ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 110

• 53 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Не съм се включвала скоро, при мен няма някаква особена промяна в теглото, но при тренировките е голяма и започва да си личи. Щом на сегашните ми килограми хора започват да ме питат дали тренирам, работата е добре.  Колеги изявяват вече желание да идват с мен в залата.
Забавно ми е как си мислех че като отслабна ще пробвам дрехи и ще се радвам как ми стоят, а това което ми носи радост са кокали и изпъкнали вени.
Иначе нови за мен неща, които си хапвам доста напоследак са различни рецепти с овесени ядки, нискокалорични такоси и повече риба в менюто.
Също така се фокусирам над качествен сън, даже през почивните дни се старая да си взема допълнителна дрямка през деня. Разликата в чувството на глад е голяма. Ще видим колко ще продължи, защото съня винаги ми е куцал.

# 466
Аз пък за мотивация умишлено си купих рокля, размер по-малка, за коледното парти. . Тази седмица съм надолу само 700 грама, но две вечери пия малко алкохол с диетична кола. Наистина малко, 25 мл.
Продължавам.

# 467
Здравейте,пиша за първи път в тази група. Имам инсулинова резистентност,от утре минавам на режим без захар (освен плодове) и без бяло брашно. Утре ще се тегля и се надявам да отслабваме заедно.

# 468
Здравейте, имате хубава тема. И аз за първи път тук. От години се мъча с килограмите. Редувам периоди с нормални килограми ( 2-3 год.) и след това с наднормено тегло. Сега съм с 20 кг. + Била съм на много режими, но като престана да се съобразявам, качвам. Установих с годините, че ако искам да изглеждам и да  се чувствам добре, постоянно трябва да съм на някаква диета. А  в един момент ми писва и започвам да се храня  с каквото обичам. Сега от 10 дни съм намалила храната, спрях тесто и сладко, но не съм се насочила още към конкретен режим. Може би ще опитам  моно.

# 469
не е добре така, хич не е добре
20 кг не се свалят с моно, свалят се с добре  обмислено хранене месеци наред
моното е скоростна диета за мах 5кг

добре дошла, грижи се за себе си  Hug

# 470
не е добре така, хич не е добре
20 кг не се свалят с моно, свалят се с добре  обмислено хранене месеци наред
моното е скоростна диета за мах 5кг

добре дошла, грижи се за себе си  Hug

Благодаря. Така е. Моното е просто за старт. Наистина не зная какъв режим да започна. Успях да сваля с нисковъглехидратен, но много ми липсват плодовете, а и не мисля, че е съвсем здравословно  човек да се лиши напълно от тях. В момента съм в процес на четене и търсене на най - подходящия за мен.

# 471
Аз за мотивация си взех рокля за гражданския брак догодина, размер С. 😁 Сега съм Л

# 472
Здравей, свалих 10 кг аз с калориен дефицит. Плодове си ям колкото искам. От 73 вече съм 63 за период от 5 месеца. Първоначално хапвах по 1200 калории (някои дни и по повече), а последния месец по 1100, защото калкулатора ми ги намали заради намалените кг. Много ми е лесно и всичко си ям. Дори понякога вечерям ориз или картофи, в началото ги избягвах. Това, че категорично нямам забрана за нищо, на мен ми е много добре и това е подходящия режим за мен. Кафето си пия със захар или мед. Не ми пречи, нито плодовете ми се "лепят".

И аз си взех едни много тесни дънки, с цел да не наддавам занапред.

Успех от мен!

# 473
Привет,момичета!
Аз съм вече 9 кг надолу за период от точно 2 месеца.
Ок съм със себе си и с резултата, продължавам напред. Искам до Нова година да опукам поне още 7-8 килограма.
Три пъти седмично гледам да спортувам, завърнах се към плуването и аква тренировките.
Хапвам в калориен дефицит. Опитвам се да ям балансирано, напоследък ям доста печени моркови. Хубавото на това цял живот да си дебел и на режими, е че поне съм се научила кое с кое да комбинирам. 😀
Нещо, което е интересно, поне за мен, но смятам, че може да има резултат и при вас..Забелязах, че като приемам пробиотик/пребиотик отслабвам по-бързо. Тествах и спрях приема на Прокомбото за една седмица и не свалих нито грам, почнах го и свалих 2 килограма за 5 дни.
Не знам, може да е фикция само в моята глава, но 😂 съм се запасила с още три опаковки.
Ще си взема Акварен и Еньовче тази седмица.
Хубава, свежа и балансирана седмица на всички!

