УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 719
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 975
  • На изток от Ада
Колко лв е прегледа при Матев ?

# 976
Родих преди няма и месец тежести не се слагат .слагат лед и най -гадното е че те натискат по корема през 1 час веднага след операцията

# 977
мен даже през 20 мин ме натискаха беше ад. Но явно е необходимо, не съм имала проблеми и коремчето ми почти се прибра. явно при моя лекар (Борислав Иванов) се слагат тежести и същи ме раздвижваха на същия ден.

# 978
Аз също имах тежести, и адското натискане по корема,к което е много болезнено. Инстинктивно хващах ръцете на акушерката и ся ме греда учудено, ми викам :"боли,бе!" Честно казано,яко знаех за това мъчение,щях да си радя естествено.

# 979
  • до най-прекрасния мъж
Не са ме натискали по корема, нито са ми слагали тежести. Родих секцио преди почти 2 години. Усещах, че нямам въздух, докато вадеха бебето и после ме боляха ребрата малко. Но след раждането никой не ме е натискал силно. Проверяваха си раната, но болки не съм усещала.

# 980
И на мен ми слагаха лед и ме натискаха , но се търпеше

# 981
Миналият месец родих естествено, нищо не са ми слагали.

# 982
Някоя скоро мама която е раждала в Селена и има допълнително здравно осигуряване може ли да пише какво точно трябва да пише на фактурата освен избор на екип.

# 983
Знаете ли дали има гастроентеролог в селена

# 984
Здравейте, дами! Бихте ли споделили как протича лапароскопията в болницата? Прием, интервенция, престой и пр. Предстои ми такава за премахване на киста на яйчника и след установена недостатъчна пропускливост на тръбите при ЦС. Имам известни притеснения. Лекарят ми е Д.Ставрев. Благодаря!

# 985
  • до най-прекрасния мъж
Отиваш на регистратура сутринта рано, мисля към 7, насочват те към приемен кабинет, мисля вече е на 3-ти етаж, откъм централен вход. Попълва се документация, мерят кръвно и те поема човек, който те настанява в стаята. Там ти правят ЕКГ, вземат кръв за изследвания, ако нямаш (моите бяха изтекли с един ден), слагат абокат, преобличаш се с нощница, мен ме взеха и за влагалищна промивка. В общи линии докато се усетиш, те викат в операционна. Слизаш си на самоход, докато легнеш и така те омайват с приказки, че няма и да разбереш кога заспиваш. Аз се събудих в операционната, полежах малко и ме качиха с леглото до стаята. Там ти слагат системи и си лежиш. Следобед идва рехабилитатор да те вдигне за леко раздвижване и пак лежиш. Постоянно идва някой - било сестра, било санитар, грижат се отлично. Вечерта дават лека храна, на следващия ден те раздвижват окончателно, махат ти катетъра (слага се в операционна и нищо не усещаш) и ако си добре, те пускат да си ходиш. Като цяло няма особена болка, боли като мускулна треска корема. Повече мен ме боляха вратът и раменете. Това е от газа, с който надуват корема, за да имат видимост и достъп. Минава за 2-3 дни без да правиш нищо особено.
След седмица ми свалиха конците и това беше. Не е нищо страшно, нищо, че аз вдигнах 170 кръвно от притеснение.

# 986
Отиваш на регистратура сутринта рано, мисля към 7, насочват те към приемен кабинет, мисля вече е на 3-ти етаж, откъм централен вход. Попълва се документация, мерят кръвно и те поема човек, който те настанява в стаята. Там ти правят ЕКГ, вземат кръв за изследвания, ако нямаш (моите бяха изтекли с един ден), слагат абокат, преобличаш се с нощница, мен ме взеха и за влагалищна промивка. В общи линии докато се усетиш, те викат в операционна. Слизаш си на самоход, докато легнеш и така те омайват с приказки, че няма и да разбереш кога заспиваш. Аз се събудих в операционната, полежах малко и ме качиха с леглото до стаята. Там ти слагат системи и си лежиш. Следобед идва рехабилитатор да те вдигне за леко раздвижване и пак лежиш. Постоянно идва някой - било сестра, било санитар, грижат се отлично. Вечерта дават лека храна, на следващия ден те раздвижват окончателно, махат ти катетъра (слага се в операционна и нищо не усещаш) и ако си добре, те пускат да си ходиш. Като цяло няма особена болка, боли като мускулна треска корема. Повече мен ме боляха вратът и раменете. Това е от газа, с който надуват корема, за да имат видимост и достъп. Минава за 2-3 дни без да правиш нищо особено.
След седмица ми свалиха конците и това беше. Не е нищо страшно, нищо, че аз вдигнах 170 кръвно от притеснение.
Благодаря ти!🍀

# 987
Аз само да кажа, че наскоро имах няколко познати, които доста време почакаха за прием, така че се въоръжете с търпение и книжка евентуално.

# 988
При положение че е диагностична лапароскопия горе-долу така минава както е описала блу ейнджъл.

Ако се извършва някаква оперативна интервенция възстановителният период може да е една идея по-дълъг. Иначе по-гадни са страничните ефекти от упойката, отколкото болката в шевовете. Аз такава не усещах даже освен ако случайно не забравиш нещо и не се пипнеш или натиснеш по корема.

Наистина процедурата е мноооого по-лека отколкото отворена операция, но все пак е операция .

# 989
Благодаря ви! Честно казано от упойката не се страхувам много. По-скоро от това, което ще се установи и направи по време на интервенцията. Дано всичко бъде норед. 🙏 Мислех, че трябва да съм ден по-рано там. Утре ще уточня подробностите и ще ми дадат дата.

Общи условия

Активация на акаунт