ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 110

• 52 494
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Абсурд, аз ям не повече от 1200 - до 1300 калории дневно, като в съботите стават 1500 макс. и то не всяка събота Simple Smile Обаче се подух снощи от хапване на карфиол, който иначе уж бил нискокалоричен, ама... скоро няма да го ям пак. Върнах се от море 66,3 сега съм 67,5 - друго си е на морето явно, там и въздуха помага Simple Smile

# 196
Карфиолът е много коварен. Каквото количество изям, толкова качвам. Същото е положението със зеле и краставици 😶

# 197
А едва ли не били с отрицателни калории Simple Smile

# 198
  • Пловдив
Зелето се води, че е с отрицателен калориен баланс. Това означава, че за да бъде преработено се изразходват повече калории, отколкото има в зелето. Краставиците пък са само вода.
Направо ми е странно, че качвате от такива зеленчуци. Нямам представа на какво се дължи.
Аз качвам, ако ям повече плодове, но то е нормално.

# 199
Карфиола май подува стомаха, иначе краставици аз ям всеки ден в салата. Днес съм 66.9 сутринта

# 200
Според мен просто отнема повече време преработката и изхвърлянето им. Не мисля, че това е трайно качване на мазнини.

# 201
Здравейте, дами,

Отдавна ви следя и ви се възхищавам. Време е и аз да се включа в темата със своите завидни 90 кг (170 вис.). След като родих (преди цели 9 години) за около година почти си бях върнала старата форма, която никак не беше лоша. Тогава още спортувах доста активно. Така ме завъртя животът, че ме закръгли стабилно или пък аз се завъртях около него, гледайки го някак отдалеч, не знам. Имах периоди на сериозно преяждане, самосъжаление, всякакви оправдания (такива си намирам все още) и др., но както и да е. Това не е толкова важно сега. Важно е, че като се погледна в огледалото ми става зле, а и имам дъщеря, за която съм "чудесен" пример. Сега се връщам от поредната хипопотамска почивка и естествено пак ме е грабнала мотивацията за промяна (за пореден път през последните няколко години). Лошото е, че я губя много бързо, направо се изпарява, но така е най-лесно.

Та така....на прага на 32рата годинка, с много тлъстинки под мишница и куп лоши навици (да пием по бира (и тя не е една), да пием по винце с някое вкусно мезенце, пици, пасти и всякакви други неща ....се изправям пред себе си ПАК. Абе "подхлъзвам се лесно", както се казва и за капак обичам да готвя и да си угаждам  Simple Smile. Все още съм сравнително активен човек, защото работата ми е свързана с доста ходене, но това не е достатъчно. Имам доста да поработя върху себе си във всякакви аспекти.
Стартирам с фастинг до обяд, не ме затруднява и ми пасва много добре. Каквато и закуска да ям (с повече протеини, с повече мазнини и т.н) после през целия ден си хапвам завидно, така че предпочитам липсата й. Ще избягвам алкохол и по-сериозните въглехидрати. Амбицирала със се отново да започна да спортувам активно, но това ще стане постепенно ( ако стане).
Това е от мен засега. Успех!

# 202
Успех от мен! На твоите години свалянето на кг е по-лесно. Ако намалиш алкохола, намаляваш и апетита си пропорционално. Трудното е да почнеш!  После се чудиш защо не си почнал по-рано, поне аз Simple Smile

# 203
Здравейте момичета,въпроса ми е към тези,  които закусвате-забелязали ли сте да огладнявате след това по-бързо?
Аз правя интервално хранене,не закусвам обядвам към 12-13ч,но понякога пробвам да закусвам примерно с овесени ядки,чия ,малко горски плодове и ядково мляко или само овесени трици с мляко и забелязвам, че така трудно изкарвам до обяда.Вие какво закусвате,за да не огладнявате след това бързо бързо?

# 204
Аз не закусвам, пия само кафе. Но се насилвах по едно време преди години и определено огладнявах по-бързо или пак така. А уж специално ядях овесени ядки, които никак не са ми вкусни, защото засищали.

# 205
strawberry0302, аз не закусвам принципно, но понякога уикенда плановете ми налагат по-късен обяд и хапвам сутрин. Моите наблюдения са като твоите - всякакви бърканици с овес, семена, ядки, мляко само ме разяждат. Засищам се добре от яйца във всякакъв вид и от нетрадиционни за закуска храни - пържоли и кюфтета Grinning Общо взето ако нямаш скрупули, че ядеш нещо, което принципно не се яде за закуска, хапвай каквото знаеш, че си те засища.

# 206
След закуска винаги огладнявам по-бързо, да. Ако все пак сме на хотел и случайно закусвам, за да правя компания, ям само домати + малко сирене. Вкъщи ако съм гладна, което е рядкост ям плод. Повече няма да стъпя на ол инклузив, защото ще хабя и храната, и алкохола Simple Smile

# 207
Да,благодаря ви,значи не съм само аз така:)
Аз правя интервално от повече от 4г и не закусвам,но понякога пробвам да закуся с изброените по-горе храни и определено ме разяждат,а когато съм само на кафе и вода,спокойно си изкарвам до обяд.
До сега признавам си правех интервалното като по време на фаста си пиех 2-3 кафета с мляко,сега опитвам да е само чисто кафе,но нещо ми е трудно така да го пия:(

# 208
  • France
Аз не мога да не закусвам, буквално припадам до обяд. Предпочитам солена, протеинова закуска, тип английска.

# 209
Привет! Реших и аз да се разпиша при вас, за повече стимул!
Килограмите не ми е комфортно да кажа колко са точно, но след тежък Ковид и последвалото напомпване с лекарства заради странични "екстри", се натрупаха страшно много.
На 31 години съм, от 15 август се храня ниско въглехидратно и мога да се похваля с -6кг. Остават още няколко пъти по 6, за да се почувствам отново себе си, но съм мотивирана, защото освен на красотата, килограмите не влияят хич добре и на здравето...
Днес фаствам 😁 - на водичка и чисто кафе и засега се чувствам чудесно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт