Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 120
  • 442
  •   1
Отговори
# 390

Няма как да се сравни майката и жената. Те са с коренно различни функции в живота на мъжа. Не харесвам манипулациите нито от едната страна, нито от другата. А това за степенуването няма да коментирам.

Абсолютно. Как може да се поставя под въпрос коя е по-важна, като това са две съвсем различни роли в живота на мъжа. И в края на краищата става въпрос за само няколко часа седмично, нали всяка вечер се връща у дома при жена си.

Просто е жалко за какви неща хората си създават проблеми, като в случая с чашите в стая, в която явно се влиза рядко, след като престъплението се открива след няколко седмици, а не на момента. Но това поне е разбираемо, всеки трябва да има увереността, че има свой дом и място, което никой да не му размества. Докато  при посещенията при родител на собственото му дете - защо въобще партньорът да има право на контрол кога ще бъдат и какво ще правят заедно? Може просто да искат да се видят.  Толкова ли е невъзможно, та да се приема само, ако има "уважителна" причина, като болест и ремонт.

# 391
Именно. Това изобщо не е състезание. Няма класация кое е по-важен. Всеки има своето място в живота на близките си и, ако е така глупав да не осъзнава къде му е мястото, започва драматична борба за призовото място в измислената от него класация.

# 392
Колкото и да се отрича или да е табу да се коментира, привързаността на някои свекърви към синовете им граничи с патология.

Моят мъж е единствен син и майка му е спала в едно легло с него до 14 годишната му възраст. Не с мъжа си, с него. Ами аз не мога да си представя да нямам елементарна интимност с мъжа си в собственото ни легло (именно интимност, не е до секса само) и да го изгоня да спи другаде под същия покрив, камо ли да деля своето със син, който вече получава нощни полюции и му е изкарал мустак...

За такава свекърва не само аз, всяка потенциална партньорка ще е априори враг.

# 393
И какво ще стане, ако мъжът не приеме точката. Ще пишете тук във форума и много потребителки (както сте написали) ще Ви посъветват да бягате с 200, и какво? Ще бягате с 200.
Никога не съм била близка със свекърва си. Тя остана сама рано. Живее на село, на 150 км от вкъщи, брат му е близо, но се оказва, че ММ трябва да помага. Аз нямам какво да правя при нея, радвам се, че никой не ме притиска да вися там. Пък и да ме притискаше, щях да намеря начин, без да влизам в глупави разправии, да се измъкна. Работа, ангажименти, винаги ще се измисли нещо. ММ много ми помагаше с родителите ми, така че - никога не е възниквал разрив на тази основа.
Защо трябва да се поставят на места хората. На първо място е уважението в семейството, между мъж и жена. Мъжът трябва да е истински идиот, ако каже - Да, поставям майка си след теб и това трябва тя да го знае. Идеални хора няма, но ако не се разбират свекърва и снаха (което е по-често срещано), вместо да настъпва разрив, си има начин. Много хора го правят. И семейството се насочва към важни и смислени неща, а не се разбягва с 200, защото мъжът е мамин синковец, а жената е ...
Чета, че някоя потребителка се оплаква, че мъжът й се обажда на майка си в осем вечерта и вече е мамин син. Глупости.
Спал до 14 години с майка си. И какво? Аз пък доста момичета, които са спали в едно легло с бащите си. Малеее! С какви простотии се занимават хората. Вместо да се мисли за важни неща. Омраза, врагове...

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 09:46 от Анонимен

# 394
  • Наблизо
Змеица,това е голяма патология и честно казано да се случва рядко.
Когато създадох темата,идеята ми беше когато снахата просто не харесва свекърите.Не й отговарят на лайфстайла,винаги е направила планове за свободното време на мъжа и тъй нататък.
Ще кажете:Ами така са си го възпитали родителите да се подчинява,да се държи така; но малко ли сме чели Гераците,Пази боже сляпо да прогледа?
Темите живеят собствен живот,след като ги пуснем,но защо трябва да се стига до крайности като тези на змеица.Както има изначално нехаресващи снахата свекърви ,които св държат ужасно,така има и снахи които по всякакъв начин се опитват да префасонират мъжа и да го откъснат от “лошите влияния” ,включващи родителите му.

# 395
  • София
Всякакви варианти има. Но промяната в отношенията е естествена и нормална. Ако нямаше промяна, щеше да е странно.

# 396
Спал до 14 години с майка си. И какво?
Нищо. Просто инцестното поведение не е особено приемливо.

# 397
BeautifulM, нехаресването винаги си има причина. Дори и на някой да му се струва незначителна, за конкретен човек това Е проблем. Според мен няма нещо като "просто нехаресване", за да се стигне до такова нещо винаги има предистория.

