Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 617
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Lost cherry мирише на пияни вишни. Сладичък, леко опушен, някак празнично-коледен аромат. За мен е много хубав. На студ се развива много добре, постепенно изчезват вишните и алкохола и остава само ванилово-сладката подложка. Имитациите на Заг и Гиза са по-трайни от оригинала, проверено.

5th Avenue Royale беше много хубав, наистина.  И той беше плодове с ликьор, доколкото помня. Жалко, ако е спрян.

Значи това Чери определено ще ми хареса.
Да, ликьорен. Умирам си от яд, че го няма никъде. Ето това е аромат с характер.
Обаче и Интенз Кафето доста ме заинтригува. Но не знам как ще се разбера с кафето.
Звучи ми като аромат дето не е за сляпа покупка.
Ще трябва да тествам.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 12:37 от Caroline_Bingley

# 526
  • Варна
Привет, Дами и Господа,
Да похваля много сериозно един аромат - рефански, мъжки 229 Dior Homme 2020.
Преди седмица си бях закупил 8 малки различни аромата за тест, наливни от Рефан, и този беше един от тях. Носил съм го 3-4 пъти с прекъсвания и всеки път приятелката ми просто примираше по него. Дори още в деня на покупката и впъскване на тестова лентичка, я впечатли. Бил съблазнителен, мъжкарски, но и много приветлив, топъл, секси. За нея бил един от най-добрите, които имам, ако не и най-добрият. А аз имам вече около 160 аромата. Съдържа уж Iso E Super като преобладаваща съставка, може и на това да се дължи.
За мен като мъж, не е нещо особено. Приятен, дървесен, леко сладникав, леко цитрусов, абе максимум 7/10 като аромат и бързо явно свиква носът ми с него, защото след час все едно почти го няма. А хората около мен го усещат отчетливо в продължение на 5-6 часа и нагоре. Явно ще се купува с двойни капки заради гореизложеното. Ако не на себе си, то поне на половинката си да доставя ароматно удоволствие Relaxed
Като поводи е наистина много универсален - става и за по-топло, и за наистина студено време. Всякакво облекло, без анцуг или шорти. В никакъв случай за тренировка или фитнес. Но за работна среда, домашен релакс, делова среща, вечеря на свещи, да слезеш да измиеш колата или да отскочиш до Кауфланда за промоционални зеле и чушки за зимата ха ха ха Satisfied , абсолютно подходящ.
Ще се радвам, ако някой има опит с него или с оригинал, да сподели мнение! Особено мнението на дамите ще ми е интересно.

# 527
  • BG-DE
Аналог на My way ( La Rive) го няма в ДМ в Германия, но пък в Австрия е наличен.
Ще го търся в други магазини тук
Фрау, има го в ДМ Her choice, може би не във всеки магазин го поддържат но се намира, мисля, че и в Мюлер го видях но тъй като съм фен на оригинала и имам и обикновената и интензивната версия не го намерих за особено сполучлив. Началните нотки са ОК но базата е съвсем различна, хубавото е, че бързо изветря 😊

# 528
  • обл. Шумен
Аналог не означава менте........ Това което обсъждаме тук в темата са аналози, не ментета....
При търсене в сайта, под "My way" ми излязоха само на Armani. Затова попитах какво предлагат, защото не намерих имитация с това име.
Защо реши, че не знам каква е разликата между аналог и менте и какво се обсъжда тук?

# 529
Caroline, В Intense Cafe всъщност няма много кафе, въпреки името. Роза и ванилия е, линеен аромат. Кафето аз лично го усещам първите 5-10 минути след пръскане като лееко горчива нотка, после изчезва и остава основно розата. Сладък, гурме парфюм, много топъл и зимен. Ако те притеснява кафето може да пробваш Roses Vanille Mancera (само че не знам той дали има имитация, всички имитират Монтала май). Той е на 95 % идентичен с Intense Cafe, но без кафе в пирамидата.

# 530
  • Sofia
Roses Vanille го имам от Мартин Лайън. Много приятен аромат, не много натрапчив, траен

# 531
Аз сега есенно съм подпукала YSL Манифесто, в имитация от Гърция на Lemonblossom, казвала съм ви за тях. Като ходих тази година заредих с This is her, Манифесто и Бакара, тяхната Бакара е точно като тази на Заг, мека, приятна и плодова, повечето имитации на Бакара са ми тежки и остри, включително тази на МЛ и Рефан, които се спрягат за топ, но на мен са ми прекалено йодно-бинтови!
Та не знам дали някой друг от имитационните има Манифесто, но определено е много мек и приятен за този сезон!

# 532
  • Sofia
Точно Манифесто гледах днес в Мартин Лайън и му се чудих. Между него, Black Opium, Devadence na Marc Jacobs . Със сигурност ще взема и Lira na Xerjof

# 533
  • BG-DE
Върти ми се нещо, че се спомена, че Poison girl на Заг е спрян 🤔 това сигурно ли е?

# 534
Точно днес си налях Poison girl от Заг. Нищо не ми казаха за спиране. Simple Smile

# 535
  • BG-DE
Много благодаря, явно аз нещо не съм разбрала и по-добре 😊

# 536
Привет, Дами и Господа,
Да похваля много сериозно един аромат - рефански, мъжки 229 Dior Homme 2020.
Преди седмица си бях закупил 8 малки различни аромата за тест, наливни от Рефан, и този беше един от тях. Носил съм го 3-4 пъти с прекъсвания и всеки път приятелката ми просто примираше по него. Дори още в деня на покупката и впъскване на тестова лентичка, я впечатли. Бил съблазнителен, мъжкарски, но и много приветлив, топъл, секси. За нея бил един от най-добрите, които имам, ако не и най-добрият. А аз имам вече около 160 аромата. Съдържа уж Iso E Super като преобладаваща съставка, може и на това да се дължи.
За мен като мъж, не е нещо особено. Приятен, дървесен, леко сладникав, леко цитрусов, абе максимум 7/10 като аромат и бързо явно свиква носът ми с него, защото след час все едно почти го няма. А хората около мен го усещат отчетливо в продължение на 5-6 часа и нагоре. Явно ще се купува с двойни капки заради гореизложеното. Ако не на себе си, то поне на половинката си да доставя ароматно удоволствие Relaxed
Като поводи е наистина много универсален - става и за по-топло, и за наистина студено време. Всякакво облекло, без анцуг или шорти. В никакъв случай за тренировка или фитнес. Но за работна среда, домашен релакс, делова среща, вечеря на свещи, да слезеш да измиеш колата или да отскочиш до Кауфланда за промоционални зеле и чушки за зимата ха ха ха Satisfied , абсолютно подходящ.
Ще се радвам, ако някой има опит с него или с оригинал, да сподели мнение! Особено мнението на дамите ще ми е интересно.

Оригиналният Диор Ом е много популярен и класен парфюм съдейки по рейтинга и коментарите за него.
Страхотни хвалби съм чел за него, но на мен не ми хареса изобщо, докато не пробвах Диор Ом Спорт който ми хареса доста.
Бях взел преди една имитация на Заг Диор Ом преди да подуша оригинала и мислех, че е развален, а после се оказа, че и оригинала така гадно смърди.

Относно Мистъри Табако КХ Рефан-много ми наподобява на Мансера ред табако.

# 537
Искам да ви споделя случка от днес. За първи път най-сетне и аз да усетя и да се възхитя на нечий парфюм. В кварталния супермаркет някакъв мъж беше с Aqva di Gio, който при тестове винаги ме отблъскваше, но така ярко и силно се носеше от него, че много ми хареса. Много рядко усещам чужди парфюми, не знам дали е бил оригинал, няма как да знам, но беше много излъчващ и се носеше на метри след него.

# 538
  • Бургас
Днес и аз харесах мой любим парфюм на една дама.
Попитах я с какъв парфюм е, наистина на метри сякаш се носеше от нея.
Воларе на Орифлейм.Чудесно се излъчваше от нея.

Бакарт Руж  е най-ужасният аромат,който усещам от огромно разстояние,ако някой с него се доближи,после продължавам да усещам този ужас и сякаш измества всички останали миризми около мен и го усещам дълго време.

# 539
Здравейте,момичета, препоръчвам Ви на Kameya парфюмите,купих си за мен Scandal, много е траен, цял ден ми ухае на ръката и от мъжките на Пако Рабан, Invictus,вече имат магазин в Пловдив,в кичука е до Събота пазара в една уличка,така че пловдивчанки могат да отидат и на място,аз лично предпочитам да ги помириша първо.

ТАКА ЛИ, евала на пловдив
СУПЕР

Общи условия

Активация на акаунт