За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 7 527
  • 288
  •   16
Отговори
  • Пловдив
Старата тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1732758

# 1
Направо тук ще си напиша мнението по старата тема:

Добре, че са реагирали банките ви. Револют не правят така 😃
То даже като му видиш и адреса ти става ясно. Най-голямата лампичка за мен е ниските цени. Няма как нещо, което струва 200 лв, да е намалено на 40 лв. И гръмко сложено 80% отстъпка. Просто това не е реално. И тия суми - 24.67€ са също сигнал. После отиваш на контакти и съвсем ясно ти става.

# 2
На little dutch има хубави неща на техния основен сайт, но доставката до България е 15 евро, струва си само ако се поръчат повече неща. Ако не са в промоция, цените са като тези в България. Имат в магазин Сладурите и Little friends. Аз ги открих едва наскоро, но много ми харесаха, чудесни материи и цветове.

# 3
InYan238 и все пак има мокри памперси, не се притеснявай Blush Според мен, бебчо си хапва нормално, просто докато му се настроят червата след АМ и на кърма може да мине време и да не ака с дни.

# 4
Здравейте ! Понеже разбрах , че ваксината за варицела вече я има , но доколкото знам не е задължителна , какво е вашето мнение ? Аз карах варицела за първи път докато бях бременна в 4 месец на дърти години , както се казва и много се чудя дали да не ваксинирам бебка , за да не я кара било то като порасне в градината или другаде 😕

# 5
Здравейте
Имам въпрос, който до някъде ме притеснява, малката при обръщане било в леглото, било на килимчето или на дивана си тупка главата, отзад на тила - това може ли да е проблем някакъв, понеже и понякога през деня ми повръща от време на време. Дали може да има пряка връзка или просто преяжда

# 6
Здравейте ! Понеже разбрах , че ваксината за варицела вече я има , но доколкото знам не е задължителна , какво е вашето мнение ? Аз карах варицела за първи път докато бях бременна в 4 месец на дърти години , както се казва и много се чудя дали да не ваксинирам бебка , за да не я кара било то като порасне в градината или другаде 😕

Аз не виждам защо да не се даде, хубаво е да предпази детето - няма гаранция, че ще я изкара леко. Ваксината предпазва и от херпес зостер на стари години - това е супер болезнено състояние. Аз смятам да дам тази ваксина веднага след като е възможно

# 7
Аз обмислям да поставим ваксина за варицела. Педиатърката обясни, че трябва да си я закупим сами, а тя ще я постави. Особено удачна е, ако в семейството има друго дете/бебе което не е боледувало, или пък възрастни които не са. Аз лично не планирам скоро бременност, но не го изключвам като идея, та предпочитам да не се озова в един момент с бебе и батко с шарка.

# 8
  • София
Моят син е голям, не беше карал варицела.
Сложиха му я миналото лято, на 16г.
Ваксината се закупува от аптека с рецепта. Поставиха му две дози. Нямаше никакви странични реакции.
(Аз купих ваксината от СоФармаси. Най-удобно ми беше, защото аптеката е в ДКЦто и не се наложи да използвам хладилна чанта. Оставих я на ЛЛ да я съхранява в нейния хладилник).
Прочетох, че е за деца над 1г. Консултирайте се с личният лекар.

# 9
Мисля, че всички шарки са за след 12 месеца

# 10
Ваксината не означава, че детето ви няма да кара варицела, а че дори и да се зарази ще премине по-леко.

# 11
Ваксината е с ефективност 90% след две дози за заразяване и 100% ефективна за тежко боледуване.

# 12
Което пак не я прави 100% гаранция, че няма да се заразите, което и написах.

# 13
90% е доста добра защита бих казала. Ако повече деца се ваксинират, ще е още по-добре заради колективния имунитет

# 14
Аз я сложих на голямото дете преди да тръгне на ясла, беше на година и осем месеца. На малкия ще му я сложа при първа възможност.

Общи условия

Активация на акаунт