ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 110

• 53 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Да, всички плодове си ги смятам - примерно ябълки - 150 грама, банан - 100 гр и т.н. Всичко записвам и всичко ми се брои.

# 481
Да, всички плодове си ги смятам - примерно ябълки - 150 грама, банан - 100 гр и т.н. Всичко записвам и всичко ми се брои.

Ок благодаря ти,но не ги ограничаваш или?

# 482
Не, че нещо, но на този ръст 54 кг са повече от добре.

# 483
Малко... кхъм как да кажа... странно ми се вижда това изследване. Не може само от издишания въздух да се разбере как функционира метаболизма. По предписание на лекар-диетолог се изписва радиоактивен изотоп, пие се определено количество в лаборатория и се изследва за колко време ще остане в организма. И дори не съм сигурна, че може да се провери кое как се усвоява. Иначе е съвсем нормално 50% от приема да са ти въглехидрати. Даже малко ми се виждат.
Не мога да коментирам самото изследване, но все пак беше направено в ендокринологичната болница, а не в някакъв частен кабинет /като тестовете Вега или нещо подобно, но и тях не мога да коментирам/. Сега намерих листа с резултатите, а и си спомних, че преди това ми направиха пълни кръвни изследвания + щитовидните хормони, дадоха ми един голям медицински буркан и събирах урина май 48 ч. - може би за да се види количеството. На самия лист видях, че изследването е на принципа на издишания въглероден диоксид, продължило е 37 мин., имало е прекъсване за 7 сек. - закашлях се /ядосаха се/, и много различни показатели, които не разбирам, защото са и със съкращения на думите. Пишеше "ниво на стандартния метаболизъм + 39 %", каквото и да означава това. Всъщност самият компютър на база изследването ми беше определило 1980 калории и съответно колко грама протеиини, въглехидрати и мазнини, и това също в проценти. Та % на мазнините са били 10. Диетоложката ми направи разпределението на база 1600 кал., като постепенно ги намалявам. Стана ми смешно, защото беше написала - зеленчуците основно ястие, месото гарнитура, мазнините - с пулверизатор. И разбира се NB - без алкохол. Приятелката ми също си го направи, при нея беше 55% протеини, 33 % въглехидрати и останалото мазнини. За дъщеря й само си спомням, че беше най-трагично - 2% мазнини и тя караше само на зелнчуци, плодове и хляб, но имаше ефект.

Нищо не мога да твърдя категорично за достоверността, но след това изследване започнах да ям хляб, спрях сиренето, намалих и варените яйца и в периодите, когато бях на  безалкохолна диета /не че съм толкова пристрастена, ама приятели, гости.../ също виждах ефект. Но, с годините се убедих в едно - калориен дефицит и физическа активност. А, и при много кг. - търпение.

# 484
  • France
Има наистина изследвания за обема на усвоявания кислород и съответно издишания CO², но те не се правят така. Наистина част от процеса е в покой, но после имаш вървене на пътеката и тичане за да може де се сравни. ММ го е правил. Единствената връзка с калориите е, че може да бъде подсказване за нивото на активност в живота ти. Спортист има различни данни от човек водещ заседнал живот. Но не е единственият симптом. И не се прави в палатка, защото няма да е точно. Важното е, че си доволна.

# 485
Ами това изследване съм го правила 2004 г., и 1/3 + от тялото ми беше покрито с пирамида като форма, от какъв материал, не знам. Просто давам някаква идея, ако е полезна за някого. Мога да напиша дисертация по тема "диети". Първият, най-строг Аткинс си го раздавахме написан на ръка, беше с 5 гр. въглехидрати на ден за 1-та седмица. Rolling Eyes

# 486
ти пък, Аткинсън само кето мъфини е ял...
не се оправдавай, няма смисъл
нищо не разбирам от химия, но като ми издиша наблизо някой с диабет или с болен стомах, мога да изстрелям диагнозата
кето, Дюкан и ВМ също си вървят с ацетонов дъх

# 487
Аз с напредване на възрастта осъзнавам, че няма Кето, Дюкан, Аткинсън...има само две неща. 1 калориен дефицит 2. Движение

