WIZZAIR - 42

• 41 353
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ще пътуваме с 2 деца, едното е под 2 годишна възраст и ползва всички известни преференции за бебе(безплатна количка, със сигурност ще е в родителя си), но за второто, което е на 3 и половина, как стоят нещата, позволена ли е безплатна количка на борда?? Трябва ли да се купят места или ще е разпределено до единия родител?

за втора количка не знам, но децата ги разпределят до родител когато са под определена възраст. Когато купувате билети ви дава да видите местата преди да платите.

# 436
Някой запознат ли е под каква възраст системата го разпределя детето до единия родител? За количката, изрично е упоменато, че за infant, до 2гв е разрешена, ама за 3..4годишно дете?

# 437
Някой запознат ли е под каква възраст системата го разпределя детето до единия родител?
това открих
Wizz Air does not accept unaccompanied minors (UM) under the age of 14 years.

# 438
  • София
При Уиз деца под 14 год. се разпределят до родител.

# 439
Някой запознат ли е под каква възраст системата го разпределя детето до единия родител? За количката, изрично е упоменато, че за infant, до 2гв е разрешена, ама за 3..4годишно дете?

За разпределянето трябва да е детски билет (child 2-14). Възрастен (над 14) вече не.
за количката май не беше писано изрично никъде гранична възраст, но приемаха. Или проверете добре правилата, или си рискувайте, или не рискувайте... Моите деца на около 2г категорично отказваха количка и с кеф я изхвърлих. После сме пътували без количка, къде със зор, къде без.

# 440
Никъде в правилата им не е посочено. Когато сме пътували с детето и сме носили количка, никога не сме плащали . Последно беше на 4г. Тогава не взех предварително голям багаж, но имах готовност да я платя като голям багаж на летището. Не се наложи. Без проблем ми я чекираха безплатно и в двете посоки. С уточнението, че това беше преди ковид.

# 441
... но децата ги разпределят до родител когато са под определена възраст. Когато купувате билети ви дава да видите местата преди да платите.

Това не е точно така. Ако сте решили да не купувате места и да се оставите на случайното разпределение на местата, при което деца под 14 години задължително се слагат до възрастния, с когото пътуват, тези случайни места виждате едва при чекирането 48 чАса преди полета, а не при заплащането на билета.

# 442
15% отстъпка за закупените билети на 21 октомври (с пътуване до края на февруари)

# 443
... но децата ги разпределят до родител когато са под определена възраст. Когато купувате билети ви дава да видите местата преди да платите.

Това не е точно така. Ако сте решили да не купувате места и да се оставите на случайното разпределение на местата, при което деца под 14 години задължително се слагат до възрастния, с когото пътуват, тези случайни места виждате едва при чекирането 48 чАса преди полета, а не при заплащането на билета.
Моето 12-годишно изобщо не беше до родител. Да се има предвид.

# 444
Имам въпрос, 100% е говорено тук и е написано и в сайта, но съм афектиран и не ми се рови да търся, извинете ме.

Закупих билет за друг човек вчера за 207евро, днес заяви желание да го откажа - таксата която намерих посочена в интернет е 83 евро, те ми възстановяват само 100 евро (не знам защо, цената е с приорити, куфар и място - може би някои от нещата не се възстановяват, както и да е) в Уиз профила.

Тези 100 евро от там може ли да ми ги върнат в картата, с която съм платил, или единствената опция да ги "видя", е да ги използвам за закупуването на билет?

Благодаря предварително.

# 445
Съжалявам за това, което ти се е случило. Първо... човекът, който днес е заявил желание за отказ, направо си е за бой. А ако е имало и най-малко съмнение, че това ще стане, билетът задължително трябва да се купи с флекс. Не уточняваш дали билетът е купен с флекс, а само прайорити и място. Ако наистина флекс, всичко ще излезе доста солено. Доколкото знам парите за прайорити и място не се връщат при отказ от пътуване, не се и прехвърлят към нов полет (поне мястото), ако си избирате друга дата, а парите ще ги върнат във вид на уиз точки/левове в твоя уиз акаунт. Но защо връщат толкова мизерна сума, не знам. Тук трябва някой, който е имал този горчив опит да ти каже. Говорим за отказ или за платена смяна на датата на пътуване?

p.s. звънни на колцентър 024928367

# 446
Dr. Cocktail,  надявам се, че близкият роднина ти е платил цялата сума за билета. Сега трябва да си поеме загубите сам.

# 447
Dr. Cocktail,  надявам се, че близкият роднина ти е платил цялата сума за билета. Сега трябва да си поеме загубите сам.

Не, нищо не е платил, щото нямал и аз от съжаление, да помогна, а някога в близко бъдеще щеше да ги връща. Сега заявих на семейството му, които отглеждат възрастен мъж като кукла и издържат финансово напълно, че в най-кратък срок очаквам цялата сума, защото на мен уиз кредит не ми трябва, да си го използват някога, ако съм в настроение.

Иначе се свързах с Уиз на 3 евро на минута (с германският колцентър), ще ми върнат каквото-остава-след-таксите в картата, поне това се разбрахме, няма да се занимавам с кредити из профила.

# 448
Никъде в правилата им не е посочено. Когато сме пътували с детето и сме носили количка, никога не сме плащали . Последно беше на 4г. Тогава не взех предварително голям багаж, но имах готовност да я платя като голям багаж на летището. Не се наложи. Без проблем ми я чекираха безплатно и в двете посоки. С уточнението, че това беше преди ковид.
Има го посочено. До 2 години е възрастта за безплатни колички на борда. На 100% съм сигурна, защото и моето е на 3 и ми беше много важно да знам опцията.

# 449
Не съм виждала подобно правило. Може ли да посочите къде е? До 2г е такса за бебе. Лично аз поне 5-6 полета съм пренасяла с Уиз количка, когато детето е било над 2г. Вие заплащали ли сте за количка?

Общи условия

Активация на акаунт