BigBank

• 12 146
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
И аз ги проучвам за спестовна сметка, имаше една неточност в лихвите им, правописна грешка още на страницата за вход "служители на Бигбанк никога няма да поискат от вас детайли за потребителски имаена," доста малка банка са дори в Естония, но въпреки това съм склонен да ги тествам, не защото ми допадат особено, а по-скоро защото не дразят родните наглеци с 0.01% лихва. Отделно и за момента би трябвало да се покриват 100К при фалит, а не виждам други рискове.. Моля да ме поправите, ако греша Simple Smile Въпросите ми:
- за теглене от спестовна сметка дават до 3 дни забавяне. Може ли някой, който ги ползва да сподели, например ако понеделник сутрин нареди предвод, кога средствата ще са налични в БГ сметката му? и зависи ли от сумата? Доколкото разбирам, единствената такса ще е превода от родна БГ банка  към БГ сметката на Биг банк, а обратното е безплатно?
-пише, че може да се логвате с евротръст или юзер/парола - това в сайта ли се конфигурира и реално трябват ли ми платени евротръст подписвания за нещо докато изплзвам сметката?
- как оценявате онлайн банкирането спрямо интерфейските на други бг банки, има ли периоди на недостъпност или проблеми с обновяването?

# 46
Ще тегля другия месец и ще пиша колко време отнема. И дали има такси за превод към Бг банка.
На Евротръст си сваляте приложението, безплатно е.
Може и логване с парола, но на мен ми е по-лесно с Евротръст.

# 47
Попълних БигСейф от ТБИ Неон без такса, след това заявих теглене обратно към същата сметка, което беше изпълнено точно за три дни - отново без такса.
И аз като DeVa® ползвам апп-а на Евротръст (безплатно).

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 21:16 от Bitter_Sweet

# 48
Много ти благодаря!

# 49
Ще тегля другия месец и ще пиша колко време отнема. И дали има такси за превод към Бг банка.
На Евротръст си сваляте приложението, безплатно е.
Може и логване с парола, но на мен ми е по-лесно с Евротръст.

Това EVROTRUST за безплатен електронен подпис ли беше. Защо трябва да се ползва за BIGBANK?

# 50
Защото вариантите за вход са 2. С Евротръст или с парола и юзърнейм, но паролата те ти я дават и не може да я сменяш.
Биг Банк нямат приложение, през браузър само влизаш.

# 51
Звънях им на Биг Банк и казаха, че разработвали в момента проложение за бг. Също така казаха, че в Естония вече имало такова, само дето аз не виждам нищо подобно в Апп Стора.
Само от любопитство - в БигСейф парите от олихляването на месечна база ли се превеждат в спестовната сметка,  виждат ли се някъде? т.е. ако на 1 Януари си вкарам пари, на 1 Фев парите ми в сметката с около 0,186% на месец ли ще нарастнат? Или си седят накъде и чак в края на календарната година (или при закриване на сметката) ще ми ги преведат?
П.П. сега прочетох, че явно месечно се превеждат парите, но все пак ще оставя написаното, ако някой друг се интересува, на сайта им пише: "Изплащане на лихва всеки месец"

# 52
Ежемесечно е олихвяването, сумата се добавя автоматично към сметката на последно число на месеца.

# 53
Лихвата се вижда всеки ден.
В последния ден на месеца я прибавят към общата сума и от първо число на следващия пак всеки ден виждаш новата лихва, с натрупване

# 54
Клоновете на банки от държави – членки на ЕС, не участват в системата за гарантиране на влоговете в България, тъй като са защитени от системата в страната по седалището на банката.

# 55
Да, но пак са защитени до същия размер.

# 56
Да но.... къде ще се жалват хората? Няма да е в България. Кой ще пътува . По интернет - едва ли? Разправии за 0.6% повече от българска банка не си струва.

# 57
Имат офис в София. А по принцип немалко банки нямат изобщо. Револют например няма.

# 58
Клоновете на банки от държави – членки на ЕС, не участват в системата за гарантиране на влоговете в България, тъй като са защитени от системата в страната по седалището на банката.
Да но.... къде ще се жалват хората? Няма да е в България. Кой ще пътува . По интернет - едва ли? Разправии за 0.6% повече от българска банка не си струва.

И се регистрира, за да ни съобщиш общоизвестни истини?
Или да ни отвориш очите за скритата опасност и съмнителната печалба, която не си струва разправиите?
Какъв ти е проблема?

# 59
Проблем нямам. Явно ти имаш щом така старателно си ме проверил Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт