Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 528
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Когато ползвате база, слагате ли преди това хидратиращ крем ?

# 496
Базата няма покритие. Бяла на цвят, но на кожата е прозрачна и озарява без частички, което много ми харесва.

Рутина , spf, база.

# 497
Кожата ми е чувствителна и лесно стават раздразнения, зачервявания. Като по-лека опция за изравняване на тена използвах CC крема на Bourjois, обаче виждам, че от известно време вече не се продава - най-вероятно е спрян от производство.

Фон дьо тена на същата марка също го харесвам, но когато искам по-голяма покривност, а BB крема им ми идва твърде прозрачен (дефектите по цвета на кожата си личат). Препоръчайте ми някакъв CC крем, който да е подходящ за чувствителна кожа и да изравнява тена на лицето. Може и BB крем, но наистина да върши работа.

# 498
Аз съм много доволна от СС на Lumene, със суха кожа съм

# 499
И аз също бих искала препоръка за хубав ББ крем или фон дьо тен за чувствителна кожа. Имам бб крема на Миша, но нещо не се разбираме много добре с него, забелязвам, че ми излизат пъпчици. Пробвах тонирания крем на Ла рош Toleriane sensitive, хареса ми, но вече го няма никъде и май са ги спрели. Не държа да е много покривен тип маска, предпочитам по-естествен вид.

# 500
Къде в София има повече тестери на СС на Лумене? В Дъ Мол видях само три цвята в Лили.

# 501
  • София
И аз също бих искала препоръка за хубав ББ крем или фон дьо тен за чувствителна кожа. Имам бб крема на Миша, но нещо не се разбираме много добре с него, забелязвам, че ми излизат пъпчици. Пробвах тонирания крем на Ла рош Toleriane sensitive, хареса ми, но вече го няма никъде и май са ги спрели. Не държа да е много покривен тип маска, предпочитам по-естествен вид.

ББ крем, който е много приятен и не ми излизат пъпки от него, защото е с доста изчистен състав.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/wet-n-wild-tonirasht-hidratant-z … p77802140609.html

# 502
Момичета, това ли е новия фон дьо тен на mufe ?

Какво ще кажете за него… Мисля да го пробвам, но не знам кой цвят отговаря на Estée Lauder double wear 3N2. Доволна съм си от ДУ, но искам да пробвам нещо ново, колебая се и за Dior skin glow… и Charlotte tilbury ми се пробва, но все от някъде трябва да започна Simple Smile

# 503
Последният на MUFE е един с гъбичка, нова версия на Velvet matte. Този е предпоследният, имала съм го, с надграждащо покритие е, траен, оксидира умерено, има алкохол в съдържанието.

# 504
Не съм се изразила правилно, интересува ме този, който замества ultra hd.
Галя, точно твой коментар прочетох за mufe ultra hd, че последната версия ти правила кожата като кадифе, та се чудя сега точно кой е Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 20:54 от Bondy07

# 505
Точно този, който си прикачила като снимка. За него писах, Бонди. Simple Smile

# 506
Галя, като номер можеш ли да ме ориентираш, от ДУ ползвам 3n2

# 507
При мен почти всички фдт-и оксидират умерено, моят цвят за DW e 1N2 съвпада с 1N10 на MUFE, иначе при теб може би ще е 2Y20 за MUFE, но най-добре ги виж наживо.Blush

# 508
Когато ползвате база, слагате ли преди това хидратиращ крем ?
Зависи...
Зависи дали базата е хидратираща или матираща, зависи какъв е сънскрийна под базата и над грижата за кожата, зависи каква е грижата за кожата вкл. хидратиращия крем, зависи какъв е типа на кожата, зависи и от сезона.

И понеже моята кожа и грижа и климат и продукти и всички останали фактори се различават от вашите няма как аз да ви кажа "слагам, супер е!" или "не слагам, за чий ми е". Налага се вие да опитате и така и иначе със наличните си продукти и да видите как се чувства кожата ви и има ли нужда нещо да се модифицира.

Но като цяло хидратантния крем спада към грижата за кожата, базата - към грима - т.е. няма проблем да се ползват се и двата - грим лежи по-добре на добре хидратирана и поддържана кожа.

Галя зачекна интересната тема за оксидирането на ФДТ (нали всички знаем защо става това?), та се сетих, че скоро мернах много ясна и по  същество статия как да минимизираме оксидирането:
https://www.sephora.sg/beautyfeed/article/how-to-prevent-foundat … on-from-oxidising

Изобщо цялата им секция Tips & Tricks е пълна с полезна и синтезирана информация:
https://www.sephora.sg/beautyfeed/tips-and-tricks

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 20:01 от Agent Provocateur

# 509
Здравейте, момичета! Влизам само да похваля фдт-ът на Tarte-Face Tape ( кожата ми е комбинирана). Изключително покривен и много икономичен, не се усеща тежко на кожата, оксидира съвсем умерено в прилични граници. Благодаря за полезните линкове, Агент! И също ако някоя от вас е ползвала на Tarte-Cloud cream foundation, да сподели впечатления. Поздрави от Варна! Heart

Общи условия

Активация на акаунт