Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 602
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Малко страничен въпрос но... ако сте зпознати с аромата Amber Elixir Crystal на Oriflame, знаете ли друг много близък до него? Един от любимите ми парфюми е но е много нетраен и като цяло стои близо до кожата в оригнал
https://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Amber-Elixir-Crystal-43563.html пирамидата във фр

# 541
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Привет, Дами и Господа,
Да похваля много сериозно един аромат - рефански, мъжки 229 Dior Homme 2020.
Преди седмица си бях закупил 8 малки различни аромата за тест, наливни от Рефан, и този беше един от тях. Носил съм го 3-4 пъти с прекъсвания и всеки път приятелката ми просто примираше по него. Дори още в деня на покупката и впъскване на тестова лентичка, я впечатли. Бил съблазнителен, мъжкарски, но и много приветлив, топъл, секси. За нея бил един от най-добрите, които имам, ако не и най-добрият. А аз имам вече около 160 аромата. Съдържа уж Iso E Super като преобладаваща съставка, може и на това да се дължи.
За мен като мъж, не е нещо особено. Приятен, дървесен, леко сладникав, леко цитрусов, абе максимум 7/10 като аромат и бързо явно свиква носът ми с него, защото след час все едно почти го няма. А хората около мен го усещат отчетливо в продължение на 5-6 часа и нагоре. Явно ще се купува с двойни капки заради гореизложеното. Ако не на себе си, то поне на половинката си да доставя ароматно удоволствие Relaxed
Като поводи е наистина много универсален - става и за по-топло, и за наистина студено време. Всякакво облекло, без анцуг или шорти. В никакъв случай за тренировка или фитнес. Но за работна среда, домашен релакс, делова среща, вечеря на свещи, да слезеш да измиеш колата или да отскочиш до Кауфланда за промоционални зеле и чушки за зимата ха ха ха Satisfied , абсолютно подходящ.
Ще се радвам, ако някой има опит с него или с оригинал, да сподели мнение! Особено мнението на дамите ще ми е интересно.
D-frag12, преди месеци търсих отчаяно идеалните ирис и виолетки в унисекс парфюм, така попаднах на https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-Original-69010.html , който е невероятен - гватемалски кардамон и тоскански ирис, комбинацията е просто страхотна!!! За жалост негова имитация няма, а и в оригинал рядко се намира в Б-г. Ако си ирисоман и обичаш виолетки в тютюн това е идеалният Home Dior.  В Рефан ми предложиха имитацията на Dior Homme 2020, / https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-2020-58714.html / за която ти говориш в поста си, наистина двата парфюма нямат нищо общо, а и няма как, това са два различни аромата по пирамида и по ДНК. Обсъжданата според мен имитация е на мейнстрим, почти линеен, дървесен аромат с ISO е супер и едва забележим ветивер, най-слабият от тази линия, не ми хареса. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 20:07 от kolevaangela

# 542
  • Варна
 попаднах на https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-Original-69010.html
 В Рефан ми предложиха имитацията на Dior Homme 2020, / https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-2020-58714.html / двата парфюма нямат нищо;
почти линеен, дървесен аромат с ISO е супер и едва забележим ветивер, най-слабият от тази линия
[/quote]
Съгласен съм. Имам от Мартинез два флакона от вече спрения при тях Dior Homme Intense и е страхотен. Знаех за Dior Homme 2020, че е доста различен от всичко друго в тази линия от ревюта в youtube. Изключен е ириса и като цяло оценките са негативни. И наистина почти не се променя, няма реално някакво развитие като аромат. Взех го от любопитство и първоначално бях твърдо "НЕ". Но след разносването му няколко дни, мнението ми се промени на "50:50". Едва ли ще си взема повече от 30-40мл, от колекционерска гледна точка, пък и за радост на половинката ми.
Иначе като интересна алтернатива на Dior Homme линията имам и J's Exte Man, който до скоро се продаваше за дребни монети в българските сайтове, обаче вече изчезна. Той е с повечко подравки/билки, но идеята е много близка.

# 543
Днес са заредили La Rive в Makeup.Реших да пробвам но никъде не мога да намеря списъка с информация на кой парфюм са имитация.

# 544
Чак пък никъде … 🙂 Във файла на първа страница на темата ги има

# 545
  • обл. Шумен
Maya, на първа страница има "Парфюмни аналози" - там са разделени,  всяка фирма е на отделна страничка.

# 546
  • София
За пореден път се доверявам на мнения от форума за парфюм и поръчах от makeup.bg на La Rive Her Choice.
She Wood си го ползвам с удоволствие и вече е 1/4 в шишенцето. Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 22:17 от Amiamo

# 547
  • Бургас
Днес разглеждах списъка на парфюми Камея и видях,че имат She wood.
Това е добре,нали оригиналът и версията на Заг са спрени...

# 548
  • Deutschland
Днес съм с 514 на Рефан, Le Sables rose. Цял ден около мен на талази се носи маслена, тежка, локумена роза, примесена с мускус. Невероятен парфюм.
Прибрах се и у нас всички прозорци отворени. Тийнеджърката вика ако това нещо не спре да ухае, няма да спя вкъщи.
Та така. Добре, че мъжа ми не е вкъщи тия дни, защото след К и той трудно понася тежки аромати.
Имам въпрос, ако този парфюм е на Луис Вютон, защо в един Рефански сайт го пишат, че е на Том Форд? Грешка или?

# 549
  • BG-DE
Да, грешка е, Пясъчните рози са на Луи Вютон  страхотна е рефанската версия, благодаря, че ме подсети за нея, имам малко останало количество и точно се чудех с какво да се напръскам 😊https://www.fragrantica.com/perfume/Louis-Vuitton/Les-Sables-Roses-55040.html

# 550
На кой е имитация She Wood, че нещо съм изпуснала?
Аз тези дни мисля да си взема Her Choice от местния Елитис. Гледах, че имат сериозна колекция на La Rive. Wink

# 551
  • София
Днес разглеждах списъка на парфюми Камея и видях,че имат She wood.
Това е добре,нали оригиналът и версията на Заг са спрени...

За She Wood - ако искаш да го имаш, звънни на тел. на Заг Зидиак, ако го има в един от магазините им, те го изписват при тях и изпращат. Уточняват колко милилитра искаш и в стъклени шише ли да бъде
Аз си поръчах 100мл.в стъклено шише с кутия.

# 552
  • Бургас
На кой е имитация She Wood, че нещо съм изпуснала?

She Wood fragrantica напиши и ще видиш пирамидата.Така се казва оригиналният парфюм.Гора,зеленина и много виолетки.

Amiamo, благодаря много!

# 553
514 Рефан не беше ли LV Rose des vents?

# 554
  • Deutschland
511 е Rose de Vents. Мислех и него да взема, но взех Dolce rose (177)

Общи условия

Активация на акаунт