УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 734
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 465
Юли месец не пускаха, само в кафето. :/

А раждалите скоро в болницата, може ли да споделите как са свижданията? Може ли бащата да дойде и да ни види заедно с бебето или все още варианта е само в кафето и съответно без бебето?

# 466
Не позволяват свиждания, само в кафето. А бебето го показват на таткото само като се роди.
А раждалите скоро в болницата, може ли да споделите как са свижданията? Може ли бащата да дойде и да ни види заедно с бебето или все още варианта е само в кафето и съответно без бебето?

# 467
Няма свиждане.
Лично съм ОК с това предвид, че отново карам ковид (първо бременна, а сега с бебе) при все че имам ваксини, бустери и не знам си какво.
Всякакви да се мъкнат напред-назад при новородените и кърмещи родилки, които не могат да приемат почти никакви лекарства, не смятам за нормално в това болно време.
За 3 дни няма да е края на света. Има интернет, безплатен читав wifi - може да си говорите и да се виждате наживо колкото желаете.

От непоисканите съвети:
Бях си взела специален кабел за зарядното за телефона с по-голяма дължина - около 2 метра. Контактите са като за болница все пак, а не като в хотелска стая…

# 468
Някой раждал при д- р Борислав Иванов?

# 469
Няма свиждане.
Лично съм ОК с това предвид, че отново карам ковид (първо бременна, а сега с бебе) при все че имам ваксини, бустери и не знам си какво.
Всякакви да се мъкнат напред-назад при новородените и кърмещи родилки, които не могат да приемат почти никакви лекарства, не смятам за нормално в това болно време.
За 3 дни няма да е края на света. Има интернет, безплатен читав wifi - може да си говорите и да се виждате наживо колкото желаете.

От непоисканите съвети:
Бях си взела специален кабел за зарядното за телефона с по-голяма дължина - около 2 метра. Контактите са като за болница все пак, а не като в хотелска стая…

Благодаря, но няма нужда от назидателен тон.
3 дни си е драма, когато имаш по-голямо дете, което не се е отделяло от теб за повече от една нощ. Когато се роди второто, не спираш изведнъж да мислиш за първото, даже би трябвало да ти е приоритет, защото за него всичко е ново и стресиращо. Бебето нищо не разбира така или иначе.
А и не виждам какво е предимството родилки да ходят в кафето, където има 100 пъти по-голяма вероятност да се заразят с нещо, отколкото да влезне само бащата с по-голямото дете при майката с предпазно облекло и дезинфекцирани ръце например, както беше при първото ми раждане.
За мен е доста глупава политика.

# 470
Някой раждал при д- р Борислав Иванов?

Аз раждах при него.

# 471
Няма свиждане.

От непоисканите съвети:

Благодаря, но няма нужда от назидателен тон.
3 дни си е драма, когато имаш по-голямо дете, което не се е отделяло от теб за повече от една нощ. Когато се роди второто, не спираш изведнъж да мислиш за първото, даже би трябвало да ти е приоритет, защото за него всичко е ново и стресиращо. Бебето нищо не разбира така или иначе.
А и не виждам какво е предимството родилки да ходят в кафето, където има 100 пъти по-голяма вероятност да се заразят с нещо, отколкото да влезне само бащата с по-голямото дете при майката с предпазно облекло и дезинфекцирани ръце например, както беше при първото ми раждане.
За мен е доста глупава политика.
Във вашата ситуация ползвах Вайбър. Дори една вечер разказвах на детето приказка, докато бебето спеше.

# 472
  • до най-прекрасния мъж
И ние се виждахме по Вайбър. Да, нямам по-голямо дете, първо ми е. Но в родилно отделение бащи, деца, баби, дядовци и т.н. място нямат и подкрепям с две ръце политиката на болницата. Не мисля, че 3-4 дни са фатални, мама и бебе ще се приберат и ще има достатъчно време да се виждат и гушкат с когото искат в домашна атмосфера. Това е болница, а не хотел и безопасността на мама и бебе е на първо място. Има подходящи начини да се подходи към по-голямото детенце и да се подготви за кратката раздяла с мама.
Леко раждане пожелавам и не се впрягайте толкова. Рестрикциите са за доброто на мама и бебе. И не са само в тази болница.

