Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 29 961
  • 853
  •   1
Отговори
# 750
Намърдвам се и в тази тема. Здравейте Simple Smile
Попаднах на едни обяви на Regio Com, които ме заинтригуваха, но ме спря една подробност в описанието, която не ми е много ясна и исках предварително да разуча какво точно се има предвид с това.
Пишат, че има период на обучение, което е платено и можело да продължи от няколко дни до няколко седмици. Това, което не разбирам е какво имат предвид под "платено". Че ти си плащаш да те обучават или просто ти плащат и за времето, в което те обучават, но примерно на различна ставка или...?
Има ли някой с опит с тази компания?

# 751
  • в сърцата на децата <3
Би трябвало да значи, че обучението ще ти го заплатят като работни часове. Ако трябваше ти да го платиш, щеше да е "обучението се заплаща от служителя".

# 752
Благодаря.

# 753
Обучението най-вероятно е ongoing. Започваш работа, нищо не плащаш ти, а компанията като дойде време за заплати ти плаща колкото си е описано в договора (не би трябвало да е различна ставката, ако изрично не е упоменато).

# 754
При нас се освободи позиция за тийм лидер и аз взех да се замислям. Досега все външни кандидати назначават, нещо вътрешните или ги няма или са неподходящи. Сега се чудя да се пробвам ли, познавам процесите, но пък толкова са ми омръзнали всички и всичко, че мотивацията ми е ниска.

# 755
  • Сф
Аз в сущата ситуация предпочетох да търся развитие навън. С ниска мотивация едва ли ще постигнеш големи резултати, но можеш да го ползваш като трамплин за по- висока позиция в друга компания.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 21:30 от Miraj*

# 756
Попаднах на едни обяви на Regio Com, които ме заинтригуваха, но ме спря една подробност в описанието, която не ми е много ясна и исках предварително да разуча какво точно се има предвид с това.
Пишат, че има период на обучение, което е платено и можело да продължи от няколко дни до няколко седмици. Това, което не разбирам е какво имат предвид под "платено". Че ти си плащаш да те обучават или просто ти плащат и за времето, в което те обучават, но примерно на различна ставка или...?

Приятели работят там - плаща ти се и по време на обучението като всяка нормална чужбинска компания, т.е. и един месец да продължи обучението - ще ти се изплати заплатата.

# 757

Обучението ти се заплаща както е заплатата в тр. договор  в Региоком е 4 седмици. Имаш право и на купони на 60 лв, допълнително здравно в Булстрад, 2 дни седмично плодове безплатно, вендинг машина безплатно и т.н. подобни благини. На интервюто на по-малко от 2300 лв не се съгласявай, защото след това мнооого трудно актиализират заплати. Каквото си договориш в началото - това е.

# 758
Благодаря на всички, които писаха, но много кофти отзиви прочетох за компанията в Работодател и се отказах. Отделно доколкото разбирам заплатите в провинцията са двойно по-ниски от тези в София.

# 759
Някой има ли информация какви са условията и атмосферата в Euromoney Bulgaria?

# 760
Благодаря на всички, които писаха, но много кофти отзиви прочетох за компанията в Работодател и се отказах. Отделно доколкото разбирам заплатите в провинцията са двойно по-ниски от тези в София.

Имай предвид, че в Работодател негативното винаги е преекспонирано - за гадни фирми си пише кофти неща, но за добри фирми пак пише кофти. Разликата е малка и е добре да се чете между редовете и пак не е много надежден източник.

# 761
В БГ Работодател се оплюва абсолютно всяка фирма. Съмнявам се да има изключения. Аз не бих вярвала само на коментарите там. Ако се чудя за някое място, бих пуснала СВ и ако ме извикат на интервю, бих си формирала мнение на база самото интервю - база, атмосфера, отношение, интуиция. Гледам да не отписвам потенциален работодател преди да видя наживо какво е.

# 762
Точно така.
Да допълня само, че за някой хубавото работно място, може да не е добро за друг и обратното...

Казала съм си, че ще се доверявам повече на интуицията си и на усещането за фирмата. Колкото пъти съм пренебрегвала "червените лампи", толкова пъти опасенията ми са били правилни.

# 763
А аз пък ще добавя, че доста често се " лъска" имидж в бг работодател, като се карат настоящи служители да влизат да пишат положителни мнения, като се представят за бивши такива

# 764
Ами...то си личи, кога е целенасочено оплюване от конкуренция и кога става въпрос за наистина съществуващ проблем. Разбира се, че не приемам всеки отзив за 100% истина, дори и да не е фалшив, защото винаги има две страни.
Аз по-скоро си мисля, че свестните фирми изобщо и не ги коментират във въпросния сайт, защото наистина човек е по-склонен да пише отизиви, когато е недоволен. Той ако е доволен ще си стои там и ще си бачка. Или ако напусне поради някакви лични причини и в добри отношения с бившия работодател, ще си изрази доволството пред самия него, както ми се е случвало.
Отделно голямото текучество, независимо колко недоволни са бившите служители, също не е добър атестат. И като са повече от 2-3 страници коментари от бивши служители, разбирам, че има такова.
Сега, разбира се, ако ми е спешно и не търпи отглагане, повече бих си затваряла очите за въпросните червени лампи, но случаят не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт