Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 578
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Странно, в моят наливен с капки от Рефан началото е болнично. После се превръща в захарен памук.

Аз с наливните от рефан имам само греди... Много зависи от магазина.. Попринцип поръчвам от сайта но сега с този скок в цените..... 😬😬

# 181
То само този скок в цените да беше. И само на парфюмите да беше- оригиналните също скачат. След още два месеца тези скочили цени ще ни се видят песен.
И за да не е спам- наливен Рефан само от сигурно място- от моя опит в магазинчето срещу Мол София и от магазина на Рефан в Пловдив. Други не съм тествала и не смятам.

# 182
  • Варна
И в ЕДП и в екстракта на Бакарат си я има болницата.....За Рефан тия червените са нещо ново - не ги познавам. Имам черното шише.

# 183
  • Deutschland
D-frag, с флакон от тях.

# 184
  • Бургас
Няма лекарствени ноти при мен в Бакара, нито в Екстракта и никога не съм усещала такива.От щастливките съм.Там има много ягоди и захарен памук.Не го нося, но е много красив парфюм.

# 185
  • Варна
През уикенда ще отскоча да си напълня Hermes H24 преди евентуално повишение на наливните. И малко за тест от Dolce&Gabbana Dolce Rose за моята половинка. Че тя е фен на свежите рози и плодове.

# 186
То само този скок в цените да беше. И само на парфюмите да беше- оригиналните също скачат. След още два месеца тези скочили цени ще ни се видят песен.
И за да не е спам- наливен Рефан само от сигурно място- от моя опит в магазинчето срещу Мол София и от магазина на Рефан в Пловдив. Други не съм тествала и не смятам.

Магазинчето на Опълченска ли визирате в Сф?
А в Пловдив този на главната продават ли наливни?

# 187
  • BG-DE
Това дали се усещат "болнични" нотки в Бакарата зависи само от личните възприятия, аз не чувствам такива нито в EDP нито в Екстракта, за оригиналите говоря. Не познавам версията на Рефан но принципа е същият, някъде бях чела коя е комбинацията от съставки в Бакара 540, която част от хората възприемат като миризма на бинт но не я запомних. Между другото в Хипнотичната отрова на Диор, преди да я реформулират също някои хора усещаха бинтове 😊

# 188
И аз не усещам никаква болница, марли и йод при Бакара, но използвам израза да ме разберат хората за специфичната нотка. За мен тази нотка е “прохлада”, като цяло ми е премерено сладникав с доза сериозност този на Рефан.
Както казах Парфена е бая сладък, топъл, мек спрямо Рефана - в него (черното шишенце) има тази “прохлада” , както я наричам.

Искам да споделя впечатления и от едни мострички, които взех от Парфен. Тези впечатления са само от топло време. Възможно е зимата да се промени мнението ми. Надявам се да помогна на някой в избора.

Womanity - честно казано не мога да преценя повод, за който да сложа този парфюм. Изключително силно начало, стряскащо - мисля, че открих точното описание - пукани чушки в кисел сос с копър, смесено със сухи подправки. Първите 20-30 Мин не мога да се покажа пред хора определено. Като почне да се отмирисва добива известна сладост, но не намирам смокини. Като цяло доста плосък, ако мога така да се изразя, аромат.

Alien - доста добро съотношение на съставките, не е нито прекалено сладък, нито прекалено остър, нито прекалено свеж, нито прекалено опушен. Изискан е, пълноценен аромат. Подходящ за ежедневие, както и вечер. Липсва му единствено доза сексапил, но изобщо не е задължително да има такава нотка. Например Гууд гърл на Каролина Херера има тази нотка сексапил, която ми се губи при този.

Libre - имам версията на L’Atelier (извинявам се, ако греша, не е пред мен шишето) и тя повече ми харесва. Версията на Парфен бих я определила като остър аромат на роза със съвсем малко лавандула.

Mon guerlain - не е особено силен като аромат на моя нос. Не мога да определя коя от всичките съставки усещам. Като че ли ми мирише на ароматизатор за кола, който е свършил отдавна и се долавят съвсем леки нотки на “нещо” останало от аромата.

Всички тестерчета не се задържат много на кожата. Примерно около 3 часа. На Рефан Бакара държи доста по-дълго.

Ще се радвам някой, ако има точно тези, да сподели какво усеща с неговия нос.

# 189
  • Burgas, Bulgaria
Солидарна съм с теб, Алиен не обичам от самото му начало, за мен Уоманити е меко казано ужасен, никъде и никога не бих го носила. Мон Герлен ми е масовка, но на някои кожи е божествен, просто не е моят аромат, далеч е от представите ми за уникален, но познавам много фини дами на които стои прекрасно. Баккарат при мен е бинт, йод, но и горена захар едновременно, силно противоречив и изменчив аромат. Не съм имала оригинала, но се бях сдобила с клнинга му: https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Amber-O … -Rouge-66100.html , който се представи завидно добре. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 22:17 от kolevaangela

# 190
Последно кой е с по-добър перфомънс - Code Rouge или наливния с капки 1:1 ?

# 191
Искам нещо ванилово, подходящо за зимата. Препоръчайте нещо. Heart Eyes
Мнение за Dark Angel на Гиза?

# 192
  • Deutschland
Ванилия за зимата Addict на Роксан, 21 номер мисля беше.
Исках и аз от черните шишета на рефан, но в момента, в който посегнах към тях, жената зад щанда изврещя " Ауууу, ма те са мъжкииии". Викам дреме ми, имате ли списък? Няма, не е позволено. Хайде, хубав ден тогава.
Детето искало нещо цветно, май към Модерната муза клони. На приятелките съученички щяла да носи My way, миналата година полудели по версията на Заг.

# 193
  • Варна
Викам дреме ми, имате ли списък? Няма, не е позволено. Хайде, хубав ден тогава.
Това криене на списъците само при Рефан го има и то в официалните им магазини. Имат едно щандче в Елитис при нас във Варна и там може обаче да го видиш. При наливните няма никакви проблеми. Само те в сайта си също не опоменават, какво имитират. А реално няма законово ограничение, запазени права или патенти върху формулите на парфюмите. Стига да посочваш, че парфюмът е вдъхновен, аналог, наподобяващ и т.н. дори в САЩ и някои европейски държави, производители на аналози директно назовават продукта си с името на имитирания парфюм без да посочват марката.
Като имаш пари за Tom Ford, PDM, Chanel, MFK, ROJA и прочие, си купуваш тях. Наличието на клонинги и аналози въобще не им бърка в кацата с меда. Клиентските групи са съвсем различни.
Всъщност и ЗАГ са малко агенти в това отношение, но поне си кръщават с близки имена до оригиналите и дават жокер хахаха.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 22:12 от D-frag12

# 194
Заг винаги имат списъци с номерата и имената на парфюмите си и кого имитират. Само Рефан-ци се правят на ненормални /говоря за официалните им сайтове, защото работното ми време не ми позволява вече да посещавам физическите им магазини/...Как да поръчам парфюм по нотките му ?! Та нали с едни и същи нотки могат да се направят стотици напълно различни парфюми ?! Нелепа работа !

Общи условия

Активация на акаунт