# 474
Преди много години, когато бях на около 40+, имах не много голям проблем с килограмите, но по ред причини, наследствени, силен стрес, хормонална терапия, защото започнаха да се наблюдават признаци на ранна дисменорея, свалянето и на малко кг започна да става проблем. Дъщерята на моя приятелка, млада жена, качи много, майка й се чудеше какво да направи, защото при над 100 кг., без болест, евентуалното забременяване би било трудно. Тя намери някаква информация и съответно връзки за изследване, което се правеше в ендокринологичната болница, свързано с метаболизма от страна на организма спрямо усвояването на протеини, въглехидрати и мазнини. Уреди ме и мен, независимо че се плащаше, но типично за БГ трябваха връзки. Какво беше изследването - лягаш, покриват те с нещо като пирамида, лежиш и дишаш, и издишаш. Разбира се, свързано с компютър, който след това /около 40 или 50 мин. беше дишането/, даваше резултати как тялото ти разгражда и усвоява съответните нутриенти. За мен беше странно, че нямам никакви проблеми с въглехидратите - около 55 % от калорийния ми прием можеше да бъде от тях, 35 % от протеини и само 17 % мазнини. След това диетоложката, на база и други показатели ми определи колко калории да приемам и как да ги разделям на база горните показатели. За съжаление, заради малкия процент на мазнини, се оказа че мога да си позволявам 10-20 гр. чисти мазнини на ден - т.е 2 ч.л. олио/зехтин за зеленчуците, и "язък" за протеините - само бяло пилешко, ниско обезмаслено мляко, извара, без сирене, май тогава още нямаше котидж сирене по магазините. Разбира се и въглехидрати от зеленчуци, плодове, боб, леща - всичко, но с тези 2 лъжички мазнина. Ами почнах да се храня така /дъщерята на приятелката ми беше още по-зле - почти без мазнина, изкара година-две, но и със спорт и успя да свали много кг./ При мен също имаше ефект, дори и сега много често се храня по този начин, но прибавя ли повече маслини или уж обезмаслен кашкавал, виждам задържане.

За съжаление не мога да дам повече информация за това изследване, защото отдавна не се прави, консумативите били много скъпи, както и не мога да твърдя на 100 %, че е напълно достоверно. Мисля, че се опитвах да намеря някаква информация в нет-а /чуждестранни сайтове/, но като не ти е ясен принципа, трудно поставяш думи в търсачката.

Пиша този дълъг пост, защото си мисля, че хора, които се борят с килограми и то много, могат да експериментират - например 2-3 дни само на зеленчуци, плодове, салати, варива, хляб /без друго тестено, сладко/  и минимално к-во мазнина, 1-2 л. олио, 5-6 маслини, и да следят ефекта. Разбира се, че не се яде "на корем", трябва да има известен калориен дефицит. Ако си спомням, при мен компютърът показа нормално около 2000+ кал., лекарката ми написа максимум 1600 /за мен беше малко много, особено без друга физическа активност/, а и аз не бях особено стриктна, защото бях в процес на големи промени в живота ми.

След това може да си направите 2-3 дни с протеини /изключвам чист Дюкан/ без мазнини, но с малко хляб и зеленчуци, плодове. След това може и друга комбинация - с много въглехидрати и мазнини, но с малко протеини. Честно казано, разбирам че е малко сложно така да се улучи правилната комбинация, но ако някой има търпение да експериментира, може и да е от полза. За себе си знам, че спазвайки тези пропорции не само задържам, но и свалям малко /вече на моите години, 2-3 кг да сваля са достатъчни/, стига да не се отпусна с нещо любимо и мазно или пък с алкохол /добре е че не обичам сладко/, защото тогава калорийния дефицит се стопява на секундата. Но, и "душата" си иска своето разтоварване, ха-ха.

# 475
Заинтересувах се от това изследване.
 Сега има някакви свързани с кръвните групи, но не мисля че са нещо повече от точене на пари.

# 476
На мен калорийното ми приложение е изчислило, че трябва да приемам 127 гр. въглехидрати, 51 гр. протеини и 34 гр. мазнини. Така се получава, че аз улучвам само и единствено протеините - около 50 грама всеки ден. Въглехидрати ям наполовина на посоченото - около 60 гр, а мазнини - винаги са ми повече - средно към 50 гр. днввно. Но това са общи някакви изчисления спрямо теглото, несъобразени с изследване на конкретния организъм.

# 477
  • France
Малко... кхъм как да кажа... странно ми се вижда това изследване. Не може само от издишания въздух да се разбере как функционира метаболизма. По предписание на лекар-диетолог се изписва радиоактивен изотоп, пие се определено количество в лаборатория и се изследва за колко време ще остане в организма. И дори не съм сигурна, че може да се провери кое как се усвоява. Иначе е съвсем нормално 50% от приема да са ти въглехидрати. Даже малко ми се виждат.

# 478
На мен калорийното ми приложение е изчислило, че трябва да приемам 127 гр. въглехидрати, 51 гр. протеини и 34 гр. мазнини. Така се получава, че аз улучвам само и единствено протеините - около 50 грама всеки ден. Въглехидрати ям наполовина на посоченото - около 60 гр, а мазнини - винаги са ми повече - средно към 50 гр. днввно. Но това са общи някакви изчисления спрямо теглото, несъобразени с изследване на конкретния организъм.
Може ли да споделиш плодовете които ядеш смяташ ли като калории за деня?

# 479
Здравейте момичета. В момента съм около 54 кг за 167 височина. Но искам да си поддържам около 50 кг, някак ми харесва като съм доста слаба. И дрехите по добре ми стоят. Сега се храня обилно и здравословно, но планирам да намаля храната малко и мисля че ще помогне. Бедрото ми беше 50 см а съм се поналяла и сега е 52.5 см

Общи условия

Активация на акаунт