Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 586
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета!С нормална  - леко суха кожа съм.Чудя се,  дали би ми допаднал Nars sheer glow...Може ли "две" думи от ползвалите го?

# 511
Ще съм максимално обрана- не е sheer и не е glow-y. Има сериозна покривност и не е матов. Хубав ФДТ е. Като ЕЛ ДУ с капка олио.
Обаче не е толкова хубав ако сухите участъци се лющят, имат релеф или бръчки.
Агент, ти си неизчерпаем извор на информация. Благодаря ако преди не съм 🤗.
Според мен трябва да пин-неш в следващата тема малко информация за ‘запушване на пори’, база и рутина под ФДТ според типа кожа, в най-общи краски. Аз, например, след 2 деца и разни медикаменти съм обратно на вариант мега суха кожа. И ако не сложа емнайсет стъпкова рутина плюс нощна маска, SPF (о, глоуи Супергууп), течен озарител и понякога олио във ФДТна, ще се напукам като изляза на въздух. Ако някой с по-мазна кожа сложи това, ще се пързаля по Витошка.

# 512
Включвам се да похваля CC кремовете на IT cosmetics. Тествам ги от 2 месеца. Със смесена кожа съм и към момента нямам оплакване от запушени пори. Има вариант за надграждане на покривност.
Издържа ми сравнително дълго. Ако нямате много за прикриване, бих ги определила като икономични. Проблем може би е, че нямат в България голямо разнообразие от цветове и е трудно напасването.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 23:07 от titka2

# 513
Привет, момичета! Бихте ли ми препръчали фдт, който да е на Мак (искам да пробвам техен, тъй като досега не съм), който да е със средно покритие и да оксидира минимално (кожата ми е комбинирана). Благодаря предварително, хубав уикенд на всички! Heart

# 514
Кожата ми е чувствителна и лесно стават раздразнения, зачервявания. Като по-лека опция за изравняване на тена използвах CC крема на Bourjois, обаче виждам, че от известно време вече не се продава - най-вероятно е спрян от производство.

Фон дьо тена на същата марка също го харесвам, но когато искам по-голяма покривност, а BB крема им ми идва твърде прозрачен (дефектите по цвета на кожата си личат). Препоръчайте ми някакъв CC крем, който да е подходящ за чувствителна кожа и да изравнява тена на лицето. Може и BB крем, но наистина да върши работа.

пробвала ли си на  NIVEA -- CELLULAR LUMINOUS Коригиращ цветен флуид SPF 20?

# 515
Привет, момичета! Бихте ли ми препръчали фдт, който да е на Мак (искам да пробвам техен, тъй като досега не съм), който да е със средно покритие и да оксидира минимално (кожата ми е комбинирана). Благодаря предварително, хубав уикенд на всички! Heart
Има доста видове вк. сега чисто нов коректор фон дьо тен под формата на писалка, който е много хубав на моята кожа. Той е в 30 цвята.
Отидете в магазин на Мас и там гримьорите ще ви нанесат и помогнат с избора. Много са компетентни и наистина помагат да се ориентира човек.

# 516
Dens, подкрепям. Само от Мак в The Mall не съм доволна, ама изобщо. Не че ме подведоха, но две различни дами там ми обясниха, че с моя жълто-зелен подтон трябва да избера нещо с розов подтон, за да го неутрализира… Ако бях нормален, не умопобъркан ФДТ маниак, можеше и да им се вържа, бяха убедителни.

# 517
2 бързи въпроса:
1. Коректорът ми на Мейбълин с гъбичката, е на финала. По принцип съм доволна, чудя си дали да го сменям. Трябва ми нещо, което да придава свеж вид под очите, защото съня ми катастрофално пострада последната година и резултата е налице. Нямам бръчки, само като се усмихна имам фини линии.
2. Пак съм в период на дехидратирани участъци, вече почти ги преборих. Но любимия ми Skin illusion ме предаде последните 2 седмици. Става на сухи петна. С какво да го сменя, искам нещо средно покривно, озаряващо.

# 518
Аз съм много доволна от Tarte-Shape tape ultra creamy, единственият, който не се събира и е изключително траен. От дрогерийните имам този на Nyx, който е лилав с помпичка, от него също съм доволна.

# 519
Аз много обичам MAC Studio Fix Fluid SPF15 Foundation, комбинирана кожа също към мазна в горещините). Имам 2 цвята Simple Smile

PS Щях да ви показвам пудрата, която бях оплюла... след това си ревизирах мнението, но пак не я ползвах за под очи, което беше предназначението и! Но пори полираше чудесно!

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 22:26 от Agent Provocateur

# 520
пробвала ли си на  NIVEA -- CELLULAR LUMINOUS Коригиращ цветен флуид SPF 20?

Не, нещо не реагира добре кожата ми на продукти на Нивея. Ако имаше тестери…

Иначе взех този на Lumene, който ми бяха препоръчали и тук, и в другата тема, обаче честно казано не съм впечатлена. Единственото, което ми харесва е, че придава матов ефект, но на мен лично ми идва твърде сух - дори нанесен след хидратиращ крем, пак ми изсушава кожата на места. Поне това е впечатлението ми през по-студеното време сега, може би за лятото ще е добре и затова го оставих засега. Но продължавам с търсенето на продукт, така че идеи и препоръки са добре дошли.

# 521
  • Бургас/Пз
Аз съм много доволна от Tarte-Shape tape ultra creamy, единственият, който не се събира и е изключително траен. От дрогерийните имам този на Nyx, който е лилав с помпичка, от него също съм доволна.
Аз съм с много суха и реактивна кожа под очите и съм много доволна от този серум на Никс. Ползвах преди това на ЕЛ, на Клиник, на Кларинс, на Катрис, но всичко замина при дъщеря ми. Най-после Никс ми овлажнява достатъчно околоочния контур и не ми създава дискомфорт .

# 522
За този ли става дума

# 523
  • Бургас/Пз
Да, Мисс Simple Smile

# 524
Ще го търся и аз, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт