Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 492
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
ДУ на ЕЛ смесен с малко олио или течен озарител, променя ФДТна.
Наистина бих погледнала моите мнения назад, немалко снимки съм качила също.
Givenchy Prisme Libre, Dior Glow, MUFE Reboot, са чудесни, относно цветове-ще трябва да ги прецените на място. Ако кожата ви е силно неутрална към сивееща-пробвайте CC крема на др Jart.

# 331
Kamille, хидратиращ тоест озаряващ ли се търси? Пробвайте L’Oréal Fresh Wear- не знам колко суперлативи са се изписали за него назад из темите. Супер покривен е Dermablend fluid (не 3D)- на пори и неравности е вълшебен, нанесен с ръце. Но трябва хидратиращ крем под него или капка олио. С носенето се озарява повече, дори на суха кожа. Lumene Blur и Missha cc крем също се харесват. Когато ги пробвах бях с много суха кожа, на мен Lumene повече ми допадна.
Vesi@, дайте малко повече информация за това, което търсите. С каква покривност, какъв финиш, колко дълготраен е необходимо да бъде, какво ще криете с него (пори, бръчки, петна, акне, махмурлук и тн.
Средна покривност търся, да не е мат, по-скоро сочен финиш. И най- вече да не жълтее или розовее. На Ести имах ДУ , но ми идва малко сух.
При мен добрия стар Афинитон върши подобна работа.

# 332
Жената не ще дрогериен, иначе и Фреш Уеър ще и свърши работа. И Виши Лифт актив. И още доста други мисля

# 333
Аз постигам сочен финиш с MUFE-Ultra hd undetectable ( с новата формула). С комбинирана кожа съм, пробвала съм на Диор-forever glow, алкохолът в него ми дойде в повече.

# 334
А новият Нарс, дето само немите не му пяха оди?

# 335
ДУ на Есте и на мен ми е сух, със суха зряла кожа съм. Много съм доволна от Futurist Hydra Rescue на Есте, взех си същия цвят като ДУ. Има сочен завършек, няма покривността на ДУ, но стои много естествено.

# 336
Nars в България няма, Агент. Или последно като бях по магазини в България нямаше, а наистина е кофти ако не си знаеш цвета. Иначе е чуден за целта.
Обожавам ФДТните на МУФЕ, но новият вариант на HD хич не ми е озаряващ, дори и като кожата ми вече не е толкова суха.
Futurist на ЕЛ обаче определено е.

Не знам в България заредили ли са ги, но цветовете от новият вариант на MUFE velvet powder са много повече, не оксидират, или по-точно не изглеждат много по-тъмно на кожа като предшествениците си и май за сефте реформулиран продукт на марката е по-хубав (дори) от предшественика си. Много харесвах старата формула, поддържам по 3 цвята целогодишно, имам 6 бек-ъп-а, а в моята колекция това си е бая. Но новата формула на пръв поглед кърти. Утре ще го нося цял ден- в топло време, с маска по лекари, без и ще дам цялостно непоискано ревю как е спрямо миналата формула. Но за първо нанасяне е още по-кадифен, още по-фина пудра. Разкош.

# 337
Нийка, тъкмо щях да питам за мнение за Velvet powder, защото последният на MUFE-Ultra hd undetectable, поне при мен оксидира умерено, стои със сатенен завършек и е изключително траен. Как нанасяш такъв тип фдт-и като Velvet powder? Hug

# 338
Ползвала съм MUFE Ultra HD преди време.Имаше леко покритие, което на мен обикновено не ми върши работа, но този ми запълваше порите и кожата изглеждаше много добре, гладка и естествена. Малко ми изсушаваше на места и ако имах някакви пъпки или зачервявания, не можеше да ги прикрие, но като цяло усещането беше много приятно и лицето ми с него изглеждаше естествено и свежо.

За съжаление във Варна не съм виждала тази марка, а за онлайн покупка не си помня цвета

