Отговори
# 615
Serenapotta, на същото мнение съм Simple Smile

# 616
Артикули за гримиране като цяло нямам Joy Ходя си като зомби, защото така и така по-добре не мога да се докарам Grinning За подписването си бях купила нещо, наречено торниран крем, може пак да заложа на него, ако имам съвсем болнав цвят. Но ние няма да правим някаква фотосесия, ще помолим някой от персонала за една снимка, едно селфи в колата и това е. Никой освен ММ няма да ме види, а той знае как изглеждам след операция, тъй че няма да се шокира Joy
Това, което разбрах пак по лекции - казват ти в деня на изписването, че ще те изпишат. То може да се планира да е там на 4ти ден или който беше, но да оставят за още наблюдение, ако детето е по-жълтичко. Та освен, ако не се падне уикенда много лесно ще се измъкна от тълпата и ще си се приберем на спокойствие вкъщи без придружители.

# 617
Здравейте мами наясно ли сте как стои въпроса с прибирането на корема след естествено раждане.Питам от чисто любопитство понеже снаха ми ми обясни че след раждането и слагали някаква голяма тежест за да се прибере корема (раждала е преди 9 години) има ли го все още това нещо и каква е тази тежест?

# 618
Да, за изписването ще кажат сутринта след като мине визитация. Тогава преценяват здравословното състояние на майката и бебето. На мен окончателно ми казаха в 11ч и в 14ч си тръгнахме. Аз обаче още предния ден поразпитах как ги виждат нещата и тогава ми казаха, че засега всичко е ок, така че не би трябвало да ни задържат повече.

Допълвам за прибирането на корема
Скрит текст:
принципно стоях 2 часа за наблюдение в родилна зала. Освен че ми дадоха да гушкам и закърмя бебето, през останалото време буквално ми изцедиха каквото можаха от матката. Понатиснаха ме доста и след това ми сложиха една торба на корема, но вече нямам спомен какво точно има в нея. Тежичка е, но не толкова, че да боли или поне не си спомням.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 17:33 от Camilia

# 619
На нашето изписване със сигурност ще дойдат родителите ни и вероятно ще си направим 1-2 снимки за спомен. Имам едно кремче, което добре скрива кръгове под очите и изравнява тена, най-много него да взема. Но иначе не ме притеснява как ще изглеждам, свикнала съм да си се гледам "зомбирана" Joy

# 620
Да, за изписването ще кажат сутринта след като мине визитация. Тогава преценяват здравословното състояние на майката и бебето. На мен окончателно ми казаха в 11ч и в 14ч си тръгнахме. Аз обаче още предния ден поразпитах как ги виждат нещата и тогава ми казаха, че засега всичко е ок, така че не би трябвало да ни задържат повече.

Допълвам за прибирането на корема
Скрит текст:
принципно стоях 2 часа за наблюдение в родилна зала. Освен че ми дадоха да гушкам и закърмя бебето, през останалото време буквално ми изцедиха каквото можаха от матката. Понатиснаха ме доста и след това ми сложиха една торба на корема, но вече нямам спомен какво точно има в нея. Тежичка е, но не толкова, че да боли или поне не си спомням.

Малко глупав въпрос, но как го правят това с изчистването след секцио? Чувала съм нещо за химическо чистене, но май е само при проблем 🙄

# 621
Какво изчистване ?! Ако е за лохиите и тн - Чистят те още на операционната маса преди да те зашият. Това е стандартна процедура.

