Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 873
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
И аз се чудя от какви астрологични фактори може да е показано това.
Някои хора трудно правят компромиси с другите, други – със себе си и със своите изисквания/критерии за това какъв да бъде партньорът. Има хора, които по-трудно приемат чужди недостатъци, това също е слаба нагласа за компромис. Но за всеки компромис има здравословни граници и в случай, ако те не бъдат спазени, сами си вредим и навлизаме в цикъл на деструктивни отношения и привличаме партньори, които имат склонност към злоупотреба.
Да, определено има и жени, и мъже, които по-трудно приемат едно или друго нещо, и в крайна сметка възможностите за избор стават все по-ограничени. Например аз никога не правя компромис с обвързани/женени мъже. С човешки недостатъци правя, със злоупотреби също – по този начин сама си вредя, докато не се усетя и не ме зашлеви нещо "неочаквано". Всъщност съвсем очаквано, но да съм си отваряла очите...

# 556
Hrispa, визирах неща които вероятно може да са показани в картата, проблематика в партньорство и т.н . Не визирах специално отказ от компромиси , дадох го като пример.
Катерица, според мен човек има избор , не за всичко но имаме свободна воля. Например трябва да стигнем до някъде, дадени са ни два пътя и ние избираме през кой да поемем , все стигаме до където трябва но ние избираме от къде да минем. Това са си мои съждения или ми се иска да е така.

# 557
Здравейте,

Имам въпрос: Има ли в тази карта указания за това, че човекът ще остане сам?

Скрит текст:
Има индикации за развод.   Не смятам, че става въпрос за аскетизъм и отказ от партньорства по принцип. По-скоро липса на късмет.

# 558

Уф, аз от доста време се опитвам да намеря повече инфо за точен съвпад (в една пада са) на Венера и Упакету. Лагната е в скорпион, а Венера е в 7 дом.
Ако някой от занимаващите се с ведическа астрология ( Христо, Сотис) могат да ми помогнат, ще съм благодарна.

Знаеш, че "сенчестите планети" помагат с детайли за пълната картина, обикновено са с негативно влияние. Така е и с Упакету. На лични ще ти изпратя линк, в който добре са обяснени и сама ще прочетеш за Упакету.

# 559
Преди да се запозная лично със Силва Дончева, бях чела нейни публикации ми беше попаднала нейна книга. Бях очарована от нещата, за които пише и говори - това са теми и материи, които ме привличат. Е , клъвнах и после трудно и болезнено излезе въдицата от кървящото ми гърло. Беше ми полезен опит. Писала съм по въпроса, назад в темите

грубо обсебваща е , но не могат да се осъзнаят тв маниаците 
Който е запознат със знаците на физическите особености , гласа ,  дикцията ,жестовете , погледа и всичко външно в хората , лесно може да се ориентира и за тази жена , че водата й е тежка .
 Ф.Филипов и той такъв - не е по- различен- все маниаци , да са известни  ,които не насилват никой да ги харесва - който им се поддаде - става "техен " - това се случва и в общия човешки план всъщност

# 560
  • earth
Имам въпрос: Има ли в тази карта указания за това, че човекът ще остане сам?
В тази карта не. Трябва ви карта, на която е указано гравитационното влияние на небесните тела върху вас. От него може да се изчисли влиянитето ви върху евентуални партньори.

# 561
Не съм веща изобщо, но има карти, в които ясно може да се разчете самота, отшелничество, изолация и пр.
В такива случи винаги се питам - до какви граници е нашият избор и в какъв смисъл си ковем съдбата сами.

