Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 53 833
  • 735
  •   2
Отговори
# 630
Аз съм се зарекла да не трупам. И засега спазвам. Макар, че пак се изкушавам.
Но отдържам фронта.
Сега ще си взема 2 нови за есента и това ще е.
Ще изпръскам наличното.
Даже вече виждам дъната на някои парфюми.
Мисля да си взема Органза Заг и Червената ябълка на Нина за есента.
Набелязала съм и някои мостри на типично зимни аромати.

# 631
Може ли някой да сподели коя имитация на Fleur narcotique е прилична и най-вече дълготрайна?

# 632
  • София
Аз тези дни ще ходя да си взема Lancom Tresor A La Folie на Martin Lion и се надявам да попадна на читаво пулверизаторче. Ще пробвам и техните Ерба Пура и Кирке, но се опасявам, че ще ми станат много есенно-зимните аромати.
Аз не обичам да трупам и предпочитам ако си взема нещо да си го изпръскам за сезона. Simple Smile

Моля, да споделите мнение за Трезора, защото се колебая между него и Tresor Midnight Rose - Sansiro. Как го усещате и траен ли е...когато го разносите? Или да си поръчам и двата. В този с розата ме изкушава малината, но не знам дали се усеща.

# 633
Може ли някой да сподели коя имитация на Fleur narcotique е прилична и най-вече дълготрайна?

Споделяла съм и преди, че Мартил Лайън са уникални с техния Fleur narcotique при мен има завидна трайност и шлейф Wink

# 634
  • Пловдив
Emsi696, имам и двата парфюма, но в оригинал. Имитациите им не познавам и според мен A la folie е доста по-класен като аромат. Много се изкушавам да се запозная с версията на Мартин Лайън, за да видя дали успяват да пресъздадат красивия начин, по който се разгръща парфюма. Първите 10-15 минути не ми харесват особено, имат една дразнеща нотка за мен, все едно ме карат да кихна Simple Smile Но с минаване на времето става толкова прекрасен. Сама си го усещам в края на работния ден,а пръскам 1 или 2 пъти на врата сутрин в 8. А любимото ми е, че когато вляза да се къпя вечерта, водата го активира по някакъв начин и отново замирисвам на него Joy Midnight Rose си го харесвам за обикновени дни, в които ми е малко все тая какво ще нося. Доста ми напомня на Angel Nova, но е по-хубав от него, някак по-мек.
Щом и двата ти харесват, може би имаме сходни вкусове за аромати Stuck Out Tongue Winking Eye

# 635
  • Бургас
Ходих до Заг да търся Lost cherry,май не е моето нещо.
Обаче ето това е роза+карамфил и ванилия на моята кожа.
Доста силен,но съм влюбена,нищо,че малко ме замайва.
Ще му свикна, много хубав,само не разбрах какво имитира:

# 636
Доколкото знам имитира Rose berberanza-lancome, имам го наливен, не знам дали са същите, но предполагам.

# 637
Доколкото знам имитира Rose berberanza-lancome, имам го наливен, не знам дали са същите, но предполагам.
Да, наливен е 508 абсолютно същия. Пръсках ги паралелно и налях. Разликата в цената е фрапираща.

# 638
  • София
Пролетта си взех Angel Muse-Aristea и вчера реших да го пробвам преди лягане.В първия момент ме изплаши пачулито и реших,че ще се разменя. Поутихна обаче, а на сутринта от мен се носеше нещо много нежно и приятно. Много добра трайност и ще се пробва отново.
Днес си взех пак от Аристеа Scandal by night - пръснах си малко, но медната нотка беше много натрапчива. Може би трябва да е по-студено времето. Поизмих го и сега съм си пак с Mirrh Absolu - Refan. Това е аромат, който ми носи невероятно спокойствие и блаженство. Много усещам черния пипер, но ми харесва.

# 639
За мен най-добрата имитация на Fleur Narcotique е на Рафаела, черната серия Noir, а парфюма се казва Paris. Само че и те се на*раха с цените. 50 лв май беше. Иначе протекция, шлейф... Убийствен. Мн добре направен, нищо евтино няма в него. Изобщо цялата им черна серия е мн добра. Всичко останало за мен не струва. Имам и на Заг версията, но не може да се мери с другия въобще. Киселее и простее🤣🤣🤣

# 640
  • Бургас
Благодаря за отговорите.
Нещо силен ми дойде,ще го пробвам и в по-хладно време, защото ми харесва.
Много прилича и на този по описанието:

# 641

Споделяла съм и преди, че Мартил Лайън са уникални с техния Fleur narcotique при мен има завидна трайност и шлейф Wink

Споделям написаното от Буци относно фльор лъва.

Някой тества ли ТФ Ебен Фюм на Мартинез?

# 642
Аз па да питам някой знае ли дали вече има аналог на Rose Goldea Bulgari?
Това е най-изтънчения класен и жрнствен аромат, който някога съм срещала.
Роза и мускус, но много фина и мека.
Ще трябва да се прежаля за оригинал иначе.
Но като знам какви проблеми често имам с парфюмите ще е хубаво да разнося пък не откровам мостри малки.
Направо е разкошен.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 08:48 от Caroline_Bingley

# 643
Мнение за Le Parfum, от скоро пиша в темата и не съм срещала мнение за тях, а около нас има магазин и се чудя дали да ги пробвам. Как са като имитации и трайни ли са?

# 644
Мнение за Le Parfum, от скоро пиша в темата и не съм срещала мнение за тях, а около нас има магазин и се чудя дали да ги пробвам. Как са като имитации и трайни ли са?

Моя приятелка си взе Montale - Intense Cafe от тях. Лично за мен е изключителна имитация, защото в началото бях убеден, че носи оригинала, а не имитация.
За протокола, майка ми ежедневно е с оригиналния и мога да твърдя, че го познавам.
За другите им аромати не мога да дам мнение, но този и  е 10/10.

Общи условия

Активация на акаунт