УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 597
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 870
Много позитивен отзив за др.Боев и за колежката му др.Геориева мисля, че се казваше. Направих в 8-ми месец прееклампсия, а след раждането повече от месец имах проблеми с кръвното. Реагираха веднага и изключително адекватно. Не са искали да ме преглеждат след раждането, докато бях в болницата, защото ми казаха, че всичко е било наред с кръвно, пулс и сърце. Не ми се стори меркантилен, по-скоро доста човечен.

# 871
На фона на всички притеснения и  дадени пари да се застраховаме от проблеми, макар че ме извадиха от стаята да отида на кардиолог, прегледа беше обстоен без претупване, докторите сговорчиви, останах доволна
Колкото млад и здрав да се чувства човек бременността създава предпоставки за динамично състояние.

# 872
Здравейте, при сутрешно секцио, ако се чувствам добре по-късно вечерта, мога ли да си взема бебчето при мен? Дори да не спи при мен. Искам да сме възможно най-много време заедно, а не знам при секцио дали това е възможно.

Не, първата вечер след операция не дават бебетата (раждането беше октомври '22).
Аз също исках възможно най- бързо, бебето да е до мен, звънях в детска стая .... и по- погрешка : ) ми го докараха вечерта.
След като се усетиха от детска стая (вероятно по- време на вечерната визитация), бясна госпожа връхлетя в стаята (не говореща Български език) и буквално го изтръгна от ръцете ми без да каже нищо Simple Smile.
А, защо пиша по- погрешка, че ми го дадоха- тогава имаше едно момче в детска стая,  което не мога да определя имаше ли 18 год. или не, но явно не знаеше, че не трябва да ми носи детето и попаднах на него по- телефона, беше много любезен Simple Smile и ми донесе детето.
На следващия ден детето си беше при мен по време на целия престои с изключение на сутрините и вечерите, когато го взимаха за визитациите. Трябва да си го искате и ще ви го дадът, защото има жени, които не искат децата през ноща за да се наспят и т.н., просто като го взимат за визитация си казвате да ви го върнат обратно Simple Smile.

Относно цената за присъствие на бащата (тогава беше 800лв) според мен е такава за да откажат повечето желаещи и е такса спокойствие на лекарите! Допълнителен човек по време на оперативно раждане си е допълнително натоварване.... Вероятно ако раждах нормално, щях да ги платя, защото съпругът ми е най- голямата опора и бих била най- спокойна с него по време на раждането.

# 873
Много ви благодаря за пълния отговор!

# 874
  • Пловдив
Много позитивен отзив за др.Боев и за колежката му др.Геориева мисля, че се казваше. Направих в 8-ми месец прееклампсия, а след раждането повече от месец имах проблеми с кръвното. Реагираха веднага и изключително адекватно. Не са искали да ме преглеждат след раждането, докато бях в болницата, защото ми казаха, че всичко е било наред с кръвно, пулс и сърце. Не ми се стори меркантилен, по-скоро доста човечен.
Няма да се съглася, защото при мен прегледът бе ненужен, коства време, а не беше евтин. Състоянието ми не беше такова, че да налага преглед или лечение. С новородено дете тичах да ме прегледа... Първо дете, не знаех на кой свят се намирам. Да, като отношение бяха чудесни и ако имах реална необходимост или прееклампсия щях може би да имам друго мнение.

# 875
  • до най-прекрасния мъж
Ненужен преглед няма. Щом доктор е преценил състоянието и е препоръчал такъв, за мен е важно да се направи. При мен дойде д-р Георгиева, взе мен и бебето и отидохме заедно на преглед. Изобщо не съм била притеснена или притискана за прегледа. По време на бременност и раждане дори при здрави жени могат да се отключат определени състояния. По-добре преглед в плюс, отколкото спешно състояние впоследствие.

# 876
Здравейте!
Следя се при АГ, който изражда в Селена. Стана ясно,че трябва да е секцио.
Ще помоля тези,които вече са минали през това, да споделят мнение, а и насоки какво се прави при планово секцио в Селена. Имам 2 месеца и вероятно като наближи ще го обсъдим с АГ, но някакси го мисля от сега, защото ще ми е за първи път...
Предварително ли се ходи за избор на дата, запазва ли се и час? Кога става приема - предната вечер или рано сутрин в самия ден? И също така.. какво става ако бебчо е готов да излезе преди определената дата... 🙃

