Отговори
# 570
Аз понеже не ползвам фейсбук много-много, не разбирам ползата от това да участваш в повече от една група, за да се обсъждат едни и същи неща в няколко чата. Отделно тук има и други много полезни теми, които следя. Така че ще си остана във форума с надеждата да не избягате всички в другата група 🙃

# 571
Не мисля, че целта на ФБ групата е да замести темата във форума. Просто във ФБ може да се коментират някои въпроси малко по-организирано и после постовете лесно се намират с търсачката в самата група. По-удобно е и да се споделят разни събития/видеа/статии/промоции/etc. Също не е забранено "чатенето", както тук във форума. Та мисля, че двете неща се допълват.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 16:55 от Tessaria

# 572
По анкета сме 42 Simple Smile Вече от тях колко са активни и тук е друга тема.

Аз съм свикнала с форума. Създадох си комфорт още от бебеправенето, покрай операциите, инвитрото и т.н., тъй че това е моето място за обсъждане на такива неща. Просто навик. Ако имам въпрос ще го задам тук. Не се притеснявам от нещо, просто ползвам фейсбук за съвсем различни цели.

Което не е драма да се промени, предполагам даже във фейсбук ще е по-лесно после, когато няма да имаме много време за форума. Но съм на същото мнение като Tessaria - това, че е там, не го прави по-организирано. Напротив.

Участвам само в една и има как да се направи полезна, но уви - не се, за това даже мислех да я напусна. В групите могат да се сложат файлове със списъци с линкове на различни теми за упражнения, за грижи, всеки да допълва, даже да се направи списък с това кой на каква количка или кошарка се е спрял, за да не се пита по 100 пъти, защото това е тема, която вълнува всички, но не е нужно 10 човека да питат по отделно. Така и там се затрупват постовете. Във форума търсачката е малко трудна за използване, защото не работи на база само тази тема, но във фейсбук е различно, там работи по-добре. Но защо пък някой да си прави труда да пусне в търсачката нещо и да се прегледат отговорите, като може да има през ден питане как да спрем да ядем сладко, има ли пушачки и кой колко тежи. Разбира се, че са важни теми, но за мен е малко неуважително към хората, които са отделили време да отговорят, понеже някой го мързи да скролне и да потърси, за да е наистина групирано и лесно за намиране. Аз не питам нищо там, в общия случай хората вече са попитали и за мен остава само да чета. Във форума по-лесно го преглъщам - някой прочел, някой малко по диагонал, друг сега се включва. Какафонията тук не ми пречи, очаквам я. То си е в дефиницията на "форум" Joy

Та това са моите очаквания от една група. Бих си задала въпросите тук и бих споделила какво ми е на сърце, един вид спам място. В групата бих се радвала по-скоро на споделени материали, някакви по-синтезирани и организационни неща. Като страница, тип Пинтерест Simple Smile Въпрос "как се чувствате днес" е за форума, въпрос "кой ще ходи на Бебемания" е за фейсбук Simple Smile Това е в моята глава, разбира се Simple Smile

# 573
Да иажа и от собствен опит със сина ми. ФБ група с около 80 жени, всички си станахме близки, говорехме си за професиите си, има невероятни жени там, с които и до ден днешен излизаме, чуваме се. Винаги можем да разчитаме една на друга, нещо като казармата. Защото ФБ групата остава с цялата си история. А тук, тема по тема, нищо не остава във времето, просто чешем езици. Дори не ми е много комфортно да пиша тук, честно казано, защото всичко се затрупва.
Говорим за строго организирана ФБ група, никой няма да пита едно и също именно защото се познаваме и сме само ние.
Жалкото е, че дори и сега да имам въпрос, си търся в търсачката в старата група и така си намирам отговора Sad а ми се иска отново да го преживея с други жени, но, явно, няма да се получи точно така. Не мрънкам, разсъждавам.
Та, след това, като се родят децата, живот и здраве, ще имаме още повече въпроси и изобщо не ми е ясно тези теми къде се местят, какво се прави… малко ми е и олдскул, не че ФБ е мега модерно, просто е устойчиво във времето всичко, което кажеш.
Например, в предната бях отворила една тема за историята на забременяването ни, страховете ни… и така активността е по-голяма, можеш да зададеш 7 различни теми и всеки член да ти отговаря… та,така.
Ще се радвам да станем повече.
Въпреки че Мис много се старае, както и други момичета, така не се получава, защото 19 е много малко число, наистина…

# 574
  • София
От друга страна не всеки харесва фейсбук. Аз съм от тези хора, имам, но не публикувам нито снимки, нито информация. Оцеляла съм и така до сега. С първото дете съм следяла само тук във форума и си беше ок. Във фейса групите са поне 4, което разкъсва хората, ставаме разногледи. Това си е мое мнение, който каквото иска да си ползва.