# 622
  • София
За изписването, баткото родих много бързо, лесно и безболезнено. Уж всичко беше наред и трябваше на 3тия ден да ни изпишат, но ни задържаха още 4, че имал инфекция, която лекуваха с антибиотик. Бях подготвила една широка карирана рокля от изписването на една приятелка с нейното детенце (бебето й е януарче но преди 4 години). Аз влязох да раждам на 14градуса, изписаха ни на Великден 32градуса, в последния момент казах на мъжът ми да ми вземе една широка бяла риза, черен клин и бели сникърси, щях да пукна от жега с роклята.
Сега съм се приготвила за студ, пак ще взема роклята Smiley мисля че е крайно време да влезе в употреба по предназначение.
За бебчо сега съм приготвила отделни дрешки, не съм взимала комплект за изписване. Вчера взехме зимно ескимосче за новородено, шапчица и ръкавички, отдолу ще е с тънко боди и поларена пижамка, ще сложа и чорапки (като са под въпрос, да не го прегрея).
Момичета, раждащи в държавни болници, вземете си свещички за болкоуспокояване (късно се сетих да кажа да ми донесат). В Тина Киркова акушерките дават само аналгин за болки и то не всяка, зависи в какво настроение са. Аз ползвах Profenid, пак съм приготвила, впрочем вече започнах да справям багажа за болницата Grinning  нямам търпение, както и първия път и сега Relaxed

# 623
Гърдите ме боляха много в началото, сега са просто чувствителни. Но също имам усещането на «слизащо мляко» от време на време, най-вече, ако съм успяла да изпия поне 500мл течност за деня. И аз като Литъл Мис Р се чудя дали коластрата няма да тръгне преди бебето да излезе.
Алексче , на мен ми се случи на 2 пъти така разстройство изневиделица – нищо не бях яла необичайно и реално продължи час-два, колкото да прочисти червата и толкова беше Sweat Smile
Кръст и мен почна да ме наболява. Спя с възглавница за бременни и мисля, че върши работа до някъде, но допълнителните кг си казват думата. Много ми тежи вече (28гс+1), ставането от леглото е буквално с дупето нагоре, а въртенето от една на друга страна е много тежко. Имам и задух – някои дни повече от други и също пречи на съня. Не ми се мисли как ще е до термин Grin ... Колан за бременни носих като излизах от къщи с първата бременност и облекчаваше тежестта, но също много ме дразнеше, сърбеше ме от него и не ми беше удобен. Засега мисля да не купувам. Някой писа за изтръпване на крайниците и при мен го има, но не знам дали е симптом за нещо сериозно.
Снимки този път не правя – с дъщерята се щраках всеки месец на едно и също число да следя прогреса и много се кефех – сега нямам грам настроение за това, щракнах се май 3 пъти и то по молба на близки, с които не се виждаме често. Професионални със сигурност няма да правя, аз сега се чувствам като тюлен, не ми се мисли нататък. Пък и с всичкото гадене сигурно ще спирам фотосесията да поливам храстите и ще съм жълто-зелена на снимките Laughing . Аз и ММ в социална мрежа не качваме.
Грим рядко нося и не ми е в списъка за болницата. Ще съм с дрехи за бременна със сигурност, коремът я се прибере, я не.  Раждах преди почти 13г, но не в БГ и тук нито са ми натискали корема, нито са ми слагали тежести но пак сам се прибра много бързо още преди да ме изпишат. Като се гледам сега, не възлагам особени надежди да се случи същото, но каквото – такова.
Нямам търпение да свършва бременеенето и да излиза малкият ритливко Two Hearts

# 624
Профенид глобули и аз съм си накупила, с 1вото секцио те ме спасиха от болки и не усещах, че съм с операция. Още с конците бях, когато отидох да пия кафе с майка ми, а 2 седмици след секциото си празнувах рождения ден в едно заведение. Дай Боже сега пак така да мине и глобулите да помагат.
Ние купихме количка Gracco, както и една люлка, която беше намалена и мъжът ми много я хареса. Тия дни ще отидем до Икеа да си набележим кошарка, сет за кошарката и т.н.
Кг не съм качила много, в 24 седмица и си стоя на +5кг. Мисля, че до края едва ли ще кача кой знае колко много като гледам с какво темпо надддавам и коремът ми не е особено голям. Всеки ми казва, че е малък, а съм втора бременност и би трябвало повече да ми личи ама... Бебето иначе се развива нормално.
От известно време ме сърби кожата тук там и полудявам. Четох, че може да е нормално от разширяването на кожата, но може и да показва проблем с черния дроб. Едва ли е последното де, но е много неприятно. Иначе се чувствам прекрасно и не спирам да хойкам, а трябва да се поспра. Снощи 5ч край морето бяхме с едни приятели, накрая жената ме пита как съм, дали не съм уморена, викам не, мога още толкова Smile. Ако съм знаела, че бременността ми на 40г ще е в пъти по-лека от тази на 30г,нямаше толкова много да се колебая за второ дете.

