Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 115
  • 442
  •   1
Отговори
# 405
Да спиш с 14-годишното си дете на 1 легло е ненормална работа, пък ако ще къщата да е лед студена и да няма работеща печка. На 1 легло, не просто в 1 стая. Как целенасочено си повреждат децата някои хора...

# 406
Андариел, както можеш да предположиш това не е от нещата, които човек би тръгнал да рекламира в началото на която и да е връзка. За него научих месеци след като вече живеехме заедно и то именно от нея. Мъжът ми, очевидно, не се гордее с тази част от живота си, а е и контактувал с достатъчно други хора, за да установи кое е нормално е кое не.

Даваш ли си сметка, че в коментара си ти по същество защитаваш тезата, че в отношенията на емоционален инцест няма нищо ненормално, не е проблем да си продължат и мъжът трябва да участва в тях доживот, а всяка "мръсница", дръзнала да е страна в този психически триъгълник по-добре да си ходи, защото на майка и син така си им е добре....

Редакция:

BeutifulM Никой външен не знае какво се случва между четири стени и дали това, което води за нехаресване е много за несподеляне. В този смисъл не е коректно да се обвинява снахата априори, че "просто не харесва свекърва си". Моят случай е от крайностите и не е масов, но ме кара да си имам едно наум за казуси като на коментиралия мъж, където майката остава сама след развод и прави сина си сурогарен съпруг.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 10:13 от Змеица

# 407
Няма как да е ок, но знам много случаи, в които се налага хората да спят в една стая.
В едно легло, не просто в една стая. В едно легло.

# 408
А на майка и син така добре ли им е? Оставам с впечатлението, че е така, никъде не се споменава той да е активната страна в набиването на колчета за преместената граница, все жената се бори. Мама иска да го държи под око дали прави секс, снахата иска да го откъсне от мама, за да прави секс, но някак се губи какво иска и прави ябълката на раздора.

# 409
Никога не бих се съгласила да живея в една къща с родители или млади. Все пак има случаи, в които животът така ти поднася нещата. Как се справят - те си знаят. Аз живея отделно от 19-годишна, синът ми от 18-годишен, а ММ е изкарал най-дълго, по-късно са го приели студент - 20-годишен. Винаги съм се чудела, как живее момиче на 25, 26 или син на такава възраст при техните, но се случва.
Знаете ли как се чувстват такива деца, които по ред причини нямат собствена стая? Именно заради такива коментари, се пази тайна. Не смея и дума да обеля, защото животът не знае какво може да ти поднесе. Не знам за едното легло дори дали е така, както е написано. Дали е било непрекъснато или някаква ситуация.

# 410
Дина, тя и моята свекърва го извади това като аргумент навремето. При двуетажна къща (класиката етаж за нас и за сина) най-сериозно предложи да сме спели зимата на тяхното легло долу, а те в същата стая на походни легла, за да се палела само една печка. Нали се сещаш, че ако ми беше изпила чавка ума да се съглася на подобно жилищно разпределение, тя щеше да го държи "под око", а аз да не видя секс през нощта няколко месеца ...

А мъжа ти съгласен ли щеше да е да не види секс няколко месеца? Вероятно самият той щеше да отреже възмутено подобно разпределение, едва ли се налага ти да го правиш.

# 411
  • София
Не, Змеица, това е твоя интерпретация. Не ми слагай думи или смисъл, които нито съм написала, нито съм имала предвид.
Специално за вашия случай в миналия си пост написах, че ти си третият излишен. Колкото и да са патологични техните отношения, те няма да се променят. Нататък ти решаваш дали искаш да си с този мъж или не искаш. Но ако искаш, е добре да си знаеш отсега, че нищо няма да промениш и дори нея да я няма един ден, пак ще ви влияе.

В нормално състояние хората нито трябва, нито искат да прекъсват или ограничават контактите си с родителите си и в частност с майките си, само защото партньорът е поискал това от тях. В нормално състояние партньорът дори няма право да иска, защото това не е негова работа. Всеки човек е свързан с родното си семейство и с родителите си и само той и те имат право да регулират отношенията помежду си. Партньорът може да каже какво го притеснява и напряга, че не е съгласен с нещо, но няма право да изисква.
Също и в ролята на родител няма позволи партньор на сина или дъщеря му да диктува и определя колко, кога и как ще се вижда той с детето си.

# 412
  • Пловдив
EmmaT - ето това е съществения въпрос. Защото ако мъжът е МЪЖ, а не мамино синче и лукова глава, ще уреди нещата да няма скандали. И ако не може съвсем без никакви конфликти, то поне ще ги ограничи и намали осезаемо.

# 413
  • София
Родителите са миналото, новото семейство е настоящето, а децата са бъдещето.
Който иска да се вкопчва в децата си, винаги може да го направи, но с това вреди само на тях.

# 414
Липсата на мъж влияе зле на някои съфорумки.

# 415
  • София
Твоята майка минало ли е? Каза ли й, че е минало?
Защото моята майка не е минало, нито майката на бившия ми мъж е минало. Те са наши майки и винаги ще са ни майки. Даваме такъв пример на децата си, защото нашите майки са техни баби.

# 416
Специално за вашия случай в миналия си пост написах, че ти си третият излишен. Колкото и да са патологични техните отношения, те няма да се променят.
В страховита грешка си. През последните години наблюдавам един млад (20 и няколко годишен) мъж как се измъква от патологичната паяжина, в която майка му се пробва да го омотае още от раждането му. Малко по малко си взе живота в собствените си ръце и не допуска патологиите на майка му да се намесват в живота му. Но той е изключителен млад човек, който е наясно, че любимата жена никога не е третият излишен, а е неговата половина, с която ще прекара живота си заедно.

# 417
  • София
Родителите ни са миналото, семействата, които сме създали, са настоящето, децата ни са бъдещето. Не знам как по-ясно да го напиша.

# 418
Дина, дете с родители в една стая, на друго легло - да, понякога семейството няма друга възможност. Като растях бяхме 5 човека в двустаен, играла съм го този мач с теснотията.

Но голямо "дете" със свое семейство в една стая с родителите на някой от тях вече ...

Ирис, той я поряза, което не и попречи да опита още няколко пъти. Какво трябва да направи един син, когато майка му продължава с глупостите? С тиксо ли да и залепи устата, за да не се обажда? В нашия случай каквото и да направиш, както и да подходиш, си е "рупа ли, рупа".

Андариел, мъжът ми промени динамиката на тези отношения. Живеем отделно, ходи при тях през деня като има нужда, но семейството ни си има собствен живот, до който тя няма достъп заради непрекъснаните си опити да го разваля.

"Също и в ролята на родител няма позволи партньор на сина или дъщеря му да диктува и определя колко, кога и как ще се вижда той с детето си." Семейството на детето не е подчинено на родителите и не съществува в режим на "разрешение" от страна на свекърите или тъстовете. Това да не е казарма.

# 419
  • София
Ясно е написано, разбрах го. Но не съм съгласна.

Тези патологии винаги си остават, колкото и мъжете да вземат нещата в ръцете си. Няма оправия. Затова жените да слушат внимателно каква е семейната история и да  решават какво и колко могат да изтърпят.

Общи условия

Активация на акаунт