Отговори
# 660
Момичета, моите тъпи сърбежи продължават. Най-вече по корема, ръцете и бедрата. Там изведнъж много се налях, надявам се да е от това и да не е здравословен проблем. Скоро ще правя обременяване с глюкоза и ще питам доктора за други изследвания ако трябва. Някой дали е изпитвал подобни сърбежи? Кожата ми е зачервена и явно се пропуква, а мажа 2 пъти на ден.
И да се оплача, днес ходих да давам кръв за ТСХ и ми се падна едно младо момче явно тъкмо прохожда. Първо изтърва стойката където се слагат епруветките, после изтърва и самата епруветка. Извини ми се и каза, че по принцип не е толкова невнимателен. Тръгна да ми взема кръв и само като го видях колко е неуверен ми призля. Естествено шурна кръв от вената, абе изобщо чудо...
Да не  се полуяава така от някаква алергия? нещо да си сменила напоследък, прах за пране, омекотител? Има ли обрив ?  С какво се мажеш, пробвай да смениш лосиона, може да има ефект? Може би се обади на лекаря си, за всеки случай.
Няма обрив, има червени ивици на някой места където се цепи кожата. Ще сменя лосиона, вчера една приятелка ми каза да го спра и да видя дали не е някаква реакция от него, защото като, че ли единственото ново нещо, което ползвам е кремът против стрии на Палмър. Вчера ми излезе и резултата от ТСХ и с високата доза от 88мг ми е паднал на 0.97. Дали ниския ТСХ не причинява сърбеж, знам ли. Но и да гадая, в сряда съм при док и ще я питам ако трябва да се пуснат изследвания.

# 661
Елиза, червените ивици са стрии в много ранен етап. След като сърбежа е само на тези места където си качила най-много, според мен кожата ти не е достатъчно еластична и започва да се цепи, не е до ниска стойност на ТСХ. При мен от хипофункцията, т.е. по-високо тсх и липса на витамин Д се получава такъв сърбеж, но е по цялото тяло в комбинация с изключително суха кожа. Затова (писах вече) залагам на тежки, мазни естествени масла. Може би трябва да смениш козметиката, тази явно не ти пасва напълно

# 662

Аз вчера случайно се влюбих и купих детска количка и кошче- максикози.

Аз също. Харесала съм си още и слинг, и колело с кош за деца отпред,  изобщо да се стяга бебчо, както казва бъдещият татко. Ако си мисли, че само ще го дундуркаме вкъщи, да си помисли отново! Simple Smile

# 663

Аз също. Харесала съм си още и слинг, и колело с кош за деца отпред,  изобщо да се стяга бебчо, както казва бъдещият татко. Ако си мисли, че само ще го дундуркаме вкъщи, да си помисли отново! Simple Smile

Аз съм толкова нестабилна на колело... не искам да рискувам животи 🤣а и с това движение тук...отделно и с батерия, едвам изкарвам 15 мин...моето ще го бутам с количката и толкова 🤷🏽‍♀️

# 664

Аз съм толкова нестабилна на колело... не искам да рискувам животи 🤣а и с това движение тук...отделно и с батерия, едвам изкарвам 15 мин...моето ще го бутам с количката и толкова 🤷🏽♀

разбирам 😄 Но те са стабилни тези колелета. За каране в парка най-вече. Тук ги виждаме на всяка втора крачка в парка. Е, не са за от месец 1, де. Трябва малко да поотрасне бебето, за на лято може би.

# 665
  • София
Момичета, здравейте! Следя Ви редовно, но пиша по-рядко. Искам да Ви попитам в 27 г с съм, но има сериозен проблем с киселини от всичко, които не се повлияват от почти нищо и вечер повръщам. Просто е ужасно, защото в началото не ми се е гадело, камо ли да повръщам. Има ли някоя друга мама, която в тези седмици да стига до повръщане?

# 666
Момичета, здравейте! Следя Ви редовно, но пиша по-рядко. Искам да Ви попитам в 27 г с съм, но има сериозен проблем с киселини от всичко, които не се повлияват от почти нищо и вечер повръщам. Просто е ужасно, защото в началото не ми се е гадело, камо ли да повръщам. Има ли някоя друга мама, която в тези седмици да стига до повръщане?

Здравей Пипи. И аз имах много киселини миналата седмица (27 г.с.) . Вечер ми ставаше много зле. Тази седмица се разболях нещо и киселините ми минаха. Но на мен ми пога ментов чай , да вечерям рано, поне 3 часа преди лягане. Не съм пила лекарства, но киселините са ужасно неприятни и болезнени. Дано скоро минат при теб.

