ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 110

• 53 025
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • в пералнята
Вече 3 месеца спорт и калориен дефицит и мога да се похваля с качен половин килограм и с това, че не мога да си вляза в панталоните за работа. Weary
Със сантиметрите също не се случва нещо особено...

Ям между 1400 и 1600 калории, което си е безбожно малко и се чувствам вечно гладна. Тренирам 4 - 5 пъти седмично, по час, като 2 пъти са с фитнес инструктор. Факт е, че вече правя преса за крака с 80 кг и клякам със 70, обаче всъщност не това ми беше целта.

Искам да отслабна и да дефинирам, а не да правя крака като на Рони Колман...
Започвам да се демотивирам. Очевидно трябва да намаля храната още, но аз и сега съм толкова гладна, ако извадя още 400 калории, ще изям някой от колегите.

# 496
Сигурна ли си, че си смяташ правилно калориите? Предполагам, че си сметнала калориите като от поддържащите си планирала дефицит от колко…?

Гладна не трябва да бъдеш при никакви обстоятелства. Това си е психически и физически тормоз, и то ненужен. Подбирай нискокалорични, засищащи храни.

# 497
Аз ям сега по 1100 калории, а преди по 1200. Почнах да се храня точно с ниско калорични храни през деня, вечер нещо по-хранително - месо, риба, сирена. Напр. на обяд ям супа или порция задушени зеленчуци, а вечер - риба или месо с гарнитура. Или голяма салата с парче 150 грама сирене или кашкавал. Отделно хапвам ябълки, мандарини, боровинки, кисело мляко, айрян. Не гладувам! Ако ми се яде шоколад - ям. Но с 1600 и аз нямаше да отслабна за съжаление Sad

# 498
  • France
А може би не ядеш достатъчно протеин? Да, наистина е бавен този начин. Отнема месеци. 6-9-12. За 3 месеца е нормално да няма някаква уау промяна. Бих те посъветвала да смениш фитнес инструктора. Не виждам смисъл за жена да се натоварва с такива кг, а и е много изтощително за ставите. По-добре кардио, пилатес, плуване...

Аз съм много меланхолична напоследък. Заковала съм на 54 и не мърдам. Няма как да спортувам повече, мога само да намаля храната. А това е нещо, което не умея. Винаги съм си хапвала добре. И сега събирам воля поне да пробвам.

# 499
Зависи, ако е 1,80 висока дори са ѝ малко килограмите, ако е 1,50 са ѝ доста и с диета и спорт за три месеца промяна трябва да има. Няма начин да е в дефицит и да не отслабва. Или смята грешно калориите, или има здравословен проблем и по-бавен метаболизъм. Няма такова нещо като калориен дефицит без отслабване.

# 500
  • в пералнята
Сигурна ли си, че си смяташ правилно калориите? Предполагам, че си сметнала калориите като от поддържащите си планирала дефицит от колко…?

Гладна не трябва да бъдеш при никакви обстоятелства. Това си е психически и физически тормоз, и то ненужен. Подбирай нискокалорични, засищащи храни.

Всичко си меря и въвеждам педантично - каквото и да хапна, смятам си зехтина и балсамикото в салатата, дори и черното кафе, което е 2 калории. Смятам с My fitness pal, най-удобно ми е, защото има опцията да сканираш баркод и 99% от храните са вътре.
Правя интервално гладуване, освен в случаите, когато тренирам сутрин - тогава ми трябва протеинов шейк, иначе нямам енергия за тренировка. Него го пия с мляко, иначе ми е гаден - ето това са едни излишни 150 калории, знам.
Ям салата на обяд и вечер преди основното, за да мога да се заситя уж, но то засищане няма, гладна съм си. Не пия друго, освен кафе и вода, алкохол съм пила 2 пъти за последните 3 месеца.
Явно макросите не си ги подреждам, както трябва, друго обяснение нямам.