# 339
  • София
Аз съм с DIOR CAPTURE TOTALE SUPER POTENT SERUM, харесва ми, не оксидира, издържа около 14 часа, работя на 12 часови смени, с пътя до работата и обратно стават 14. Не се свлича, не изчезва/ кожата ми не го изпива на по-мазните участъци/. Нанася се приятно, буквално се плъзга по кожата ми. Имам и GUERLAIN L'ESSENTIEL NATURAL GLOW FOUNDATION, той е  със значително по-гъста консистенция, и по-матов завършек, не стои сочно и понякога ми се впива в кожата подобно на ДУ на Есте. По-трудно се разнася от диора, но пък не мърда изобщо, не ми прави трансфер на дрехите, но и по-трудно се сваля.
 Кожата ми е е смесена, нормална към суха, но имам по-мазна Т-зона, и там двата се справят добре, т.е. някъде около ранния следобед използвам матиращо листче и толкоз.  Не фиксирам с пудри, под тях ползвам слънцезащита, те си имат фактор 20, но не им вярвам. Имам пори само по носа, и с двата не се виждат. На мен ДУ на Есте също ми е сух , стои ми сякаш съм се варосала.
Слънцезащитата при мен има ключово значение, имала съм такава която не се разбира с фон дьо Тена, затова дълго използвах само СС кремове. Сега когато съм на разходка в квартала или до магазина отново съм със СС крем,  те не ми издържат за цял работен ден. Когато съм на работа подновявам слънцезащитата когато ще излизам на слънце, т.е. на по-големи интервали от време, пръскам спрей, грима не се разваля и фон дьо Тените се  разбират с него.
Определено Диор ми е фаворита.

# 340
Ползвала съм MUFE Ultra HD преди време.Имаше леко покритие, което на мен обикновено не ми върши работа, но този ми запълваше порите и кожата изглеждаше много добре, гладка и естествена. Малко ми изсушаваше на места и ако имах някакви пъпки или зачервявания, не можеше да ги прикрие, но като цяло усещането беше много приятно и лицето ми с него изглеждаше естествено и свежо.

За съжаление във Варна не съм виждала тази марка, а за онлайн покупка не си помня цвета
Предлага се само в Сефора, в Констанца ( и в двата мола) има доста добре заредени Сефори, и разбира се е по-близо от София. Simple Smile

# 341
  • плевен
Аз съм с DIOR CAPTURE TOTALE SUPER POTENT SERUM, харесва ми, не оксидира, издържа около 14 часа, работя на 12 часови смени, с пътя до работата и обратно стават 14. Не се свлича, не изчезва/ кожата ми не го изпива на по-мазните участъци/. Нанася се приятно, буквално се плъзга по кожата ми. Имам и GUERLAIN L'ESSENTIEL NATURAL GLOW FOUNDATION, той е  със значително по-гъста консистенция, и по-матов завършек, не стои сочно и понякога ми се впива в кожата подобно на ДУ на Есте. По-трудно се разнася от диора, но пък не мърда изобщо, не ми прави трансфер на дрехите, но и по-трудно се сваля.
 Кожата ми е е смесена, нормална към суха, но имам по-мазна Т-зона, и там двата се справят добре, т.е. някъде около ранния следобед използвам матиращо листче и толкоз.  Не фиксирам с пудри, под тях ползвам слънцезащита, те си имат фактор 20, но не им вярвам. Имам пори само по носа, и с двата не се виждат. На мен ДУ на Есте също ми е сух , стои ми сякаш съм се варосала.
Слънцезащитата при мен има ключово значение, имала съм такава която не се разбира с фон дьо Тена, затова дълго използвах само СС кремове. Сега когато съм на разходка в квартала или до магазина отново съм със СС крем,  те не ми издържат за цял работен ден. Когато съм на работа подновявам слънцезащитата когато ще излизам на слънце, т.е. на по-големи интервали от време, пръскам спрей, грима не се разваля и фон дьо Тените се  разбират с него.
Определено Диор ми е фаворита.

А как са цветовете? Ще купувам онлайн и се чудя как да избера цвят.

# 342
Галя, нанася се с много много яка гъбка, която се продава с него. В зависимост от страната, от която се нанася, покритието е средно или пълно. И се напластява успешно до тотално изтриване на лице 😁

# 343
  • София
Аз ги избирам на място, там светлината доста лъже, но настройките на лаптопа ми са такива, че ме лъжат повече. Снежанка съм и обикновено моите нюанси ги има. Диора в Дъглас когато го купувах,  беше представен от 4-5 цвята, купувам ги когато има намаления. 

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 16:36 от Алекс :)

# 344
  • плевен
Аз ги избирам на място, там светлината доста лъже, но настройките на лаптопа ми са такива, че ме лъжат повече. Снежанка съм и обикновено моите нюанси ги има. Диора в Дъглас когато го купувах,  беше представен от 4-5 цвята, купувам ги когато има намаления. 
И аз съм светла, но не чак с прозрачна порцеланова кожа.
Кой е Вашият номер, аз се колебая между 2N и 3N

Общи условия

Активация на акаунт