# 488
Лъки.... Laughing
много време ми трябваше Laughing
из фейса по неизвестна причина ми се разхождат Роми Шнайдер и София Лорен, а вчера Силви Вартан направо дебела изглеждаше до Бриджит Б
ще си дойдем на седемдесетарската диета - закуска кафе, обяд -  варено яйце, вечеря - три листенца салата Mr. Green
простете отклонението, не знам к'во съм лайкнала, само за Ален Делон си признавам

# 489
Ей за тва трябва да гледаме Шакира, Бийонсе и Джей ло.
И по малко фенси диети.

# 490
Малко да се посмеем, Herzen събуди стари спомени. Бях на 23 г. когато започнах работа в една фирма - и работата прекрасна, лека, и колегите също, свободно време, ако нямаш конкректна задача. Но, по това време нямаше доставки на храна до офиса, около офисите ни се продаваха кебапчета и кюфтета, имаше някой и друг ресторант, но в самата фирма - едно барче на крак за кафе и тостерни сандвичи. Разбира се, нямахме и обособена стая с кафе машина, микровеле и всички екстри, които сега съществуват. И ако си вземеш сандвич или кебапче, си го ядеш на бюрото, е, може и на улицата. За мен, особено когато имах документна работа беше по-лесно да си нося 1 кисело мляко, 3 варени яйца и 2 ябълки. Работехме в една миниатюрна стая, бюро до бюро. И така, ден след ден /изключвам някой и друг обяд в ресторант/. И един ден, шефът ми, много красив мъж /не че има значение за историята/, ми казва "......... като те гледам всеки ден по колко яйца изяждаш, вече започнах да се оглеждам дали случайно не си снесла и някое пиленце, да не взема да го настъпя"...... Ама имаше ефект - но дали от диетата, или от това че съм била на 23-24-25 години...

# 491
На 23 ядях каквото си искам и пак бях слаба. Ама тия времена са безвъзвратно отминали Simple Smile Иначе помня диетата с яйца, наречена японска, която беше модерна тогава. Явно е вървежна. Аз за съжаление не ям яйца...

# 492
На мен ми отне известно време да се подготвя психически за японската диета, защото при нея освен че не се консумира захар, не се използва и сол, и това в продължение на 14 дни. Аз без сладко мога, но без сол яйца, месо, салати.... Но се заинатих /като един типичен Овен/ и я направих, даже след първите няколко дни и до края й не ми беше проблем. И за известно време след това използвах много малко сол, което по принцип е хубаво, но с течение на времето си се върнах към старите навици. Имаше ефект, защото тази диета по принцип е ниско калорична, от липсата на сол не се задържа вода и като цяло се явява малко или много детоксикираща за организма /поне аз така мисля/. За съжаление не си спомням добре ефекта, защото при толкова много диети през всичките ми години, от коя и колко съм загубила като тегло ми се губи. Но, и аз не съм имала периоди с много високо тегло - бременност и критическа - бяха най-зле. И, нормално, след бременноста за 1 г. от 17 качени кг. свалих 20. Но, качването от критическата - горе-долу пак толкова кг., да ги сваля ми трябваха 3-4 г. Интересното е, че първите 5 ги свалих с диетата на В. Червенкова само за 12 дни, може би защото бяха много за сваляне. След това пак съм я правила няколко пъти, даже с по-големи рестрикции по отношение на храната, но резултата беше 2-3-1 кг. Но, все пак успях, бавно и славно. Но, без физическа активност, дори и просто ходене, но не малко, всичко става по-трудно. Разбира се, за по-младите, е добре да се правят и физически упражнения, фитнес, плуване, да се обръща внимание на долната част на ръцете, на вътрешната част на бедрата, на коремните мускули, защото мускулната стена е най-слаба и при загуба на по-голямо тегло, както и възрастта, кожата се отпуска, набръчква и не е най-красивата гледка. Но, младата кожа е еластична и по-бързо може да се стегне.

Давам линк към Японската диета, просто за информация.
https://gotvach.bg/n-38195-%D0%94%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%AF … D1%81%D0%BD%D0%B0

# 493
B2022 ти беше казвала мисля,но не ми се рови назад,кафето като го пиеш с мляко броиш ли калориите?

# 494
Не пия мляко никога, само захар и си я броя.

Общи условия

Активация на акаунт