П.С. Висока съм 168см,  не са ми оптималните килограми това, 56 са ми идеалните, но бих била доволна и на 58.

# 501
  • France
Ахинора, с теб сме с един ръст. И аз с месеци не свалях особено. Но пък от друга страна, никога не съм била на диета. Просто гледах да намаля въглехидратите. Спиш ли достатъчно?

# 502
  • в пералнята
Ахинора, с теб сме с един ръст. И аз с месеци не свалях особено. Но пък от друга страна, никога не съм била на диета. Просто гледах да намаля въглехидратите. Спиш ли достатъчно?

Спя достатъчно напоследък, нямам стрес фактори в момента.

# 503
  • France
Освен да почакаш още малко? На твое място бих яла повече месо и яйца, и салати. И по-малко мускулно натоварване, повече кардио. Тичаш ли?

# 504
  • в пералнята
Освен да почакаш още малко? На твое място бих яла повече месо и яйца, и салати. И по-малко мускулно натоварване, повече кардио. Тичаш ли?

2 от тренировките ми са кардио - не тичам, ходя бързо с висок наклон, "качвам стълби", гребане и крос тренажор. Пулсът ми е средно 150 - 160 по време на тренировка. Нямам представа обаче колко е вярно, защото нямам часовник, а уредите във фитнеса показват толкова.

# 505
Пристигна роклята, изключително е стилна. С цип отстрани. Работата е там, че на талията перфектно се закопчава, ципа стига до под гърдите и оттам нагоре не мърда, има една педя разстояние. Не толкова заради гърдите, ами пусти сланини по гърба и отстрани, които си отгледах доволно с годините! Роклята е за бюст 36 инча, моят е 40". Много жалко, но не вярвам да ги стопя тия сланини за месец и половина. Дайте съвет, да я връщам ли? Невероятно добре прибира ханша и корема, но циците не ще...

# 506
Относно роклята - 4 инча са 10 см., а през годините съм забелязала за себе си, че и да отслабвам, бюстът намалява, но като цяло гръдната обиколка си остава почти същата, понякога ако е по-малка, като сложа някоя по тясна блуза или рокля, на гърба ми винаги се очертава как сутиенът "избутва" малко тлъстинки от гърба или пък ако сложа по-тесен панталон на корема, тази теснота избутва нагоре пак нещо тлъстичко. Те и даваните мерки невинаги са напълно точни, защото структурата на всяко тяло е различна, при кройките или моделите също има разлика. Аз съм си купувала блузи и М, и L, но понякога и XL - за да не ми очертават ханша/корема. При рокля с цип - може и да е рисковано - успявате да я затворите, но след 2 ч., от непрекъснатия натиск на тялото, ципът може и да се отвори. Не знам, просто разсъждавам.

Може би тук, фитнес специалистите, могат да дадат съвет и за някои по-специфични упражнения в тази област на тялото.

Колкото до Arhinora, при вашия режим с 1600 кал. и доста спорт, както и продължителността - 3 месеца, мисля че сте в калориен дефицит, но може да сте влезли в т.н. "плато" - организмът намалява метаболизма, защото се "запасява" един вид, за да има енергия, защото той не знае какво става. Не съм особен специалист по всички тези въпроси, но все пак съм чела доста, а и съм го забелязвала и при себе си понякога.

# 507
За да стигне до плато трябва първо да види резултат, който тя не е видяла. Не е това.

# 508
  • в пералнята
Ще сложа една снимка за малко, и после ще я изтрия. Има някакъв напредък, но той е съвсем минимален за усилията, които полагам, според мен.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 14:30 от Arhinora

# 509
Напредъкът е огромен. Изглежда като да си качила мускул и свалила мазнини, затова кантарът не мърда. Не защото нямаш резултати. Изглждаш страхотно. Продължавай в същия дух със здравословния живот и спорта. Изглеждаш чудесно и според мен няма защо да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт