WIZZAIR - 42

• 41 372
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, при Wizz има ли нарочно разхвърляне на пътниците от една резервация из самолета (както при Райън), ако не са платени места?
При мен 50% от полетите ми са били разхвърлени местата. Чист късмет си е, честно казано.

На мен с Wizz air НИКОГА не ми се е случвало да стоя до този, с когото е направена резервацията ми, освен ако не съм ги купила местата. Понякога се случва да сме близо, през 1-2 реда, но никога заедно Simple Smile

# 226
  • София
Чак пък нарочно.... Логично е където има останали 2 или 3 места едно до друго, да се пазят от софтуера за желаещи да платят, а другите да заемат останали единични или средни, които е по-малко вероятно да бъдат конкретно купени.
Бизнес е това, не заговор 🙂

# 227
Аз,лично,не схващам драмата Не конкретно към питащия сега,а понеже това е най-често срещания въпрос в темата.
Ако ти е важно да седиш до някой,си купуваш места.Ако не го направиш,не схващам проблема да не седиш рамо до рамо до него за няколко часа Часове е ,не е вечно.

# 228
Деца под 14 не разхвърлят.

# 229
Аз никога не съм купувала места и в последствие в самолета сме се смянали, не е имало проблеми, но ми беше много смешно последният път с Райън на два изцяло свободни реда ни сложи един пред друг и в последствие никой не дойде…

# 230
Това със смяната е много нагло.Имаше статия наскоро,как целият саколет аплодира пътник,отказал да си отстъпи мястото.И аз съм твърдо зад това.
Ако аз ше реша да си платя да ми е удобно,няма как някой да се пробва да хитрува.
Казвала съм,един път циганка как се пробва да хитрее,както само те могат."Лошо ми е,за първи път летя,искам до прозореца"Момчето и отказа твърдо и тая извади сандвич да яде и почна да си лафи с аверка през 4 реда.

# 231
Това със смяната е много нагло.Имаше статия наскоро,как целият саколет аплодира пътник,отказал да си отстъпи мястото.И аз съм твърдо зад това.

Говорили сме го това с Айша из темите (не помня тук или за Р.). Аз лично плащам 20 евро място - ако някой иска да се сменим, очаквам да ми се възстановят 20те евро +  още 20, за причиненото неудобство. Навсякъде е така - като купиш накрая, ти излиза двойно (каквото и да е). Досега никой не ме е питал, де. На първите редове сядат явно хора, платили си за това.

# 232
Чак пък нагло… След като любезно попиташ не виждам къде е проблемът. Аз например не обичам да пътувам до прозорец и питам дали човекът до пътеката няма против да се сменим и до сега не са ми отказвали.

# 233
Да, но в нея статия не беше за питане, а за настояване да се сменят местата, защото е с бебе. Аз също съм с малко дете и ако държа на място си плащам. Ако не, нямам претенции.
  При последния ми полет, едни каки ни бяха седнали на местата и отказаха да станат. Стана така, че седнах до една много приятна дама, която също като мен много обича да пътува, харесваме едни и същи книги и тн. Полета мина като миг. Разменихме си контактите и се надявам някой път заедно с нея да си организираме нещо. Господ събира, както се казва, а в случая Wizz. Нека сме по-положително настроени и на всички ще ни е по-хубаво! Simple Smile

# 234
Не всички хора в самолета са си купили местата. Реално, няма как да се знае кой си е купил мястото (може би с изключение на първия ред). Ако при любезно запитване нямат нищо против- не виждам проблем за която и да е от двете страни.🙂 Не винаги е "извиване на ръцете", "изнудване" и прочие. Аз никога не съм си плащала за място, не съм и молила друг да си сменяме местата- задоволявам се с това, което ми се е паднало. Случвало се е да има седнали други хора на моето място- казвала съм, премествали са се на друго място (впоследствие се оказа, че на 2-3 реда бяхме само ние и те си пътуваха спокойно). Много обичам да пътувам до прозорец, не обичам да се разхождам по време на полет. Ако държа на конкретно място, ще си платя за него.

# 235
  • София
Да, нагло е. Харесвам и плащам за определено място. Защо някаква измекярка ще ме моли учтиво? Ако пък е седнала предварително и не става самолета няма да излети докато не се махне. Няма как да ми предложат друго - платила съм за последен ред до пътеката.
Е, ако дадат 100 Е може и да размисля. Но не им се дават.

# 236
Прави ми впечатление, че все тези, които си плащат за място "скачат" срещу "измекярите"?🤔 Сигурно затова аз не съм се сетила (дори и мислено) да наричам с такива думи хората, които са ме питали любезно дали може да си сменим местата...Просто съм им отговаряла, че не може. Това че не съм си платила допълнително за място, не означава, че трябва да съм съгласна да се разменям с друг, само защото са ме попитали любезно. Чак пък измекяри и прочие...на мен ми се струва малко пресилено...🙂

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 20:18 от dolce miele

# 237
  • София
Явно за молещите парите са проблема. Дали ще обеднеят с 5 - 10 Е и да са заедно? Гледат да минат тънко. ММ иска до прозореца на 29 ред при Боинг - купувам го. Доброволно пътуваме разделени - нищо ни няма, разнообразие.

# 238
На мен парите не са ми проблем, но конкретно на wizz никога не бих си платила. Винаги съм имала късмета да имам хубави места и никога не съм питала някой дали искам да си сменим местата, нито пък директно да си седна където аз реша. За мен последното е много грубо, но хора всякакви.
 Никога не съм и разбирала защо на лоу кост компаниите пътниците бързат да станат и да стоят 15 мин прави, че да влязат и да чакат в гаден автобус.

# 239
  • оттам, откъдето започва България
Smirk Да, всяка ситуация е различна. А за софиянци винаги е по-добра. Пътувала съм и от София, и от Варна, и от Бургас. Познайте къде са най-евтини билетите. Затова оставяме столичаните да си говорят.

Общи условия

Активация на акаунт