според мен смисъла е в това , че когато сме информирани за базата с която разполагаме и какви са заложените  трудности , да осъзнаем необходимостта от "лечение "чрез промяна на отношението към тези трудности
Или избираме да приемем тези трудности и да работим по най- малкото съпротивление с тях ,или оставяме на произвола на съдбата  "каквото - такова ". Обикновено има ли "о , сега нямам време за такива неща " или "тва са глупости "- там е ясна посоката

# 562
грубо обсебваща е , но не могат да се осъзнаят тв маниаците  
Който е запознат със знаците на физическите особености , гласа ,  дикцията ,жестовете , погледа и всичко външно в хората , лесно може да се ориентира и за тази жена , че водата й е тежка .
 Ф.Филипов и той такъв - не е по- различен- все маниаци , да са известни  ,които не насилват никой да ги харесва - който им се поддаде - става "техен " - това се случва и в общия човешки план всъщност

Техни са десетки хиляди последователи, което означава, че или се поддават на внушения, или имат слабо развити мозъчни центрове. Въобще не съм оптимистична за нашата астрологична общност. Най-голямо разминаване между външни демонстрации, изявления, претенции и вътрешно съдържание, принципи, морал виждам именно при астролози, които са към Братството и не спират да говорят за Учителя. Лъжовното лице на духовността. Всъщност дори няма значение какво е учението, има такива екземпляри и сред ведически астролози.

# 563
Здравейте,скоро ще страдам от този транзит:тр. Нептун квадрат нат.Слънце.Моето Слънчице е заточено в 12 дом,но ми управлява 1 и 2 дом,Нептунчо пък ми управлява 9 дом.Имате ли някакви наблюдения/преживявания  от този транзит?

# 564
  • earth
Не, нямам за съжаление подобни преживявания. Въпреки че съм транзитирал доста пъти около слънцето, всичките си домове съм ги управлявал сам.

# 565
Много благодаря на всички за отговорите! Flowers Hibiscus Heartpulse
Христо, ще прочета задълбочено целия линк!
Сотис, имаш много точен, аналитичен ум, успяваш да доловиш водещите мотиви на хората, да разкриеш неистината, независимо къде е скрита.
Hrispa76, по коя карта, посочената от Stefek78 ли?

yana1994, не се настройвай от транзита. Защо пишеш " ще страдам"?
Аз имам от повече от година опозиция на Нептун към Слънцето си, и моето Слънце е У на Асцендента и 2 дом (по западната астрология.)
Както нееднократно се пише тук, транзитите на бавните планети се анализират съвместно с много други показатели  и  методи. И те са на последно място сред прогностичните техники.

# 566
Сотис, имаш много точен, аналитичен ум, успяваш да доловиш водещите мотиви на хората, да разкриеш неистината, независимо къде е скрита.

Благодаря, но съм с Меркурий в падение. Е, да, отменя се от екзалтацията на Венера в същия знак – тя е Лагнеш и АК. Може би идва от позицията на Меркурий във Водолей в Навамша – в един знак с Юпитер в 10ти дом. Ако търсим обяснение по Джьотиш. И със 7 точки по Ащакаварга. От края на лятото съм в махадаша на Меркурий, излязох от сатурновата, разказа ми играта последната й антардаша – на Юпитер, той ми е поразен в основната карта. И тъй като е ДК, си носи съмнителни хора /партньори/. Отърсих се от това нещо и вече не искам да поглеждам назад, а мотивите обикновено ми стават ясни изначално. По поразен Юпитер в 8ми дом, в Паривартана йога с Лагнеш и АК, много бързо и лесно разпознавам фалшиви гурувци, неистини и манипулации. А върху такива манипулации се гради, в голяма степен, и нашата астрологична гилдия.

# 567

В момента има тр.Плутончо квадрат Луна,Плутончо ми застава начело на 7 дом, в близо бъдеще ще ми квадратира Юпитер и Венера.Като резултат от квадрата с Луната - миналата година забременях и разбрах чак след 5 месеца,адски тежка бременност и лежане в болница,но пък се сдобих със син скорпион.И за капак скоро имам Сатурново завръщане

# 568
  • SF
Ами ти събитието си го имала - Плутон-Луна - забременяването. Това е доста дълъг транзит, около 2 г. и половина. Имаш си и дете с управител Плутон. Честито! Няма какво да му се плашиш и да чакаш страдания. Плутон действа много бавно. Няма шок, няма изненади. Той подготвя, подготвя. Споко! Simple Smile

# 569
Като говорим за Плутон, слоро ще съвпадне с моето Слънце... какво да очаквам? Рожденните ми Слънце и Плутон са в точен квадрат. Много малко неща намерих конкретно... ще дам още пояснения, ако трябва...

Общи условия

Активация на акаунт