# 473
Пожелавам на всички с едно детенце, да имат поне още едно!❤️
Нека тогава пак да си говорим на темата. Не го казвам, като заяждане, а просто като тема за размисъл, че не винаги можем да се поставим на мястото на някой друг.
За баби и дядовци съм напълно съгласна! В предишната частна болница, в която раждах също не се допускаха други роднини, освен таткото и ако има брат или сестра. Това беше и при положение, че си в самостоятелна стая. Аз имах късмет да има свободна, когато се роди сина ми и беше чудесно, че таткото можеше да идва за 30 минути на ден, да се порадва на детето си.
Ако всичко беше с идеята мама и бебе да са в безопасност, нямаше да има вариант родилките да ходят в кафето. Аз това не разбирам. Каква е идеята? Нали там има един куп хора, не е дезинфекцирано и като нищо може да хванеш нещо, което после да предадеш на бебето си или съквартирантката..? Някакви типично български мерки за "безопасност" - мислени и недомислени...

# 474
То не е въпросът, като не може свиждане в стаята, всички родилки и цялата рода да се втурнат към кафето. Безотговорно е, според мен това, и към майките, и към бебетата. Аз назидателен тон не чух и не видях. Жегвате се, като не ви изнася. Надявам се, че е от хормоните, а не сте такива по принцип.

# 475
Ммм… четох се пак, не ми се стори нищо назидателно… Но щом искате така да го интерпретирате, няма кой да ви спре!😭😂
Първото и второто дете са с 1г11м разлика. Не се бяхме разделяли нито за ден, нито за нощ, когато отидох да раждам дете номер 2… Дете номер три вече е с по-голяма разлика.
Първите две бяха със свиждане, третото - не.
Предпочитам да няма и подкрепям политиката на болницата.

Люти клетви и закани “ще видите вие” като от недокл… свекърва може да ги запазите за децата си, когато ви доведат внучета. Ние знаем. Видели сме.
Е, сега вече се заяждам.😂

# 476
Коментара ми беше насочен към тези с едно дете, които коментират колко други начини има да подготвиш по-голямото за появата на бебе. Звучи също, като съветите по родителстване от хора, които нямат деца или още по-зле - имат кучета и затова знаят какво е.. 😀

Клевети не използвам и никога не съм използвала в живота си.
Не се и заяждам, написах го съвсем добронамерено.

А явно повечето четете с неразбиране или аз не се изразявам правилно..? Пиша, че политиката на болницата е изключително глупава, не защото не позволяват кардинално свижданията, а защото не позволяват свиждания в стаята, но видиш ли в кафето няма пробелм. Аз лично не бих отишла току що родила в кафето, но съм много далеч от мисълта, че всички родилки са на моето мнение и ще си седят в стаята с бебето, докато ги изпишат. Ако всичко беше с идеята за безопасност, нямаше да има възможност току що родили жени да се разхождат напред - назад. Това ме дразни в случая, а не като цяло, че свижданията са забранени. Те реално не са забранени, а са позволени само на най-глупавото възможно място.

# 477
Тя и Мария Монтесори не е имала деца, но пък (почти) всички си отглеждат челядта по нейните методи.😭😂

Разумните хората няма да правят “свиждания” в кафето, но все пак е някаква възможност за крайни случаи. Поне има осигурена някаква, отколкото никаква.

Изведох във въпросното кафе новороденото си бебе номер едно, за да я види прабаба ѝ за 1 път преди операция, от която не се знаеше какъв ще е резултатът.
Бабет след това се накорави и дочака още 3 внучета. Много вдигна духа. Но не мисля, че е ок да влиза родата ми в болницата при други родилки и новородени.

# 478
  • до най-прекрасния мъж
Дали да отидете или не в кафенето, си решавате Вие. Но дали да дойдат роднини на съквартирантката Ви, го решава тя, ако е позволено свиждане. Тоест, дори Вие да не сте съгласна в стаята да идват външни хора, ако е позволено, не можете да спрете никого. И в кафето е глупаво, да. Когато родих, дори през ум не ми е минало да ходя в кафенето. ММ ми носеше необходимото и го предаваше на персонала да ми го предадат на вратата на отделението. Чела съм, че майки "отскачали" и до Лекси. Всеки има глава на раменете. Това, че е дадена възможност, не го прави задължително.

# 479
Опитвам се и не мога да разбера каква е логиката зад това да не може човек да се зарази в кафето, а в стаята си да може? Моля, обяснете. Не виждам никакъв проблем, ако човек е в самостоятелна стая и няма досег с другите майки/бебета. Ако сте в ситуацията с бебе на 1 годинка и малко и никога не сте се разделяли дори и за една нощ бихте разбрали, че да, драма ще има и то не за вас, а за детето. Всяка майка мисли за децата си и то за всички, ако ще и да са десет на брой....

Общи условия

Активация на акаунт