КАРТИ ТАРО - ТЕМА 28

• 30 345
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
благодаря, Iinnasn.

работата е в същата компания, но е доста по-отговорна. И всичките ми опасения излизат. Реално като разчитах картите това видях и аз, че ще е трудно,, че трябва да започна от начало, но много ми е базисно разчитането.

благодря за детайлното разчитане

# 481
Съгласна съм с горния прочит и бих добавила още една гледна точка.
7 чаши обърната може да бъде и добър знак - ще се освободите от някои заблуди и ще започнет да виждате ситуацията по-ясно. Възможно е да сте имали различна представа за новата позиция и тя да се промени. За да се случи това, трябва да проявите търпение и да смените гледната точка - обесеният. Това няма да стане бързо и е възможно да има затруднения в общуването или пък пропуснати възможности от ваша страна.
Кулата може да означава външно неочаквано събитие, което да повлияе и върху вас. В крайна сметка въпреки, че картата е една от най-черните и стресиращи, основата на кулата остава стабилна. Придържайте се към ценностите, които имате и се откажете от някои пориви, продиктувани от егото.

# 482
благодаря Like_Smoke, поне малко надежда да има.

Като цяло към всички - трябва ли да чета обърнато или право картите, при положение, че би следвало всички карти да са в една позиция от начало

# 483

Като цяло към всички - трябва ли да чета обърнато или право картите, при положение, че би следвало всички карти да са в една позиция от начало

Както са се паднали

# 484
Аз ги чета обърнати, както са се паднали. Още в началото обръщам една трета от колодата. Специфични са обърнатите, но за мен е по-интересно.
Има хора, които не четат обърнати. Ако си от тях и не обръщаш целенасочено, но все пак ти се падне обърната - обърни  й внимание.

# 485
Здравейте може ли да ми препоръчате човек който гледа таро в Бургас

# 486

Краткият отговор е, че се четат както са паднали.

По-дългият отговор е, че всичко е много комплексно. Зависи от въпроса, зависи от позицията на картата, зависи от гледащия. Обърнатата карта може да е предупреждение, може да е съвет, може да е въпрос, може да е отговор, може да е  цяла една ситуация, може да блокира/затвори разклада.

Гадаенето на таро е преди всичко израз на интуицията на гледащия и по-малко рецитиране на формалното значение на картите, така както е описано за всяка карта в книгите или онлайн. Съществуват много и най-различни колоди карти, които можете да си набавите и всяка една носи своята специфика. Самите изображения могат да добавят повече нюанси или дори да обърнат общото разбиране за значението на една карта на 180 градуса.
Има таролози, които четат само изправени карти, но това далеч не означава, че не разбират или не четат "обърнатото значение" на картата. Значението на една карта почти винаги е повлияно от заобикалящите я карти.

Ако сте начинаеща и искате да се учите, аз бих Ви препоръчала да стартирате с класическото таро на Райдър-Уейт. Задавайте ясни, точни и конкретни въпроси за не особено дълги периоди от време. Записвайте тълкуванията си и после си правете справка на по-късен етап. Това ще Ви донесе несравнимо развитие в разбиратето на картите. Ще почнете да виждате много повече в една карта, отколката четете в описанието на значението й.

Аз лично гледам и много таролози в youtube. Повечето според мен не стават и предимно се упражняват в обръщане на карти и говорене на врели некипели,  но има и попадения.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 17:54 от innasn

# 487
благодаря. имам 2 колоди и двете избрани, заради дизайна и не са изобщо базистни, което малко затруднява . Не че ме е страх от страшн изображение, така съм ги избрала - например обесения не е с нормалното изображение, а е череп с гарван,

иначе гледам и аз в тубата бг и чужди четения и се уча поне да задавам правилни въпроси

# 488
Здравейте, може ли някой да ми помогне в разчитането - 9 Жезли, Вселената, 5 Жезли. Въпросът е ще се развият ли отношения, които в момента са в застой. Благодаря предвариетлно!

# 489
Здравейте, може ли някой да ми помогне в разчитането - 9 Жезли, Вселената, 5 Жезли. Въпросът е ще се развият ли отношения, които в момента са в застой. Благодаря предвариетлно!

Няма карта Вселената има Светът, нея ли имате предвид ?

# 490

Именно! Извинявам се, съвсем начинаеща съм...

# 491

Именно! Извинявам се, съвсем начинаеща съм...

Ще има развитие - жезлите са стихията огън и репрезентират действие, Светът е голям аркан и означава обновление , но 5 жезли е конкуренция, възможна е свада и все пак не някаква кой знае колко сериозна , възможно е да има повече хора намесени

# 492

Здравейте, Lilith1990,

По-долу ще предложа моето тълкуване на картите, които сте извадила. Преди това обаче бих искала да Ви препоръчам да снимате картите, които вадите и да прилагате снимката в публикацията си. Това може да даде допълнителен контекст и да подпомогне и разшири тълкуването.

Друго нещо, което аз лично правя е когато последната карта предполага един вид отворен край, вадете и една уточняваща карта. Докато я вадите или повторете първоначалния въпрос, или задайте уточняващ въпрос с отговор да/не.

По 9 жезли излиза паузата, в която се намирате. Картата индикира умора от множество конфликти, които се загатват и от 5 жезли. 9 жезли обаче е и карта на надеждата. Тя обаче в таро е следвана от 10 жезли, която носи доста негативен заряд и предвид това 9 жезли, като първа карта аз по-скоро бих я тълкувала като негативна.

Светът е втора карта и се явява централна за подредбата. На първо място, за мен тя показва край, едно насищане, цикълът се затваря - връзката се е пренаситила с конфликти. В някои декове картата е изрисувана с кръг на нея и показва една цикличност. И аз често чета тази карта като преповтарящ се цикъл, ако е заобиколена от негативни карти, както е в случая. Все едно се намирате в един цикъл от конфликти, пауза, конфликти, пауза. Ако беше последна карта, може би да индикираше възможността за положителен изход,  в сегашното й положение обаче по-скоро не виждам такъв.

Ако все пак, подновите връзката си, то конфликтите според мен ще продължат. Възможен изход е единият партньор да отстъпи, ако има един генерален проблем и по този начин да се изиграе картата на Света. У отстъпилия обаче ще останат горчивина и вътрешно недоволство по 5 жезли. Ще е отстъпил, за да излезе от ситуацията, а не защото вътрешно я е преодолял.

На този етап аз не виждам положително развитие по тези карти. Разбира се, това е моят субективен прочит.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 15:14 от innasn

# 493
Здравейте,

Имам интересна комбинация и ще се радвам на всеки, който се включи

1. Какви действия ще предприеме той спрямо нея?
Обесеният+ Слънце+ Страшния съд
2. Какво иска да има между тях ?
Тайната жрица + Императрицата+ Асо пентакли
Отдолу Императора

Благодаря!

# 494
Едни никакви карти и то основно само големи аркани. Действия аз не виждам. Да не кажа че действията са ограничени по съдбовна причина. Мъжът в друга връзка ли е? Защото картите това нашепват като че ли.

Общи условия

Активация на акаунт