯ, самата ПКЯ го повишаява.
Ако няма ПКЯ той си е в оптимални/нормални граници. При ПКЯ той се повишава защото, много повече, от нормалното на брой, фоликули са започнали да се образуват.
Ако за един Ф. трябва Х количество ЛХ, то за 5 броя Ф. ще трябват кол-во ЛХ......... това е много груб пример за да е по-разбираемо.
Правилното мислене е, как да се справиш, как да излекуваш тази ПКЯ, а не как да понижиш ЛХ... то, след като се излекуваш, ЛХ сам ще си се нормализира/понижи.

# 175
  • Варна
На ПКЯ не действа ли най-много поддържането на висока кръвна захар?

# 176
  • София
По-точно високият инсулин при ИР, защото той (инсулина, не КЗ) е една от причините за хормоналния дисбаланс.

Висока КЗ има и при Захарен диабет, но там няма високи нива на инсулина

# 177
Здравейте,Денис,
Може ли Вашето мнение за Б12 и витамин Д.Мисля,че витамин Д е с доста ниски стойности.Благодаря!

# 178
  • София
Здравейте,Денис,
Може ли Вашето
Скрит текст:
мнение за Б12 и витамин Д.Мисля,че витамин Д е с доста ниски стойности.Благодаря!
Здравей!
В12 е добре, но вит. Д е нисък... трябва да е около 60ng/ml... трябва да го приемаш, около 6-7000IU/дн. за поне 2 месеца прием + 20-на дни почивка и след това контрола.

# 179
  • Варна
По-точно високият инсулин при ИР, защото той (инсулина, не КЗ) е една от причините за хормоналния дисбаланс.

Висока КЗ има и при Захарен диабет, но там няма високи нива на инсулина
Опитвам се да осмисля. Нали в крайна сметка все пак изходът е да се стремим да поддържаме нормални нива кръвна захар като избягваме резки пикове, а не да чакаме да се стигне до диабет за да ни се оправи ПКЯ? Правилно ли те разбирам или нещо ми убягва в това, което искаш да кажеш?

Общи условия

Активация на акаунт