УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 617
  • 1 351
  •   2
Отговори
# 540
Аз родих в Селена в началото на декември. Не бях настанена в родилно отделение, защото нямаше места. Персонала беше толкова зает, че нямаха време да си поемат дъх. И съответно нищо не обясняваха за бебето. Иначе всички са много любезни. Но така или иначе аз избрах болницата заради доктора.

# 541
  • Пловдив
Заети са много, това донякъде пречи да обяснят и да обърнат внимание, за съжаление понякога не е много приятно. Но моите впечатления както не веднъж съм писала са положителни. Моят израждащ лекар имаше шанс да се премести в Пълмед и  може би щеше да се наложи да родя там. Никак не исках честно казано... Така се случи, че в крайна сметка раждането беше в Селена. И аз като Блу имам неприятно впечатление от болницата.  Иначе следващият ме АГ беше в Ню Лайф, но тъй като при мен не беше ин витро не мога да споделя впечатления за тази част на работата им, но като варианти за раждане естествено препоръчаха Пълмед и Селена. И наистина всички лекари, които израждат там са в Пълмед, оформя се доста голяма конкуренция. Отзивите за голяма част от тях са добри, но често има много голяма доза субективно отношение.

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Ню Лайф са медицински център. Разполагат с леглова база от 6-7 легла, които ползват за възстановяване след упойката при различни процедури. Но нямат постоянен стационар, а за всичко препращат към Пълмед. Тоест, ако не си пациент на определени доктори, работещи и на двете места, няма шанс да те проследят лично, ако се наложи прием в болница по време на бременността или да ти направят лично процедури като лапароскопия, цветна снимка и т.н. За мен това е огромен минус, но пък може да имат идеи за вбъдеще. Ще следя с интерес как се развиват нещата, въпреки че не планирам повече деца. Засега продължавам да ги посещавам за профилактични прегледи.

# 543
  • Пловдив
Ню Лайф са медицински център. Разполагат с леглова база от 6-7 легла, които ползват за възстановяване след упойката при различни процедури. Но нямат постоянен стационар, а за всичко препращат към Пълмед. Тоест, ако не си пациент на определени доктори, работещи и на двете места, няма шанс да те проследят лично, ако се наложи прием в болница по време на бременността или да ти направят лично процедури като лапароскопия, цветна снимка и т.н. За мен това е огромен минус, но пък може да имат идеи за вбъдеще. Ще следя с интерес как се развиват нещата, въпреки че не планирам повече деца. Засега продължавам да ги посещавам за профилактични прегледи.
Да, предполагам е така, нито едно от описаните не се е налагало да правя и не мога да споделя. Моята следяща АГ беше повече от прекрасна, пускаше изследвания, обръщаше ми внимание, гледаше ме на ехограф и т.н., и т.н. Следеше ме много внимателно заради ИР и Хашимото, които не дадоха никакво отражение. Не мога да кажа, че съм имала тежка бременност,  въпреки че имаше рискови фактори и отлепване в ранна бременност, но имаше адекватна реакция и без никакви последици, не развих гестационен диабет, а преди да забременея свалих 16 кг, благодарение на съвети и навременна намеса. Но що се касае за проблемно забременяване, там нещата предполагам са различни и доста по-сложни и всичко има значение. Аз искрено се надявам да има повече успеваемост и да четем положителни коментари, без значение дали е Ню Лайф или Селена.

# 544
Здравейте,
Извинявайте за неудобният въпрос 😊 Обръщам се към вече раждалите секцио момичета в Селена. Как правят клизмата преди раждане - с прахче/хапче или по старомодният начин с тръбичка?

# 545
  • до най-прекрасния мъж
Не са ми правили клизма. Родих 2021 година и дума не е станало за подобно нещо.

# 546
При планово не правят. Предполагам, че се предполага, че като не ядеш и пиеш от вечерта, до секциото всичко ще е излязло. Joy
Момичетата, които са им правили спешно секцио да кажат. Но мисля, че едва ли правят стандартна. Най-много някакво прахче и вече, каквото и ако стане...

# 547
Благодаря ви 😘

# 548
Аз бях спешно секцио и не са ми правили.

# 549
Не съм била в други болници, много се колебаех къде да раждам и много търсих отзиви за всички възможни места като хирургиите, Торакс, Пълмед и всички други. Актуална цена за присъствие на таткото е 1000 лв. Ако трябваше след опита, който имах след раждането, да избирам пак къде да родя, със сигурност няма да се замисля за секунда и ще отида в Селена. След усложнения се наложи да вземат бебето в неонатология - лекарите там, Хората с главно Х, просто са невероятни. Лечението и грижите бяха като за тяхно детенце. Ще съм благодарна цял живот, че попаднахме на тези Хора и че са толкова всеотдайни и грижовни и същевременно реагираха супер бързо и навреме и овладяха нещата, което говори колко са добри. Цялата база на неонатология, отношение на Лекарите, техните умения и знания, за мен лично, нямат равни в града. Раждането също беше много добре координирано и съм изключително доволна. Изчакаха за пъпната връв, снимаха ни с детенце, донесоха ми го да го закърмя, имаше консултант по кърмене, който дава насоки. Имаше много родилки и нещата са малко по-бавни - да кажем къпане и връщане на бебета или визитация, но се стараят да правят колкото могат. Изписването също доста се проточва при повече родилки. Цялостното ми мнение е, че само заради неонатология и лекарите там, бих преглътнала каквито и други недостатъци да има и пак бих родила там. За мен тези хора са спасители, на които ще съм благодарна, докато съм жива. Успешно раждане и пухкав финал на всички бременни Simple Smile

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Секцио по спешност посред нощ бях. Бях вечеряла 5-6 преди това.

# 551
Здравейте, искам да попитам един малко по различен въпрос. Понеже ми предстои лапароскопия, а живея в малък град където повечето се знаем, как да се измъкна от ситуацията пред познати и приятели защо ме няма? А също така и защо не съм на работа? Предполагам, че ще ми дадат и болничен от болницата, но нямам идея колко дни.

# 552
На мен ми дадоха 1 месец болничен след операция на киста на яйчник. Реално бях работоспособна 4-5 дни след операцията - всичко можех да правя.
И аз съм в малък град - всяко чудо е за три дни… Предвид че ще ви е надут корема известно време, както и ограничената начална подвижност в началото - може би не трябва да криете.

# 553
Здравейте, искам да попитам един малко по различен въпрос. Понеже ми предстои лапароскопия, а живея в малък град където повечето се знаем, как да се измъкна от ситуацията пред познати и приятели защо ме няма? А също така и защо не съм на работа? Предполагам, че ще ми дадат и болничен от болницата, но нямам идея колко дни.
Останете в Пловдив няколко дни и кажете, че сте на почивка 😁🤪 ... От близките си ли искате да скриете? И аз живея в малък град , но никой нищо не знае,когато не съм на работа Simple Smile

# 554
Не дължите обяснение на никой, а и всичко често е в собствените глави, когато сме в центъра на дадена ситуация/събитие да си мислим, че хората  виждат  и се интересуват от нас, всеки си има свои грижи.

Може да се наложи да се преминат серия изследвания и манипулации разтеглени във времето, но това са решения в семейството, не съобразяване с другите.

При издаване на болничен ще пише диагноза и при предаване на работодател ще прочетат.

Общи условия

Активация на акаунт