И аз имам голям проблем, вчера ми се счупи зъб. Направо се разпадна на парченца. Нито ме е болял преди това, нито нищо. Явно бебето си взема калций от мен. Сега се чудя как ще ходя на зъболекар и какво ье ме правят:( Сао зъбобол ми липсва, а не мога да си дойда в България сега да ми го оправят, не ми се мисли колко ще ми струва тук.
Освен с мляко  и лмлечни храни, какво мога да приемам за калций?

# 667
Алексче, провери си дали може по време на бременност - спирулина. Тя е тъпкана с калции, бях се засилила към нея, когато ми спряха цикъла, но съм с Хашимото и имуностимулаторите не са ми приятели Joy Има я под формата на хапчета и на прах, но преди съм пила и на хапчета ми беше по-добре. На прах е карцерогеннен цвят и овкусява нещото, в което го слагаш.. но си прецени, де Simple Smile

Пипи, явно е от седмицата Grinning И аз нямах гадене и повръщане в началото, но още от 7ма седмица съм с киселини. Помагаха ми зелени ябълки, ранно хапване, лежане на ляво, БиаНацид. Нищо друго - ни газирано, ни с лимон, ни без... Напоследък се влошиха доста, поизключих, каквото ме дразнеше, например домати и се кротнаха нещата. Оообаче и аз се разболях и ела да видиш! Повръщах всеки път, когато се опитвам да отхрача, всякакъв вид легнало положение ми докарваше директно рефлукс (няма киселини, няма нищо преди това, направо си повръщам в гърлото и то часове след ядене). Едната вечер даже стигнах до два БиаНацида и един Мезим, за да заспя някак, след като обикалях апартамента като шашава, беше точно вечерта, в която влязох в 27ма Grinning Абе тъпа работа, но пак си взех зелени ябълки и след вечеря си подавам една. Или се подобрявам принципно, или ябълката ми е плацебо Simple Smile Можеш да пробваш и Гастритол, то е билково, три пъти дневно се капе и е превантивно за киселини. Днес мисля да го почна пак.
Кръстницата ми беше казвала, че на нея само ракия ѝ помагала при втората бременност. Аз мразя, но ако не бях заспала онази вечер за една бройка ми беше минало през ума Joy

# 668
Ох, киселините са ми враг още от началото. Талцид взимам, това ми каза АГ. Но не ми помага винаги. Ако положението стане много напечено взимам една лъжичка сода за хляб. Иначе като се завъртя на дясно да спя, се подпирам с една възглавница, за да се повдигна. За съжаление няма спасение. До края си бях така с каката.

# 669
Ох, киселините са ми враг още от началото. Талцид взимам, това ми каза АГ. Но не ми помага винаги. Ако положението стане много напечено взимам една лъжичка сода за хляб. Иначе като се завъртя на дясно да спя, се подпирам с една възглавница, за да се повдигна. За съжаление няма спасение. До края си бях така с каката.
аз съм в 27+3 гаденето и повръщането бяха спряли в петия месец сега пак почнаха от всичко повръщам само супи ям и умирам от киселини

# 670
На мен млякото и бананите ми помагаха при киселини...и на мен често ми прилошава и прикиселява последните дни

# 671
Здравейте момичета, аз съм с термин 07.02.2022, но според последни изследвания на бебо предполагаем термин е 31.01.2022. За това реших да се включа и във вашата тема. Очаквам момченце, второ детенце ми е. От месец 1 имам киселини от почти всичко и си слагам от капките вомитосхил. До момента съм качила 3кг.

# 672
На мен млякото и бананите ми помагаха при киселини...и на мен често ми прилошава и прикиселява последните дни
и аз съм пробвала това с млякото и бананите но резултатът е нулев вода с лимон също пробвах нищо Бяха ми казвали също за ментови лукчета пробвах пак нищо направо е умирачка яла съм и зелени ябълки които са по кисели ефект нулев

# 673
За ментата вчера пак се разчетох... Ми на едно място пише "пий мента, че успокоява корема", на друго "не пипай ментата! с успокояването на корема клапата се отпуска още повече". Пф. Та положението е "на който каквото му действа" :/

# 674
Вчера беше от дните, в които киселините са толкова много и толкова силни, че нищо не помага. Тоест помага да излязат, но си болят.

Общи условия

Активация на акаунт