# 625
Мен въобще не ме интересува как ще изглеждам около раждането, само ме интересува как то самото ще мине..
Тук в Белгия посетителите започват да се стичат в болничната стая веднага след раждането. Затова съм решила да запазя моето в тайна, да допусна само родителите ни и брата на мъжа ми със семейството му, както и най- добрата ми приятелка, която е и кръстница.
Винаги има време и място за снимки, просто мисля, че в такъв момент едва ли ще ми е до това и пък ми изглежда малко прекалено в болница и с грим...не че не обичам да се гримирвам, но дори откакто съм бременна ограничих почти напълно, за да не действам на бебчо с разни химии и вредни неща.

Само се надявам и си пожелавам да не се мъча много при раждането и всичко да мине нормално. И като призрак, и като мъченица или измита плочка да изглеждам на снимките от болницата не ми е от голямо значение. Ще бъда родилка все пак.

# 626
Здравейте мами наясно ли сте как стои въпроса с прибирането на корема след естествено раждане.Питам от чисто любопитство понеже снаха ми ми обясни че след раждането и слагали някаква голяма тежест за да се прибере корема (раждала е преди 9 години) има ли го все още това нещо и каква е тази тежест?

Здравей, това с торбата не се практикува в повечето болници вече ( по принцип е пъкна с пясък) аз миналата година си купих колан за след раждане и започнах да го слагам още на третия ден в болницата и доста помага. Освен за корема придържа и кръста. Има доста такива в нета дори и втора ръка.

# 627
  • София
Родих 2017г. дъщеря ми в Шейново и ми сложиха на корема след раждането торбичка с пясък. Не мога да го определя като голяма тежест, може би около 2 кг., която стоя около 30 мин.

# 628
-   Кг не съм качила много, в 24 седмица и си стоя на +5кг.

- От известно време ме сърби кожата тук там и полудявам. Четох, че може да е нормално от разширяването на кожата, но може и да показва проблем с черния дроб. Едва ли е последното де, но е много неприятно.
- бременността ми на 40г

Eliza, изследваха лите за гестационен диабет?
Аз също бях смъкнала дори, имах сърбежи ( не постоянни, но често доста силни) по кожата - крака, ръце, тяло. При мен установиха гестационнен диабет, в очакване на часа ми при специалист чета книга за г.д и там тези две неща ги дават като симптоми.
Възрастта над 35 пък е фактор за поява ( при мен е на лице, но аз имах и телесен индекс почти 27, което също е фактор)

# 629
-   Кг не съм качила много, в 24 седмица и си стоя на +5кг.

- От известно време ме сърби кожата тук там и полудявам. Четох, че може да е нормално от разширяването на кожата, но може и да показва проблем с черния дроб. Едва ли е последното де, но е много неприятно.
- бременността ми на 40г

Eliza, изследваха лите за гестационен диабет?
Аз също бях смъкнала дори, имах сърбежи ( не постоянни, но често доста силни) по кожата - крака, ръце, тяло. При мен установиха гестационнен диабет, в очакване на часа ми при специалист чета книга за г.д и там тези две неща ги дават като симптоми.
Възрастта над 35 пък е фактор за поява ( при мен е на лице, но аз имах и телесен индекс почти 27, което също е фактор)
Не са ме изследвали все още, ще ходя скоро да правя обременяване с глюкоза. Хм, никога не съм имала проблеми със захарта, дано не се окаже това.

Общи условия

Активация на акаунт