Вегетарианска тема - 17

• 60 865
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Скоро не съм писала. Аз съм вегетарианка от години и имах притеснения, тъй като бях доскоро бременна. Нямах проблеми с бременността, вземах грахов протеин на прах последния месец. Беше ми изписан млечен, но ми беше много противен. Към момента не ям и млечни продукти.
Интересно ми е тези от вас, които сте имате деца, въведохте ли месото? Давате ли им да го ядат?

# 721
Здравейте! Скоро не съм писала. Аз съм вегетарианка от години и имах притеснения, тъй като бях доскоро бременна. Нямах проблеми с бременността, вземах грахов протеин на прах последния месец. Беше ми изписан млечен, но ми беше много противен. Към момента не ям и млечни продукти.
Интересно ми е тези от вас, които сте имате деца, въведохте ли месото? Давате ли им да го ядат?

Здравей . Ние с мъжа ми сме вегатииянци повече от 30 год. Не ядем месо, но ядем млечни продукти и яйца. Имаме две малки дечица на 6 г и на 3 г. Те ядът от всичко. На градинката ядът всичко. В къщи рядко готвя месо, просто не умея. Мъжа ми даже е готвач по професия и приготвя много вкусни местни ястия, без да ги опитва. На хората им е чудно как така успява.
Мисля, че за децата не трябва да има ограничения от храна, каквото им е вкусно . Като пораснат тогава ще преценят  какво да ядът, сега поне информацията е много .

# 722
Изкарах бременността изцяло без животински продукти - нито млечни, нито яйца, нито месо - от години бях на този режим и не срещнах трудности.
Бременността беше безпроблемна, хемоглобин през цялото време около 125, кърма имах като за 3 бебета. Добавки не съм приемала.
Детето ми обаче яде всичко, захраних по стандартните схеми. Детските кухни, след това яслите и градините - там нямам избор за ограничения на база моите искания и разбирания, единствено при доказана алергия мога да изисквам в ясла/градина отделно специално меню, а тук говорим за вегетарианство по избор, а не по медицински причини.
С този аргумент просто реших, че не е разумно да ограничавам детето си и е по-добре да захраня с всички видове храни.
Към днешна дата детето вкъщи яде растителна храна т.е. каквото съм сготвила и каквото ние ядем, а на градина си яде от стандартното градинско меню.
Някой ден ще си направи и собствения избор.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:19 от HoneyBee33

# 723
Тук публикуваме вегетариански рецепти, не сме задължително вегетарианци. Аз поне не съм и не бих станала. За щастие имам достъп до качествено месо (био+пасищно+регионално, дивеч), но ако нямах, нямаше да имам проблем да не ям. Това масовото, отглеждано в ужасни условия – НЕ! За мен качеството на храната е от изключителна важност, независимо растителна или животинска. Освен това водещото ми е да снабдявам тялото си с всички витамини, минерали и микроелементи, от които се нуждае.

Някой по-нагоре се подиграваше, че месоядните не знаели какво е нахут. ХАХА! Доста ограничено виждане…

Супа от спанак (любима!), боб яхния, хляб от покълнала елда. Днес ще пека и ръжен хляб с квас, че елдения само аз си го ям.

# 724
  • София
Аз писах, че месоядните не знаят какво е нахут. Имам предвид, че около мен месоядните не знаят. Къде съм се подигравала?
А и като го обсъждам, е защото ме е грижа за тях, защото смесват с други бобови и после им е много тежко. Как така ме цитирате наобратно Simple Smile

# 725
Извинявам се ако съм разбрала грешно. Wink

Топла салата от броколи и варени яйца, манголд с картофи и яйца на очи, много бананов сладкиш (хем с банани, хем с бананово брашно), салата от кейл, къри с кейл и сладки картофи.

# 726
Крем супа от грах, зеленчуковите кюфтенца на Мигла (лук, моркови, картофи, дръжки от броколи, магданозен корен, жълто цвекло) с млечен сос (овче кисело мляко, чесън, къри, пресен кориандър, пресен магданоз), печени сандвичи с различни сирена и яйца, печени тиквени семки с Тамари.

# 727
Само нишестето от картофа стига ли да държи кюфтенцата или се слага още нещо за слепване?

# 728
За утре имам неочаквана поръчка за козунак, така че ще меся. Имах една тиква цигулка, половината във фурната с тръстикова захар, другата част сготвих с малко картофки и карфиол.

# 729
kikithealien, не, има още съставки, аз само зеленчуците изредих. Слагам и яйца, и подправки, и малко зехтин, и малко оризово брашно ако зеленчуците пуснат вода.

Днес в салатата имаше пресен мечи лук (левурда). Успях доста да си набера. Grinning

# 730
Синьо, размечтах се с твоята левурда! Тук всичко е под дебел сняг! Доста ви и далеч левурдата.
Пица от лаваш с топинги според желанията на моите хора. Гъбена супа от сушени шийтаке и кладница. Супа от броколи, тиквички, пащърнак. Супа от тиква и пармезанови хрупки. Пак хляб от просо и елда. Един бадемов кекс с канелени плънка. И купени сладоледени мочита.

# 731
Този бадемов кекс с канелена плънка ме прониза право в сърцето. Heart Eyes
Бианка, рецептата има ли я в твоя сайт?

# 732
BiankaD, много ѝ се радвам на левурдата. Чаках я с нетърпение. Хайде скоро и при теб. Simple Smile
Днес при нас беше слънчево, 15-16 градуса, но допреди няколко дни беше доста студено, даже и снежец имахме. Но ето на, пролетните растения са си тръгнали навреме.

Нещо като мързелива баница с мечи лук (сирене, яйца, кисело мляко, брашно от покълнала елда, масло, мечи лук), пресен домашен пълнозърнест ръжен хляб с квас. Аз го ядох с масло и варени яйца.

# 733
  • софия
На мм любимите зимни 'пици':
задушавам в тиган праз, батат, чушлета,малко домат пюре. Тази смес отива в/у лаваш и се поръсва с кашкавал за мен, за него салами разни и кашкавал или моцарела. Може и едно яйце да се сложи. Гарнитурата обикновено е кис краставички и бира Wink

# 734
Обичате ли елда? Ние вкъщи много харесваме вкуса и и често, често приготвям нещо с нея. Последното са тези Палачинки с елда-веган

Общи условия

Активация на акаунт