# 398
Много хора спят с децата си, защото нямат условия за самостоятелни стаи за тях или в семейството се случват разни неща. Отоплението също може да окаже влияние. Хората могат да поддържат една печка.

# 399
Колкото и да се отрича или да е табу да се коментира, привързаността на някои свекърви към синовете им граничи с патология.

Моят мъж е единствен син и майка му е спала в едно легло с него до 14 годишната му възраст. Не с мъжа си, с него. Ами аз не мога да си представя да нямам елементарна интимност с мъжа си в собственото ни легло (именно интимност, не е до секса само) и да го изгоня да спи другаде под същия покрив, камо ли да деля своето със син, който вече получава нощни полюции и му е изкарал мустак...

За такава свекърва не само аз, всяка потенциална партньорка ще е априори враг.

Очевидно намекваш за някаква голяма извратеност и не знам при това положение защо я търсиш само у майката, а не и оказала влияние на сина, би трябвало да е увреден непоправимо, нали? Аз не си представям толкова голямо дете да няма контрол къде и как ще спи. Или не е представлявало пречка и нещата са просто "дете спи при майка си" ,  или нещата са наистина патологични и тоя човек изобщо не би могъл да функционира като мъж и съпруг,  не е ли така? Явно не е така, щом е създал семейство и си има съпруга, която държи на него.

Това са много редки случаи, но често се срещат такива, в които новия човек, в случая жената е неуверена и просто иска да се докаже като единствен приоритет, ами не става,  всеки е първо дете на родителите си, пък после всички други роли, те се добавят постепенно, но именно се добавят, а не скъсват всички предишни връзки. Нека се обичат хората, много е лошо да не обичаш и да не си обичан от родителите си, за самия човек е кофти,  а и те е не са вечни. Сега да ми каже някой, че мога да прекарам някакво време с баща ми,  всичко бих зарязала, ама не може, няма как да стане вече. Защо трябва да чакаме да стане необратимото, та да се терзаем за изпуснати моменти. Нека си ходи автора при майка си, нали се връща у тях, там трябва да го чака любяща жена, а не недоволна и подозрителна, че е бил къде -; у майка си.

# 400
  • София
Добре че много хора не спят с децата си след определена възраст.

# 401
А, сега разбрах. Щом е наложително майката и 14-годишният ѝ син да се топлят гушнати в едно легло, всичко е ок.

# 402
Дина, тя и моята свекърва го извади това като аргумент навремето. При двуетажна къща (класиката етаж за нас и за сина) най-сериозно предложи да сме спели зимата на тяхното легло долу, а те в същата стая на походни легла, за да се палела само една печка. Нали се сещаш, че ако ми беше изпила чавка ума да се съглася на подобно жилищно разпределение, тя щеше да го държи "под око", а аз да не видя секс през нощта няколко месеца ...

# 403
  • София
Хубаво, ако майката на мъжа е минало, то каква е твоята майка? И тя ли е минало?
Как така с лека ръка се казва - неговата майка е минало, тя това, тя онова? Тогава и женските майки са минало, вашите собствени майки са също такова минало?
Ще припомня част от маркерите за домашно насилие над жените и тиранията - когато мъжът всячески ограничава контактите на жената с нейните родители и й внушава, че те са минало, той е най-важният и сегашното семейство е най-важното. Същото е и като това, което казвате сега - жената решава, че тя трябва да е най-важната и започва да казва и показва и изисква от мъжа той да ограничи до минимум или да прекрати контакти с родителите си, в частност с майка си. Същата тирания и психическо насилие, но явно щом го казва и го прави жената, всичко е наред.

Змеица, взела си го този мъж с тази история и с тази майка. Топката е в теб. Ако не си готова да живееш с такива техни отношения, просто си събирай багажа и си тръгвай. Няма да стане по-добре, каквото ще да казваш и каквото ще да правиш, каквито ще граници да поставяш, каквото ще да говориш с мъжа си или с нея. Ти си третият излишен. Спането на едно легло с 14-годишен пубер е отвъд границите, но така или иначе те имат точно такава връзка, която ти няма да промениш. Само ще си скъсаш нервите. Рядко казвам някакви неща за раздяла, но ти в тази триъгълник си тъпият ъгъл.

# 404
Няма как да е ок, но знам много случаи, в които се налага хората да спят в една стая. Това не е ок, но не по причина, която се разбира. Аз съм имала късмета - моите родители ми дадоха жилище, в което можехме да си позволим отделна стая на детето, справяхме се с отоплението на две-три стаи.
Патологиите са друга тема, но така като чета, проблемът не е в патологията, а просто в това, че общуват майка и син.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 10:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт