За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 024
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте
Аз имам въпрос относно менингококовата инфекция.
Имам бебе на почти 5м.и през другата седмица имахме планувана почивка. На която бебо няма да присъства все пак, но
Логично ли е да ходим, предвид че съвпада и с ваканция на учениците,  или да си останем вкъщи, според вас,
Също и какво ви е мнението за ваксината

# 16
  • Пловдив
Относно менингококовата инфекция
https://www.facebook.com/share/p/1CXvNbx2kA/

# 17
  • София
Ваксината за Варицела бих сложила на по-голямо дете, което не е боледувало в ясла/градина.
Дъщеря ми изкара варицела в 3та група в градината. Масово си я караха децата и няколко месеца бяха под карантина. Много пъпки имаше, но всичко мина и замина.

Синът ми нямаше късмет със системата и изкара цифром и словом месец в градина (1ва група). Единствено Розеола е карал, и то непотвърдена. Докато стигнем до педиатърката обривът беше завехнал.
Тръгна на предучилищна в училище. Там нямаше деца, които не са карали варицела и шансът му за заразяване клонеше към 0.
И миналото лято, на 16, му сложиха ваксината.
Не съм антиваксър. Синът ми има всички задължителни ваксини + ваксина с/у Ковид.

# 18
Здравейте ! Как става вземането на кръв при бебе на 6 м за профилактични изследвания и урина ? Казаха ни , че профилактично и ехограф на корема трябва да правим

# 19
Кръв от пръста. За урина вземете колектори. Има и памперси за взимане на урина, но са малко по-скъпи. Колектори си вземете няколко, защото може да не стане от първия път. И стерилни чашки после да прехвърлите урината. Някои държат бебето голо над мивката и като се изпишка, слагате веднага чашката, но гаранция-Франция е тук🤣 Колектор ми е нааквала. Общо взето трудно е. За ехографа няма никаква подготовка и нищо страшно. Запишете си час, в който бебето не трябва да спи и да е хапнало, за да е спокойно.

# 20
  • Пловдив
За ехографията си запишете час за нефролог.

# 21
Кръв от пръста. За урина вземете колектори. Има и памперси за взимане на урина, но са малко по-скъпи. Колектори си вземете няколко, защото може да не стане от първия път. И стерилни чашки после да прехвърлите урината. Някои държат бебето голо над мивката и като се изпишка, слагате веднага чашката, но гаранция-Франция е тук🤣 Колектор ми е нааквала. Общо взето трудно е. За ехографа няма никаква подготовка и нищо страшно. Запишете си час, в който бебето не трябва да спи и да е хапнало, за да е спокойно.

С колекторите масово излизат замърсени пробите, което ако не го знаеш, може да те хвърли в шок. При нас стана точно така, ужасни резултати заради колектора, повторихме без колектор и всичко е наред. И нефроложката, която посетихме, потвърди за колекторите.

Много лесно се събира урина директно в контейнер като бебето се потърка в интимната област или по вътрешното бедро със студена мокра кърпичка.

# 22
Два пъти съм давала урина и за сега не са ми излизали никакви лоши резултати. Измивам я преди това и гледам всичко да е максимално чисто. Разбира се, възможно и логично е замърсяване, но за сега е било добре при нас.

# 23
И на 6 месеца и на годинка сега успях да събера директно в чашката. Сега на една година определено беше по-трудно. Но при мен е лесно, понеже е момче, за момиче освен с колектор или онези памперси pinemed не виждам вариант.

# 24
Мамита ,един въпрос към вас.Бебо е на 4 навършени месеца,доста хапе юмручета,от два дни вече пуска и лиги.Ясно е че започват да ни тормозят зъбки.Но днес забелязах едни подутини на венците като бели топчета.Намират се горе долу на местото на кучешките зъбки и са и от горе и от долу?Да се притеснявам ли?Или да търся педиатър?Някоя мама да се е сблъсквала с това ?

# 25
Два пъти съм давала урина и за сега не са ми излизали никакви лоши резултати. Измивам я преди това и гледам всичко да е максимално чисто. Разбира се, възможно и логично е замърсяване, но за сега е било добре при нас.

Ами една приятелка взе урина с онези памперсите с чашка за урина . Мисля , че би било по -удобно от колектори

# 26
Да. Има такива памперси, но са скъпи. Около 14/15 лв е единия. И ако го наака? Пак греда. На мен два пъти ми се е случвало да ми наака колектора. Всъщност и при двата пъти, като давах урина.

# 27
  • Пловдив
Колектора го слагам след събуждане и измиване и после пресипвам в чашка.
С баткото съм имала греда, заради неправилно поставяне.

# 28
Мами , помагайте ! Беба от два дни нещо не е добре . Бихме и последната ваксина пневмококи и крачето й се наду и зачерви доста . Температура нямаме ,обаче вечер не иска да спи . Вярно е ,че през деня спи много часове ,защото като я боли нещо и не спи вечер и си наваксва през деня,обаче не разбирам корема ли нещо е боли или крачето . Ситуацията е следната заспива и след 30 Мин се събужда и почва да плаче и после пак заспива и пак така цяло нощ .😭😭😭

# 29
  • България
Да не се е стреснала?

Нашият мъник така де събуждаше след сън след ваксината. Та го галех и гушках докато се успокои.

Общи условия

Активация на акаунт