За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 859
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Напълно възможно е да са от топлото. И ние имахме като се затопли, а не бях давала нова храна.

# 706
Възможно е и да нещо хранително. Зависи и ти какво си яла.

# 707
  • UK
Това е обрив от претопляне

# 708
  • Пловдив
И според мен е от претопляне.

# 709
И аз се замислих какво съм яла..нищо необичайно. И педиатърката сега писа, каза,  че й прилича на претопляне и с преварена вода или мицеларна да третирам. Вие имате ли опит с нещо, което помага? И предполагам е станало защото му правих масаж с олиото.. много съм зле, няма да повторя грешката.

И друго, бяхме на ортопед профилактично преди втория месец и ни каза пак на преглед контролен сега да ходиме. Обаче педиатърката не иска да пусне направление, защото нищо му нямало и няма нужда. Много ме ядосва често тази жена. Аз и без направление ще го заведа, я. Вие бяхте ли на такива профилактични, предполагам не е зле да отидем?

# 710
Да, на 4 месеца пак даде направление за ортопед, въпреки че на първия нямаше отклонения.
Ако пъпчиците са от топло, минават бързо.

# 711
О, в никакъв случай олио в тези жеги. Олиото се ползва зимата. То много затопля. Ползвай бебешки лосион за тяло.
На ортопед ходихме на 40/50 дни (не помня точно). Следващия контролен беше на 6 месеца, за да се видят ябълките дали са оформени. И сега следващият е 3-4 месеца след като проходи. Да се види как стъпва. Аз не разбрах кога е бил първия преглед и кога трябва да е втория.

# 712
И ние там някъде, на 50 дни бяхме на преглед и докторът каза и е написал 5-6 месец пак на преглед. Сега е на 5месеца и 3 дни. Аз все пак мисля да си платя и да направим този преглед, няма да й се моля

# 713
Да, този преглед трябва да се направи и мисля, че трябва да даде направление. Аз бих се заяла.

# 714
Дами, някой има ли опит със смесено хранене с антирефлуксна формула. Когато давам само формула, всичко е окей. Лекарите обаче ме насърчават да давам и кърма (аз също имам желание), само дето 2ма различни лекари ми дават различни указания.
1. Да кърмя по 10 мин на гърда, след което да додавам формула. Само дето бебето се уморява и заспива на 3тата минута на 1вата гърда и не мога да я събудя никак, за да направим цяло хранене. Още повече, дори да успея да я събудя, не знам колко е изяла на гърда, за да дам необходимото количество АМ.
2. Да давам първо 30 мл антирефлуксна формула и после да давам остатъка до 90 мл кърма с шише. Тук ме притеснява, че кърмата (която е по-рядка) остава отгоре и пак ще повръща.
Та някой да е намерил работещо решение? Или да е успял да мине само на кърма въпреки рефлукса?

# 715
На колко е бебето и в какво се изразява рефлуксът?

# 716
На колко е бебето и в какво се изразява рефлуксът?

На 2 седмици е. Родена е в 37+2 с планово секцио по мед причини. В болницата беше в интензивно през цялото време и казаха, че повръща от обикновено АМ, затова я изписаха с препоръка да е на Фризовом. Сега 2 дни пак е в болница (заради проблеми с дишането), където са и давали обикновено АМ и пак казват, че е повръщала и следва да остане на антирефлуксна формула. Вкъщи, когато пробвах да я кърмя, в някои от случаите връщаше по малко кърма, но не бих казала, че е било на фонтан. Просто я изплюваше. Никъде в епикризите не пише официално, че има рефлукс. Вкъщи за 6 дни качи 120 грама. Сега в болницата за 2 дни е свалила 30 гр. Объркана съм как да продължа и ме е страх да си правя експерименти, предвид че е малка още и има нужда от редовно и добро хранене.

# 717
Ехх, тия лекари как съсипват кърменето, когато бебето прави съвсем нормални неща. Чак яд ме хваща. Живея в САЩ и тук за рефлукс се смята доста сериозно състояние, при което бебето не може да наддава както трябва и има болка. Това е сравнително рядко срещано. Иначе половината бебета връщат мляко и това е напълно в реда на нещата и няма нужда нито от АР мляко, нито от лекарства. Връщането на мляко изглежда много, но реално е малко, има клипчета в нета, където показват с пипета колко много изхлеждат 1-2 мл, като бебето ги повърне. Хранете я на поискване, не ограничавайте времето на гърда, давайте и двете гърди на всяко хранене. Може да видите консултант по кърменето, който има IBCLC и да видят как засуква бебето и да го претеглят преди и след хранене. Възможно е заради това, че са му давали АМ и ако не сте цедили, да е намаляло малко кърмата, но ще се върне в норма, ако бебето засуква правилно и суче на поискване (ако е наддало 120 за 6 дни толкова рано, едва ли имате проблем с количеството). От опит най-лесно е правилното засукване в позата, в която майката е облегната и бебето е по корем на нейния корем, но вие си вижте коя поза предпочитате. Ако ще добавяте, дайте и изцедена кърма първо, после АМ но само ако наистина се наложи. Може да питате и в кърмаческата тема.

За справка - моето бебе се скъса да връща първите 6 месеца, след това пак малко, а още на два месеца стана една дундичка с гривнички и бузки. Само от кърма. За мен във вашия случай АР мляко е напълно излишно, трябва ви помощ с кърменето

# 718
И ние там някъде, на 50 дни бяхме на преглед и докторът каза и е написал 5-6 месец пак на преглед. Сега е на 5месеца и 3 дни. Аз все пак мисля да си платя и да направим този преглед, няма да й се моля

Това си е част от профилактичните прегледи и педиатърката трябва да ви даде направление. На 6-тия месец и на двете ми деца нашият педиатър ми даде направления за кръвни изследвания и профилактични прегледи при ортопед, нефролог, за второто дете вече имаше и за очен лекар.

# 719
Мами, след 2-годишна възраст на колко месеца са профилактичните прегледи при педиатъра? На 6 месеца ли? Пускат ли се някакви стандартни кръвни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт