BigBank

• 23 223
  • 312
  •   2
Отговори
# 255
Ако се кликне на бутона, според мен депозитът ще се удължи на текущата 2% лихва.
А знаете ли, ако нов клиент слючи big safe на 3% с някаква сума и после следващите 6 месеца довнася, новите суми също ли ще са на 3%  лихва?

И мен това ме интересува. Дано някой да коментира.

# 256
Не може да се довнасят суми по депозит, на сайта е отговорено - https://www.bigbank.bg/chesto-zadavani-vaprosi/?sec=60&main=46&ter=61&faq=3465

# 257
Не може да се довнасят суми по депозит, на сайта е отговорено - https://www.bigbank.bg/chesto-zadavani-vaprosi/?sec=60&main=46&ter=61&faq=3465

Въпросът не е за депозит, а за спестовна сметка /Big Safe/

# 258
Може да питате съпорта. Аз така и не успях да си открия депозит е да прехвърля сума от bigсейф. Писах им и почти веднага ми звъннаха и ми обясниха как да го направя.

# 259
Ако след 6 месеца лихвата на Биг Сейф е същата, да, ще е на 3% и довнесената сума.
Това е безсрочна сметка, но лихвите се менят.

# 260
Ако се кликне на бутона, според мен депозитът ще се удължи на текущата 2% лихва.
А знаете ли, ако нов клиент слючи big safe на 3% с някаква сума и после следващите 6 месеца довнася, новите суми също ли ще са на 3%  лихва?

И мен това ме интересува. Дано някой да коментира.

Процентът ще е спрямо периода. Не се удължава автоматично, трябва сам да си избереш колко дълъг. Нищо не става автоматично, има доста стъпки преди да се финализира процесът.

# 261
Може да питате съпорта. Аз така и не успях да си открия депозит е да прехвърля сума от bigсейф. Писах им и почти веднага ми звъннаха и ми обясниха как да го направя.
При мен също се случи така. Открих депозит и го захраних от BigSafe .

# 262
  • Русе
На какъв език говорите по телефона?

# 263
На български

# 264
Някой може ли да обясни каква изгода имат от депозити за да дават лихва 2% след като други банки не го правят?

# 265
Поне още две банки дават 2% за дългосрочни депозити: Д Банк и ПИБ (в ПИБ изискването е парите да влязат от друга банка). Обират капитала от конкуренцията за едни мижави 2% Stuck Out Tongue Winking Eye

Парите от депозитите инвестират или раздават на други клиенти под формата на кредити за много по-голям лихвен процент.

# 266
Някой може ли да обясни каква изгода имат от депозити за да дават лихва 2% след като други банки не го правят?

Не следиш изобщо лихвите.
ТБИ от години имат подобни лихви.
В момента имат тримесечен с 2.5.

# 267
Скрит текст:
Имам промоционалния депозит - 3 месеца, 3% лихва (който изтича скоро)
Днес забелязах, че в излязъл активен бутон “Удължи договора”

Някой да го е пробвал? На какви условия удължава - с колко месеца, на какъв лихвен %, може ли да се добавят пари на падеж… Не смея да кликна, че има вариант да не пита повече и да е необратима функцията. 😀
Кликнах. 😀 И да кажа какво се случва.
Падежът на моя 3-месечен е няколко дни след 10 юли.
Ако искам да удължа договора, мога да избера срока на депозит. Мога да избера и промоционалния 6 месечен, като лихвата ще бъде 3,1% (т. е. +0,1%, защото удължавам). Новият договор влиза в сила на падеж с тази лихва, въпреки че падежът е след 10-ти.

# 268
Скрит текст:
Имам промоционалния депозит - 3 месеца, 3% лихва (който изтича скоро)
Днес забелязах, че в излязъл активен бутон “Удължи договора”

Някой да го е пробвал? На какви условия удължава - с колко месеца, на какъв лихвен %, може ли да се добавят пари на падеж… Не смея да кликна, че има вариант да не пита повече и да е необратима функцията. 😀
Кликнах. 😀 И да кажа какво се случва.
Падежът на моя 3-месечен е няколко дни след 10 юли.
Ако искам да удължа договора, мога да избера срока на депозит. Мога да избера и промоционалния 6 месечен, като лихвата ще бъде 3,1% (т. е. +0,1%, защото удължавам). Новият договор влиза в сила на падеж с тази лихва, въпреки че падежът е след 10-ти.

Аз направих същото вчера. Падежът ми е на 09.07., но получих имейл с оферта за удължаване 3 % + 0.1% при 6-месечен депозит. Лихвата поисках да се преведе по сметка

# 269
И аз преподписах. Благодаря, че писахте, защото аз първо като отворих не видях срок 6 месеца и този процент.

Общи условия

Активация на акаунт