За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 836
  • 762
  •   1
Отговори
# 750
Не казвам кое е правилно или не, отговарям на това, че българинът имал ниска здравна култура, защото не си води бебето при 56699 различни специалисти в други градове. Не знам някъде по света да се прави така

# 751
Аз не видях някой да казва такова нещо, говорим за профилактични прегледи.

# 752
Ами и аз за профилактични прегледи говоря

# 753
Не казвам кое е правилно или не, отговарям на това, че българинът имал ниска здравна култура, защото не си води бебето при 56699 различни специалисти в други градове. Не знам някъде по света да се прави така

Не съм казала, че щом не си водиш детето на 678478 специалиста имаш ниска здравна култура. Като цяло говоря, че сме с ниска здравна култура. Не обичаме да даваме пари за здраве. Например колко имат ДЗО, изключвайки застрахованите при работодател? Колко си пускат ежегодно профилактични изследвания? Тук в темите, когато обсъждахме бременностите си, имаше жени, които не знаеха какво е фетален преглед, някои не виждаха смисъл от него. Но като цяло тук във форума сме информирани и четем. Извън него не е така. Иначе САЩ и на мен не ми е еталон за здраве. Ти си информирана по доста въпроси кое е правилно и кое не относно отглеждането на дете, но предполагам се дължи, защото се интересуваш, а не защото живееш в Америка.

# 754
Здравейте! На дъщеря ми (1.10) й изписаха капки Малтофер. Имат изразен вкус на желязо и ги плюе.
Знаете ли друг препарат желязо, който да е с поносим вкус?

# 755
Попитай доктора за други капки. Специално на мен Малтофер (на хапчета, обаче) ми дразни стомаха и го избягвам. Дано капките са по-нежни.

# 756
Аз докато бях бременна ползвах спрей, ами приятен вкус беше 😃 ама не си спомням името.

# 757
По време на бременността приемах Феротон сашета, защото от Малтофер ми ставаше доста лошо и АГ прецени, че ще сменим добавката. Най-добре се консултирайте със специалиста, който е изписал капките.

# 758
Дами, някой има ли опит със смесено хранене с антирефлуксна формула. Когато давам само формула, всичко е окей. Лекарите обаче ме насърчават да давам и кърма (аз също имам желание), само дето 2ма различни лекари ми дават различни указания.
1. Да кърмя по 10 мин на гърда, след което да додавам формула. Само дето бебето се уморява и заспива на 3тата минута на 1вата гърда и не мога да я събудя никак, за да направим цяло хранене. Още повече, дори да успея да я събудя, не знам колко е изяла на гърда, за да дам необходимото количество АМ.
2. Да давам първо 30 мл антирефлуксна формула и после да давам остатъка до 90 мл кърма с шише. Тук ме притеснява, че кърмата (която е по-рядка) остава отгоре и пак ще повръща.
Та някой да е намерил работещо решение? Или да е успял да мине само на кърма въпреки рефлукса?

Здравейте,аз получих също противоречиви мнения от 4 лекаря и накрая послушак консултантска по кърмене от болницата. Аз съм с близнаци родени в 34 г.с. девойката ми връщаше. И съответно тя ме посъветва първо кърма и после АМ дохранване. Разликата е,че ние бяхме малки и не се кърмехме,а аз се цедях. Така знаех,колко яде и колко ще трябва да дохраня. На 100 мл хранене. Давах 40 мл кърма и 6 Ам,ако дадех повече кърма продължаваше да повръща. Дори и към момента,а вече са на 5 м.

# 759
Здравейте, да попитам и тук, за възможен по-бърз отговор. До колко време след вземане на фекалии да проба трябва да я занеса в лабораторията и успях много малко да остържа от дупето и памперса, дали би стигнало?

# 760
Това намерих като информация

# 761
  • Пловдив
Аз нося след няколко часа, като до преди да тръгна към лабораторията държа в хладилник.

Профилактиката при АГ е точно затова, ако има изменения по шийката да се хванат навреме, кисти на яйчниците и т.н., ходене през няколко години при рак на маточната шийка ще накара роднините ви по-скоро да търсят погребална агенция - вие самите няма да имате нужда от преглед.
Скоротечен рак може да направи разсейки за много кратко време.
В Америка много успешно лекуват видове рак, но това обикновено не е голяма надежда за един българин тук...най-малкото няма да има финансите, които ще са му нужни да замине там на лечение.
Така, че е хубаво всеки да осъзнае къде живее, за да може да се възползва от плюсовете на дадената държава, тук много лечения липсат или фонда не одобрява, тромаво и бавно е, така че превенцията и профилактиката е онова, от което трябва да се възползваме.

# 762

Общи условия

Активация на акаунт