УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 719
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 480
Обърнете се към болницата и обсъдете каквото ви вълнува.
Не виждам смисъл да се търси сметка по форуми кой има деца, кой няма, кой колко има, всеки си знае къщата.

Едва ли някой се вълнува тук във ВИП стая кой си е довел роднините и защо.

Вече в споделена стая дори и да е разрешено представям си какви ответни оплаквания ще завалят за нарушено лично пространство и с право.

# 481
Абсолютно , има разлика дали посетителите са във ВИП стая , или в обща .
От трите ми раждания , само при първото бяха разрешени посещения в стаята . На следващите две , не . И смятам , че така е редно . Не е приятно да влизат непознати хора при родилките и бебетата . Свиждането в кафенето е по лична преценка , а който държи на присъствието на близките , избира ВИП стая . Дори съм на мнение , че тази практика трябва да бъде такава винаги , не само в период на Ковид или грип .

# 482
Аз искам да попитам някой, който е раждал наскоро. Дават ли се капки витамин К веднага след раждането и след това на третия ден, тъй като тези капки Ка-Вит, които са се давали до скоро са със спрян лиценз?

# 483
Дават на ден 1 и на ден 3, защото "не могат да бъдат открити в аптечната мрежа" ( по думите на неонатолог, когато попитах за витамина)

# 484
Видях в епикризата, че се препоръчва и на 30 ден да се дадат.
Как се процедира, понеже в рецептата при изписването не фигурират въпросните капки?

# 485
Това е алтернативата им.

# 486
Знаете ли каква е цената на ВИП стая в Селена и колко по рано трябва да се запази?

# 487
Видях в епикризата, че се препоръчва и на 30 ден да се дадат.
Как се процедира, понеже в рецептата при изписването не фигурират въпросните капки?

Предложиха ми да дадат на бебето, когато го доведа на безплатния преглед след изписването - за него се запазва час предварително. Не е като АГ профилактичния след.

# 488
Ясно, ние вече сме на почти месец и ще попитам и педиатърка  на следващия преглед, че в Селена ми казаха, че няма часове за прегледи и не успях да запазя.
Този, който по-нагоре постнат го намерих онлайн в няколко аптеки, ще го поръчам  тогава.
А мога ли сама да му го капна, съжалявам за глупавия въпрос, но не съм наясно

# 489
Здравейте. След раждане гледали ли са ви на ехограф , докато сте още в болницата или се прави само при проблем ?

Ако съм раждала там, но лекарят ми не работи там, кой би следвало да ме прегледа  ?

И заслужава ли си да водя бебето на консултация там, тъй като ми казаха че само го мерили и теглили- това бил прегледа ?

# 490
Ясно, ние вече сме на почти месец и ще попитам и педиатърка  на следващия преглед, че в Селена ми казаха, че няма часове за прегледи и не успях да запазя.
Този, който по-нагоре постнат го намерих онлайн в няколко аптеки, ще го поръчам  тогава.
А мога ли сама да му го капна, съжалявам за глупавия въпрос, но не съм наясно
Може, само че от двата витамин К е различна дозата. От К1са 20 капки май, а от другия само 2. Аз ѝ дадох на 30-ти ден както пише в епикризата, но тя ги повърна.
Нашия преглед при педиатъра беше само мерене и теглене и съвет да давам мляко стриктно на 3 часа.
Моя лекар също не работи там и аз ходих в кабинета му на преглед. В Селена само ми свалиха конците. Даже едната “любезна” дама от рецепцията се опита да ме върне въпреки, че имах уговорка да ме погледнат и след свалянето на конците.

# 491
  • Пловдив
И аз се включвам с въпрос относно раждането. Ако лекаря не работи с болницата има ли вариант да дойде и да ползва материалната база? И ако няма такъв вариант, а искам да родя там, трябва ли предварително да си избирам друг лекар или може да ме изроди този, който е на смяна в момента? Разбира се говорим, в случаите, в които бременността се развива нормално и не предполага секцио по медицински причини.

# 492
Моя АГ ме следеше в кабинета си, който е извън болницата, но аз родих при него в Селена. Знам и за други, които ползват болницата само за раждане. Сигурно зависи дали работи с тях.

# 493
Относно прегледа на бебето - аз не бих го водила.
Първото дете се излъгах да го заведа - пълна загуба на време и нерви. Да не говорим, че ми говориха пълни глупости. Добре, че намерихме педиатър с акъла си.
Второто не го заведох. Докато чаках за консултация в пълния с хора коридор, видях да водят новородени за преглед на 4тия етаж (?!?!?) Не знам каква е била причината, но се отказах да заведа и второто си дете.

# 494
Зависи какво очаквате от прегледа за новородените . И аз най-малкия не го заведох . Баткото го водих - мерят , теглят , преслушват , тества някакви рефлекси доктора и дава съвети . При положение , че всичко е наред с детето , не намирам нужда особено в студено и болно време . Същото като при преглед от личната педиатърка .

След раждането не са ме гледали на ехограф . При всяка визитация правят преглед и при преценка гледат вероятно .
Ако израждащия лекар го няма , гледа дежурния .

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 22:34 от *Мери*

Общи условия

Активация на акаунт