Колко пари месечно давате за храна?

• 28 567
  • 235
  •   1
Отговори
# 120
Много пари отиват за храна, а това е нещо, което не може да се свива и отлага и направо се отчайвам. В последно време даваме по около 1200 - 1300лв  месечно, а сме само трима възрастни и една котка. Обаче тези мъже...непрекъснато купуват какво ли не, все излишно според мен - газирани напитки, сокове всякакви, много рядко по някоя бира, шоколадови бонбони и шоколади всевъзможни се ядат. С сосове с какво ли не вътре... Поръчват и купуват и готова храна - пици, разни печени меса ...Медицинската храна адски поскъпна, по 8лв е бутилчето и вече купувам по 2-3 за седмица, не мога всеки ден, а е добре да взимам всеки ден. Аз не мога да ям друго месо, освен пилешко и телешко. Днес ще правя телешки курбан, да не казвам колко пари дадохме снощи за телешкото...Отделно всеки месец отиват между 400 и 500 лв за лекарства и изследвания. Всички сме на някакви лекарства. И всеки месец върви сериозна сума, за да гълтаме разни горчиви хапове! Sad Част от тях ги няма тук и поръчваме от аптеки в Гърция или Турция. Не изхвърляме храна, всичко изяждат, не знам кое да спра, не дават да пипам сладкото и газираното, а много пари отиват.... алкохол и цигари не употребяваме.
Доста странно ми се стори поста.
Давате не малко пари за всякакви боклуци, захар, газирано, готово неща и сте на по една торба хапчета всеки.
Мислили ли сте да си смените хранителните навици?

# 121
  • София /Абсурдистан
Ами то ако някой намери начин чрез смяна на храненето да излекува тежка автоимунна болест, да ми се обади и на мен, че и аз съм с подобен проблем.
Като не сте запознати, не давайте мъдри съвети.

# 122
Вие адвокатка ли сте?
Всички са с една и съща болест и яденето на всякакви боклуци нито вредят, нито помагат,  така ли да разбирам.
Съвети не давам, питах дали не са мислили за нещо. Ама явно вие дават съвети, безполезни обаче.
Вие лекар ли сте?

# 123
  • София /Абсурдистан
Съм. И?

# 124
Разбрах какво сте..

# 125
Ами то ако някой намери начин чрез смяна на храненето да излекува тежка автоимунна болест, да ми се обади и на мен, че и аз съм с подобен проблем.
Като не сте запознати, не давайте мъдри съвети.
Имам познати с МС,  живеят активен и нормален живот, благодарение на хранителен режим.

# 126
  • София /Абсурдистан
Супер ясновидство. Браво.

Само до някъде може да се поддържа с хранителен режим, без лечение болестта ще прогресира. Двете може да вървят заедно. Има значение и на какъв етап е “хваната” болестта.

# 127
На мен меко казано странно ми се струват суми над 500-600лв за храна месечно за до четиричленно семейство. Вярно е, че всяко домакинство си има своите особености, обаче аз, не можейки да направя точна сметка колко харчим за храна, направих един бърз разбор на разходите за хранителни продукти миналите няколко дни. Трима сме, мъжът ми има осигурен обяд в работата, аз съм вкъщи по майчинство още и през деня се храня вкъщи, малката и тя се включва все повече в храненето на общо основание. Миналия ден ядохме спанак с ориз, 300гр.ориз сложих и едно пакетче бейби спанак, вечеряхме всички, на другата вечер мъжа ми дояде. С киселото мляко и чесъна всичко да ни е излязло не повече от 5лв. Вчера купих цяло пиле (13лв), половината го опекох, направих и майонезен сос, дори ни остана малко и днес дояждах на обяд. Детето яде картофена яхнийка и отделно авокадо. Другата половина пиле я замразих и ще я сготвя още два пъти - веднъж на супа, веднъж на фрикасе може би. Днес направих крем-супа от червена леща, а след разходката с Ина, на път за вкъщи съм купила само 1 кисело мляко за 1.70лв. Ние с детето ще се наядем с лещата, обаче мъжът ми ще боца и маслини, кашкавал, сиренце. Последният ни по-голям пазар на сирена и маслини беше на 02.12. и има още доста (обикновено купуваме по 1/2кг кашкавал, 1кг сирене, 1/2кг маслини и някакви сухи мезета. Ядем ги по 2-3 седмици (разбира се, не за основно хранене). За три дни не повече от 30лв съм дала за храна, както и да ги смятам, а се старая да готвя разнообразно и според сезона.

