УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 804
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 390
  • до най-прекрасния мъж
Да, нищо не обясняват. Момичето, с което бяхме в една стая, ми показа как да сменя памперса на дъщеря ми. С къпане, пъпче, почистване и грижи за бебето се оправяхме сами с баща й вкъщи. Него го беше страх да я вземе, мен ме беше страх да я облека и изкъпя. Справихме се, вече е едногодишна госпожица.
Относно млякото, никога не е имало проблем. Звъняла съм в 2 през нощта да ми донесат мляко, понеже малката вися 4 часа на гърдите ми да суче и се скъсваше да реве от глад. Донесоха ми без проблем, после ми носеха за всяко хранене, а аз преценявах кога да дам.

# 391
Здравейте момичета! В 5 месец съм, не съм от Пловдив. Това ми е първа бременност. В нашият малък град специалистите и здравните заведения не са на високо ниво и няма добри отзиви. Имам интерес да раждам естествено с епидурална упойка в Селена в Пловдив. Ще се радвам за всякакви съвети, специалисти, необходими документи, от кой месец да се обадя, как да процедирам и изобщо какъвто и да е съвет не би ми бил излишен 😁 Благодаря  ви предварително ❤

# 392
  • Пловдив
Това за показването на тоалет, аз успях да вляза в детска стая (повика ме едно момче) и ми показа как се сменя памперс.
После ме видя едно момиче и ми каза, че не може в детска стая да влизат външни хора и се наложи да ѝ обясня, че нейния колега ме е извикал.. абе.. наистина за тези пари може да се постараят.
Отделно като ме изписваха с малката, имаше проблем с асансьора, казаха ми като се оправи, да я закарам в детска стая да я оправят за изписването, но една друга акушерка като ме видя в коридора (вече бях облечена за изписването), ми се скара да не се разхождам така и аз се върнах в стаята си и обясних по телефона на детска стая те да дойдат… абе някакви каши глупави баш накрая, изнервиха ме: всеки си говори каквото си знае! Накрая едно момче, което проверяваше слуха на бебетата, закара моето в детска стая, защото бяха много натоварени.

# 393
Мен ме привикаха в детска стая, за да подписвам разни документи, казаха, че вътре пишело, че щели да ме учат как де къпе бебето и подобни неща. Къпане така и не показаха, аз какво съм подписала и до ден днешен не знам Grinning Така или иначе за мен важно беше раждането, имах прекрасно раждане благодарение на тях, останах със страхотни спомени.

По отношение на епидуралната на мен ми сложиха 1 час преди раждането, преди това се гърчих близо 11 часа с болки, 4-5 от тях и с окситоцин. Къде е логиката не знам, разкритие за епидурална си имах още на постъпването в болницата, но вече забравих за болката, така че им прощавам и това. Grinning

# 394
2009-та на мен ми показаха как се къпе,облича и сменя бебе.
Но това беше отдавна.
ПП - има ли списък с необходимите неща,които трябва да си носим там и раждането секцио или нормално на 1900 лв ли е все още?

# 395
С първото дете през 2014г ми показаха всичко - кърмене, къпане, обличане, грижа за пъпчето и т.н. С второто 2021г не, но беше пик на ковид 19 и реших, че заради това. Относно качеството в болницата, паднало е доста за тези години, но е пак най-доброто място в Пловдив.

# 396
След секцио след колко време дават бебчето на майката?

# 397
На следващия ден ми го дадоха моето бебе. Исках си го поне за малко в същия ден, но беше вечерта, казаха, че не е желателно, понеже вече са им направили тоалета.

# 398
1950лв. Нормално/ секцио нямало значение

# 399
Вчера беше моето секцио, но рано към 7.30ч. Обадих се в детска стая към 16.00ч. и ми я докараха.
Първата вечер ми казаха, че няма да я оставят. Следващите дни ти си решаваш.
Успех 🙂

# 400
Каквото съм ги помолила, са ми помагали. Помолих да ми покажат как се сменя памперс и ми показаха, защото идея си нямах какво да правя Simple Smile)) Иначе за къпането, тоалет на малката, пъпче и т.н. разчитах на педиатърката - нали за това идват на посещение вкъщи в деня на изписването. Дори не знаех, че в болниците показват тези неща.. А и както Макаронка е написала - важното е раждането да мине гладко и да сме в добри ръце тогава Simple Smile)

# 401
След секцио след колко време дават бебчето на майката?
Моето секцио беше сутринта, следобед ми донесоха бебето за около час и половина преди да го вземат за тоалет. А от следващия ден след по-сериозното раздвижване можеше да стои при мен колкото поискам.

# 402
Мами,понеже не сме от Пловдив и след изписването ни (живи и здрави) ни чакат около 3 часа път и се зачудих дали трябва да си взема шише и термос ,за да мога да реагирам ако огладнее ,ако аз нямам кърма или имам проблем като цяло с кърменето....

# 403
Може да вземеш шише и термос, да. Може и да нахраниш бебето непосредствено преди да тръгнете, както си прецениш. Може и за всеки случай да си имаш една стерилизирана залъгалка под ръка, макар че те в началото малко ги плюят, докато свикнат.

# 404
Lady356, ако нямате кърма е добра идея според мен. В болницата може да ви донесат преварена вода, а вие да си носите дозатор за адаптирано мляко и при нужда да спрете да ги смесите и да нахраните бебенцето. Три часа на път с прегладняло новородено са си дълго време. Smile

Общи условия

Активация на акаунт