Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 110
  • 442
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Преди години една колежка от университета си беше хванала гадже. Понапреднаха им отношенията, докато в даден момент не разбра, че още спи в едно легло с майка си. Моментално скъса с него. И до ден днешен изпитва гнус, като се сети.
Е, чак такива отклонения са изключение. Но наистина има много обсебващи родителки.

# 436
... MeMyselfI го написа точно. Край и от мен.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 18:53 от Анонимен

# 437
  • София
Преди години една колежка от университета си беше хванала гадже. Понапреднаха им отношенията, докато в даден момент не разбра, че още спи в едно легло с майка си. Моментално скъса с него. И до ден днешен изпитва гнус, като се сети.
Е, чак такива отклонения са изключение. Но наистина има много обсебващи родителки.

Така е, но има и такива примери, че и по-фрапантни. Важното е да се осъзнава, че това, че нещо съществува, не го прави нормално.

За мен след определена възраст "детето" само трябва да си търси независимостта. Майката сама по себе си не ме интересува, но ако отрочето не се е постарало да се отдели, проблемите с него ме притесняват много повече. Защото на един индивид, който не постигнал независимост, няма да може да се разчита по сума параграфи.

# 438
  • София /Абсурдистан
... MeMyselfI го написа точно. Край и от мен.
И от мен също.

# 439
Така е, но има и такива примери, че и по-фрапантни. Важното е да се осъзнава, че това, че нещо съществува, не го прави нормално.

За мен след определена възраст "детето" само трябва да си търси независимостта. Майката сама по себе си не ме интересува, но ако отрочето не се е постарало да се отдели, проблемите с него ме притесняват много повече. Защото на един индивид, който не постигнал независимост, няма да може да се разчита по сума параграфи.
"Детето" може да не знае други отношения и да не може да определи мярката.
И тогава снахата се оказва "дзвер".

# 440
Като помислих, обобщих точно по темата - отношенията не се променят с поява на снаха, те  се променят преди това. Бавно и  полека с всяка година възраст, особено като започне  да се издържа сам. Докато го издържат все за нещо са съобразява, да се прибере например в къщи, когато им е нужен(на родителите).

# 441
Темата май отдавна е за заключване.

# 442
Аз пък не мога да разбера тези, на които им е нужен синът, който вече живее самостоятелно или има свое семейство. Срещала съм наскоро два такива случая. В единия майката търсеше сина си да я вози някъде, да купуват разни неща и непрекъснато го кани вкъщи на вечеря или обяд. В другия - синът живее в друг град и майката току го привиква - да правят ремонт, да перат килими и т.н. а от друга страна тя му готви в буркани за цялата седмица, макар той да е много добър готвач и да се справя перфектно. Струват ми се тези отношения като опит за задържане на порасналия син в семейното гнездо и не ми е много ОК. Аз имам дъщеря, но не бих я викала да ми върши неща и услуги и да я отклонявам от нейното семейство. Бих се организирала сама. Но не живея сама. Ако бях сама, сигурно щях да съм една идея по-обсебваща, кой знае, но дано никога не забравям какво мисля към момента и не се отклонявам в отношението си. А и дано не се налага да разчитам на чужди грижи. Но едно е грижи при болен родител, а друго - непрекъснато привкиване и показване кой командва парада.

Общи условия

Активация на акаунт