# 128
  • София
Семейство от двама възрастни и двама тийна ще ти изядат ушите, не се чуди и май.
С половин пиле ще нахраниш невекой.

# 129
За половин пиле даже не включвам печката, камо ли да цапам тавата.

Вчера пак си дръпнах ексела с баланса по сметка и гледам какво съм харчила. Основно перо - храна!

А интересното е, че нямаме разход за джънк и подобни скъпи неща. Ядем едно и също, защото сме на фитнес режим. Месо, яйца, сирене, черен хляб или ориз, зеленчуци. А сме домакинство от двама възрастни.

# 130
  • София
Днес направих последния пазар. Идея нямам за колко ще стигне, но приблизително отидоха 80 лв. за мляко, сирене, кашкавал, масло, други млечни и яйца, 80 лв. за месо, около 60 лв. за всякакви други от типа на варива, олио, зехтин, балсамико, маслини, доматено пюре, песто, подправки, макарони и подобни и 70 лв. за плодове и зеленчуци. Не съм взимала нищо сладко, никакви ядки, а чай, кафе, захар и подобни си имаме у дома.Колбаси и джънкове не влизат у дома.
Прилично количество изглеждат покупките.
В момента вкъщи сме аз, съпругът ми, тийнейджърката, "баткото" и бебчо. За празниците ще пазаруваме отделно за постните гозби на Бъдни вечер и за облажването на Коледа.
Чудя се дали и какво от днешния пазар ще остане за след Коледа.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 22:21 от Fever Ray

# 131
Почнахте с пилето, добре при мен е кокошка. Сготвих я вчера. Тенджера супа и тенджера с гювеч. Момчетата (12 и16) ядоха супа ние с мъжа ми гювеч, имаме и за тази вечер, но това са само вечери. Та кокошка( пиле) за един ден. През деня има друга храна. На седмица и сме с по килограм сирене, половинка кашкавал, яйцата не мога да им хвана броя защото са домашни и никога не гледам колко ползвам, но на млекомата имам по литър мляко на ден почти което си е  50-60 лв само за него.Отделно кисело мляко. Поне веднъж хапваме риба, тази седмица имаше и добра слука та и маринована си направих.

# 132
Аз съм писала и преди, около 30 лева през 1-2 дни давам за храна. Хайде да го сложим 12-13 дни в месеца по 30 лв. са 360-400 лв. Това е само от мен, отделно и мъжът ми купува още някъде толкова храна.

# 133
Аз малко си префасонирах ексела и вече нямам зададени лимити, но имам обща похарчена сума. От 30.11. до днес само за готварски продукти и млечни съм дала 108 лв. Не звучи много, но в сумата няма никакви жижибижита, алкохоли, безалкохолни, сладкиши или хранене вън - имам отделно перо за тях, в което има още 75 лв.
Т.е. дотука половината месец в нещо за ядене за мен ми е излязъл 180 лв. За сам човек е супер много това, предвид че не съм взела много неща за душата.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 19:22 от Нарцùса

# 134
Бях взела 1.5 кг пилешки гърди на цена от 15 лв/кг. Като се сготвят излиза цялата вода, с която блъскат месото и остава сигурно на половина... като сложиш това плюс нещо дребно за салатка/туршийка, една опаковка черен хляб, който вече е 3 лв... и стана цифра.

Бяхме в лидл онзи ден и купихме няколко консерви грах, няколко оризови чипса, един кг Коста кафе, че беше на промоция, овесени ядки - 3 пакета, салфетки, обикновен ментов чай и заминаха 50 лв.

Общи условия

Активация на акаунт