# 877
Обичайно няколко седмици по-рано се разбирате с доктора си за дата и час. Има вариант да се настаните предната вечер, ако пътувате отнякъде или директно да дойдете сутринта. Моето секцио беше планирано за 8:00, съответно трябваше да съм в болницата към 6:00, направиха ми всички необходими изследвания, тонове и т.н. за около 30-40 мин и ме настаниха в стаята да си чакам часа.
А ако тръгне да излиза по-рано, отивате към болницата, може да звъннете на лекаря си предварително или директно в самата болница. Така ми каза моят доктор тогава.
Здравейте!
Следя се при АГ, който изражда в Селена. Стана ясно,че трябва да е секцио.
Ще помоля тези,които вече са минали през това, да споделят мнение, а и насоки какво се прави при планово секцио в Селена. Имам 2 месеца и вероятно като наближи ще го обсъдим с АГ, но някакси го мисля от сега, защото ще ми е за първи път...
Предварително ли се ходи за избор на дата, запазва ли се и час? Кога става приема - предната вечер или рано сутрин в самия ден? И също така.. какво става ако бебчо е готов да излезе преди определената дата... 🙃

# 878
Аз бях с планирана дата за секцио, определихме датата на последния преглед, някъде около 34 г.с. ако не се лъжа. Оставих докторът да избере дата, също ми каза и час. Трябваше по план да отида в същия ден май около 6:00. Но аз така или иначе родих няколко дена преди определената дата. Вечерта ми изтекоха водите и просто звъннах на моя лекар и отидох в болницата, той също дойде и така. Реално всичко ще ви обяснят и в двата случая - ако бебето си дочака датата и ако не си я дочака. Simple Smile

# 879
  • до най-прекрасния мъж
Датата си определяте с лекаря, така или иначе накрая прегледите са през няколко дни. Обикновено е около седмица преди термин. Моето дете не дочака датата на секциото, роди се със спешно секцио седмица по-рано. Изтекоха ми водите през нощта, звъннах веднага на моя доктор, събрах набързо багажа и тръгнах към болницата. Приеха ме, прегледа ме дежурен доктор и започнаха да ме подготвят - тонове, изследвания и там каквото си трябва, вече не помня, а и бях много ошашкана. През това време дойде и моят доктор, събра се екип и я извадиха. Организацията им е перфектна, не се притеснявайте. Възможно е и да Ви оставят да изчакате до сутринта, вече зависи какво е състоянието Ви, лекарите ще преценят.

# 880
  • Пловдив
Ненужен преглед няма. Щом доктор е преценил състоянието и е препоръчал такъв, за мен е важно да се направи. При мен дойде д-р Георгиева, взе мен и бебето и отидохме заедно на преглед. Изобщо не съм била притеснена или притискана за прегледа. По време на бременност и раждане дори при здрави жени могат да се отключат определени състояния. По-добре преглед в плюс, отколкото спешно състояние впоследствие.
Не съм съгласна и така и не разбрах какво е наложило прегледа, тоест не получих адекватно обяснение защо трябваше да отида на преглед така спешно. Записаха ми час за последващ преглед на който така не отидох, защото прецених че не е нужно. Нищо не съм отключила, а на профилактичните изследвания всичко беше наред. Сърдечни проблеми нямам и не съм имала, както и оплаквания след бременността, а кръвното ми е 110/80 или понякога по-ниско. Мен ме извикаха след раждането тоест допълнително неудобство. Нека да не прехвалваме доктора и всяка дама да прецени дали е необходимо или не, нека да не плашим майките. Съжалявам, че изпаднах в полемика, много уважавам мненията ти и знаеш, че нямам лошо отношение към клиниката, но тук остана едно неприятно усещане за мен, едва ли не се създаде уплаха, че не съм добре и е наложително да се прегледам, а на самият преглед казаха, че сърцето ми е в отлично състояние. Дано не съм обидила някого, съжалявам, че се заформи такава дискусия.

# 881
Ненужен преглед няма. Щом доктор е преценил състоянието и е препоръчал такъв, за мен е важно да се направи....
Не съм съгласна и така и не разбрах какво е наложило прегледа, тоест не получих адекватно обяснение защо трябваше да отида на преглед така спешно. Записаха ми час за последващ преглед на който така не отидох, защото прецених че не е нужно. Нищо не съм отключила, а на профилактичните изследвания всичко беше наред. Сърдечни проблеми нямам и не съм имала, както и оплаквания след бременността, а кръвното ми е 110/80 или понякога по-ниско.....

Това е практика в Селена и не само за тези прегледи, за изследвания и др. идват в стаята и едва ли не ако не направиш това изследване, вливане и преглед лошо ..... Изключително ми е грозно да го наблюдавам, но факт!
Всеки ден тези лекари (кардиологичен кабинет) обикалят стаите на всички родилки, които ги изписват (правят справка с акушерки/сестри) и им казват, че имат сърдечен проблем и са за преглед!!! Не пропускат пациент, ако е пропуснат е по случаност. Simple Smile
Изслушах ги сгънах листечата, които ми дадоха, обещах, че ще си запазя час и ги хвърлих в коша, не ми се занимаваше и нямах енергия да им отговаря.

# 882
Ненужен преглед няма. Щом доктор е преценил състоянието и е препоръчал такъв, за мен е важно да се направи....
Не съм съгласна и така и не разбрах какво е наложило прегледа, тоест не получих адекватно обяснение защо трябваше да отида на преглед така спешно. Записаха ми час за последващ преглед на който така не отидох, защото прецених че не е нужно. Нищо не съм отключила, а на профилактичните изследвания всичко беше наред. Сърдечни проблеми нямам и не съм имала, както и оплаквания след бременността, а кръвното ми е 110/80 или понякога по-ниско.....

Това е практика в Селена и не само за тези прегледи, за изследвания и др. идват в стаята и едва ли не ако не направиш това изследване, вливане и преглед лошо ..... Изключително ми е грозно да го наблюдавам, но факт!
Всеки ден тези лекари (кардиологичен кабинет) обикалят стаите на всички родилки, които ги изписват (правят справка с акушерки/сестри) и им казват, че имат сърдечен проблем и са за преглед!!! Не пропускат пациент, ако е пропуснат е по случаност. Simple Smile
Изслушах ги сгънах листечата, които ми дадоха, обещах, че ще си запазя час и ги хвърлих в коша, не ми се занимаваше и нямах енергия да им отговаря.
Абсолютно съм съгласна, почти всяка прегледана от тях жена е с някакъв,, проблем,,. При мен беше по същия начин. По принцип, пък и цяла бременност изкарах с кръвно 90/70. Ставаше ми лошо, даже акушерката на ЖК, ме питаше,, възможно ли е нова кръвно да е толкова'. След секциото минаха двамата кардиолози да ме прегледат и да ми мерят кръвното и при прегледа излезе завишено според тях. Казаха ми да то следя и ако продължи да е такова да отида на преглед при тях. Сега, ....всяко раждане си е стрес, престоя в болницата също, и да дойдат и да ми заявяват, че имам проблем д вещо, д което никога не съм имала, и да ме стресират допълнително....е,мерси! При вторият преглед,когато пак минаваха по стаите им казах: Много високо ми изкарвате кръвното, моето кръвно не е високо, и никога не е било, кръвното ми е високо. Докторката де обиди и ми каза: аз, не ви го изкарвам кръвното, апарата показва така. И се обиди явно от думите ми тросна се и се обърна,излезе от стаята ядосана. След като се прибрах вкъщи продължих да си меря кръвното с апарат Сендо ,който имам вкъщи и си беше пак 90/70. За мен всяват ненужна паника у без това стресираните родилки.

# 883
И аз съм доволна от прегледа.
Свалиха ми и конците вчера.

# 884

Абсолютно съм съгласна, почти всяка прегледана от тях жена е с някакъв,, проблем,,. При мен беше по същия начин. По принцип, пък и цяла бременност изкарах с кръвно 90/70. Ставаше ми лошо, даже акушерката на ЖК, ме питаше,, възможно ли е нова кръвно да е толкова'. След секциото минаха двамата кардиолози да ме прегледат и да ми мерят кръвното и при прегледа излезе завишено според тях. Казаха ми да то следя и ако продължи да е такова да отида на преглед при тях. Сега, ....всяко раждане си е стрес, престоя в болницата също, и да дойдат и да ми заявяват, че имам проблем д вещо, д което никога не съм имала, и да ме стресират допълнително....е,мерси! При вторият преглед,когато пак минаваха по стаите им казах: Много високо ми изкарвате кръвното, моето кръвно не е високо, и никога не е било, кръвното ми е високо. Докторката де обиди и ми каза: аз, не ви го изкарвам кръвното, апарата показва така. И се обиди явно от думите ми тросна се и се обърна,излезе от стаята ядосана. След като се прибрах вкъщи продължих да си меря кръвното с апарат Сендо ,който имам вкъщи и си беше пак 90/70. За мен всяват ненужна паника у без това стресираните родилки.

И мен ме записаха но не отидох. През цялата бременност имах нормално кръвно и всички изследвания ми бяха 6, и изведнъж деня в който ще на изпишат те идват и ме записват и аз ги питам дали моя доктор ги е изпратил и те кимват с глава. Защото ние заради бебчето седяхме 7 дни аз от 2 рия ден се разкарвах но на 5. Ден вдигнах температура и ми направиха изследвания нищо страшно доктора ме прегледа и в кабинета си и оттам реших че може той да ги е изпратил след това от персонала разбрах че това им е практика на тях двамата и АГ въобще незнаят че така си записват пациенти.
И просто не отидох. Не е излишно все пак профилактично да се прегледа човек  но в случай че сме родилки и не всеки има на кого да си  остави детето и да ходи на прегледи .

Общи условия

Активация на акаунт