# 575
Здравейте, не съм писала от известно време, но нямах много настроение. Гаденето много се беше засилило и започна да ми влияе психически. Тези дни се чувствам по-човешки, дано не отминат. 
Виждам, че обсъждате хранене и кг – такъв вълчи глад ме гони, че не е истина – всичко мога да омета – сладко, солено, не подбирам много Sweat . Кантара ме е страх да го погледна, камо ли да се кача на него, та затова не мога да споделя колко съм качила на този етап. Мисля, че съм споменавала, преди да забременея се хранех в пъти по-здравословно, отколкото в момента. Някои от боклуците, които тъпча сега, не ги бях яла с години Confounded
Отделно имам много липса на движение. Започнах отскоро да правя малко раздвижване в легнало положение, но далеч не е достатъчно. Чакам да стигна някакви по-безопасни седмици и да не ме е страх да се движа повече. На няколко пъти получих много гадни болезнени контракции и менструални болки след леко физическо натоварване; последния път трябваше да лежа цял ден, иначе се появяваха веднага щом седна/стана.
От дрешки съм купила една шапчица и то дъщеря ми много настояваше. Веднъж отидохме заедно до близкия търговски център, но нищо не харесах за момченца. От Джордж обаче съм си набелязала нещица. Изкарах бебешките дрешки от дъщеря ми, които бях запазила и сортирах кои ще може да се ползват от малчо. Също намерих няколко играчки. Само трябва да ги изпера и приготвя, но има време и за това. Комплект за изписване няма да купувам; не съм и с първото дете. Тук нямат обичай да се събират за изписването и на мен така ми е по-спокойно. Но мисля, че имам достатъчно за бебето в началото. Не ме притеснява пазаренето в последната минута, понеже аз предимно поръчвам онлайн. Имам списък какво ще ми трябва за болницата и за бебето първите месеци и на нещата, които съм избрала, съм сложила линкове към страницата, от която се купуват. Даже и ММ ще може да се справи, без аз да съм наоколо Wink
За ФБ – аз съм една от малкото, дето никога не са ползвали. Опитах се покрай локдаун, защото някой беше почнал да пуска много хубави онлайн уроци за децата – може да ми се смеете, но 10мин ми отне да успея да се включа в урока. И повече не се и пробвах. Форумът ми е по-лесен за ползване.

# 576
От друга страна не всеки харесва фейсбук. Аз съм от тези хора, имам, но не публикувам нито снимки, нито информация. Оцеляла съм и така до сега. С първото дете съм следяла само тук във форума и си беше ок. Във фейса групите са поне 4, което разкъсва хората, ставаме разногледи. Това си е мое мнение, който каквото иска да си ползва.

Извинете, но дали публикувате във Вашия профил няма абсолютно нищо общо с групата.

А относно разпиляването - нали заради това предлагаме да сме само ние.

Както и да е, I get it, този път няма да се получи, явно.

# 577
Twice, мисля че последното ви мнение е малко заядливо.
Подканяте дамите да се включат в групата, защото сте малко и явно не върви нещо, но не приемате отказ. Очевидно там ви е по-удобно, което е ок.
Все пак всеки си има причина да пише или не и я сподели. Не виждам проблем.
Извинете са лиричното отклонение. 🙂

# 578
Twice, мисля че последното ви мнение е малко заядливо.
Подканяте дамите да се включат в групата, защото сте малко и явно не върви нещо, но не приемате отказ. Очевидно там ви е по-удобно, което е ок.
Все пак всеки си има причина да пише или не и я сподели. Не виждам проблем.
Извинете са лиричното отклонение. 🙂

Да, няма драма Simple Smile Всичко е точно, не се заяждам, разбира се.

# 579
Аз лично се опитвам да огранича фб възможно най- много...освен всичко останало ме провокира даси губя времето и покрай полезните дискусии относно бременността си представям как ще почне едно скролване и безкрайно губене на време...последните години търпимостта ми намаля значително...нищо лично, момичета!
С оглед на това, че вече месеци следя тук, ми се вижда достатъчно дасе съсредоточа наедно място. Когато видя нещо, което ще ми потрябва, правя снимка на поста или си записвам информацията. Може би е старомодно, но ФБ отдавна вече не е моето нещо...

# 580
Аз гледам да съм активна във ФБ групата, 🤗 за мен е приятна че сме малко хора. Голямата група дето са 900 човека малко ме напряга. Аз съм в 26гс+2 и до тук съм качила около 5 кг и половина.. като се има предвид че в началото бях отслабнала около 2кг. Относно сладкото, аз имам инсулинова резистентност преди бременността, но като че ли тя ми е отключена от стрес. В момента си позволявам хляб и сладко, което ми се яде от време на време и не е като вълчи глад. Преди 2 седмици си правих обременяването с глюкоза и резултатите са прекрасни 🤗. Към момента така си продължавам.
Девойката започна много да се движи вече и ми е много интересно😁.
Относно покупките, започнахме леко по леко да купуваме дребни неща без дрехи, защото са ми дали много. Купих комплект за изписване от 10 части с одеалце, но ми се струва малко тънко за нашия месец за раждане... и го умувам дали да не го заменя с космонавт например??? .. нямам си представа от обличане на бебета, първа бременност ми е😑. Освен това купих хавлийка, спален комплект и един с олекотено за по натам.. но тепърва има много неща за взимане 😁.

# 581
Ванчето, аз ще заложа на нещо за омотаване за изписването - дали порт, дали одеяло, защото каквото и да е ще трябва да се махне, когато ще се сложи бебето в кошчето на колата. А струва ми се, че ще е по-лесно да се махне одеяло, от колкото космонавт, особено както и на мен ще ми е сефте шушулка Simple Smile

# 582
Аз съм изтървала момента с фейсбук групата... Може ли да ми кажете как се казва, как да я намеря ? Благодаря предварително 😇

# 583
За изписването ще заложа на боди с дълъг ръкав и по-дебел ромпер, шапчица, може допълнително чорапички. Ще го мисля в движение, първото го изписвахме по топло време и не се затрудних особено с избора на дрехи, но сега...
Имам дебела пелена и се чудя нея ли да използвам или бебешко одеяло.
На новородено не си представям как му обличам космонавт, те са толкова миниатюрни 🙂 а и както каза Inferiya,трябва да е нещо, което лесно може да се махне в колата.

# 584
Аз съм изтървала момента с фейсбук групата... Може ли да ми кажете как се казва, как да я намеря ? Благодаря предварително 😇

Пиши на Little Miss Ratatouille на лично с ФБ профила си и тя ще те покани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт