УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 804
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 405
На около час и 1/2 сме от болницата като последния път имаше затворени участъци и трябваше да ползваме заобиколни маршрути и се прибирахме 2 часа.
Бях си изцедила кърма в шише, което да дам при нужда - последното бебе така и не засука от гърда. Шишетата и помпата бяха лични и ми ги стерилизираха в болницата.
Не ми се е налагало да храня нито едно от трите деца по път към вкъщи - спаха през цялото време в кошчето.
Иначе 1 кутия мляко, термос с преварена вода и 1 малко шише - трябва да има за всеки случай.

# 406
Момичета, може ли без да съм пациент на болницата, да отида за кръвни изследвания, понеже само лабораторията на Селена работи в неделя и може да й се има доверие?

# 407
Да, можете.

# 408
  • Асеновград
Ако секциото е сутринта водят бебечето следобед към 15-16ч за 20-тина минутки и си ги взимат. На следващия ден след окончателното раздвижване ги носят и целия ден са при вас до вечерта и започват да ви питат искате ли да остане през ноща при вас или не?😁😅
Аз като бях юли месец нямахме проблем с млякото, носеха на 3 часа, въпреки че и двете с момичето кърмехме.
Иначе нищо не са ни показвали, докараха ни ги втория ден и хоп първия наакан памперс, мен ме беше страх да го докосна това крехко бебе. Но макс 20сменени памперса и сте в топ форма😅😂. Нищо сложно няма.

# 409
Момичета,някой има ли отзиви за анестезиоложката Златка Георгиева?

# 410
  • до най-прекрасния мъж
Момичета,някой има ли отзиви за анестезиоложката Златка Георгиева?
За пълна упойка, да. Не усетих как ме приспа. Нямах проблеми с излизането от упойката после. Тя ми се падна при лапароскопия.

# 411
Здравейте някой знае ли какъв е номера на лабораторията в Селена

# 412
Здравейте някой знае ли какъв е номера на лабораторията в Селена
Здравейте! Писах ви на ЛС Simple Smile

# 413
А татковците може ли да ни посещават в стаята? Има ли вариант ако си запазя самостоятелна стая той да е при мен постоянно ?

А относно упойката при секцио -пълна или спинална е по добре, имаме ли право на избор?

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 19:48 от Milii

# 414
Ако няма показания за пълна, слагат спинална. Обсъди го на разговора с анестезиолога все пак.

Относно татковците, не разбирам какъв е тоя зор толкова да стоят залепени до вас. Аз, честно казано, не исках в тези точно дни мъжът ми до себе си, то не си е толкова приятно да се налага да те гледа как те подмиват и бършат, да гледа тея вени, абокати, кръв и т.н. оставете ги да свикнат с идеята, че вече са родители, починете си и вие няколко дни, докато има кой да ви обгрижва, и вас, и бебетата. После ще имате цялото време на света да бъдете заедно.

# 415
Milii, при консултацията с анестезиолог ми бяха обяснени вариантите със спинална и пълна упойка и предоставена възможността да избирам. Предполагам и с вас ще бъде така. Колкото до присъствието на бащата - бях предупредена, че зависи от конкретната епидемиологична обстановка. Може да попитате в болницата към момента на вашето секцио.

Yst_89, всеки си преценява сам за себе си, няма правилно и грешно. Измиването и смяната на превръзките не е на всеки час все пак. За обгрижването е личен избор - не си представям как бебето ми ще плаче самичко някъде, а аз вместо да му предложа близост и нежност, за да улесня адаптацията му, ще си почивам с телефон или списание в ръка. Всеки си решава за себе си според светоусещането си.

# 416
Здравейте, как протича изписването в болницата? Има ли достатъчно време да си направим снимки и да се порадваме на момента или е много набързо всичко?

# 417
  • до най-прекрасния мъж
При нас беше по следния начин. Акушерката каза кога ще ни изпишат с бебето, таткото дойде по-рано, даде ми на вратата дрехи за бебе и мама и изчака отвън. Малко преди часа за изписване дойде санитарка да ми вземе багажа и да го даде на таткото, но аз си го бях изнесла сама. Това с цел на самото изписване да съм само аз с бебето. Малко след това дойде момиче от ДС с документи за мен и бебето, каза ми какво предстои в близките дни за бебето - витамини, консултации, какво ми се полага като прегледи за мен и бебето. Казаха ми каква сума да плати таткото и къде да запише час за консултациите на бебето. През това време момичето от ДС облече бебето и се чухме с таткото дали е отпред вече. Момичето от ДС взе бебето и заедно излязохме пред отделението, където ни чакаше таткото. Само си питате на кой изход ще ви изпишат, за да знае таткото къде да чака. Акушерката подаде бебето на таткото, той цветя и каквото бяхме взели за почерпка. Аз ги снимах, после тя снима нас с бебето и всеки по живо по здраво. Така или иначе, не се струпват бебета, има едно 10-15 мин да се снимате.

# 418
А няма ли някаква предвидена стая за изписване? Аз първия път раждах в друга болница и там си имаше стая, където всеки имаше 30 минути, да се види с близките, да се снима и т.н., но следяха много стриктно да се спазват тези минути и постоянно ни напомняха да побързаме, което беше малко неприятно, но все пак имаше и други бебета за изписване, така че нормално.

# 419
  • до най-прекрасния мъж
Аз раждах 12.2021, такава стая нямаше. Всичко става пред отделението. Горе можеше да се качи само бащата и евентуално по-голямо дете/деца. Всички други чакаха пред болницата.

Общи условия

Активация на акаунт