ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 024
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аааа, позабравила съм ги, но това, че никога не е ходил там, а пише сякаш лично е преживял всичко го помня.
и олд чатърбокс помня, Wink но и за него си мисля, че иамше и друг превод "кречеталото"

я ми припомнете кой беше този, когото индианците искали да скалпират, а като го хванали за косата - тя паднала?
била тупе.
а после май и зъбите си беше извадил и окончателно ги беше убедил, че е бог. Wink

# 496
  • София
Сам Хокинс 😂😂😂

# 497
ще трябва да преговарям май Wink

# 498
  • София
Тц, Добри, изпуснА влака, входните минаха - не се хАби да преговаряш Joy

# 499
  • В центъра на моретата
Хахаха,  Кали, като дойде време за нова тема, може да направиш входно при влизане в темата -   прегоеор на знанията, ама. не знам колко години назад  Joy

# 500
  • Варна
AuntOgg, за щастие синковецът ми също си намира да гледа интересни класации, поднесени по интересен начин, научни канали и така научава по нещичко, но четенето си е друго и пусто много ми се ще да се запали да чете, ама мързелът е по-силен засега.

# 501
  • София
Ама и моят много иска да чете.
- Много искам и аз да съм като вас, да чета и да се кефя!
- Е, чети , де, кой ти пречи?
- Ми не ми харесва!
Един вид иска, ама няма желание.

Направих му теста с авторите. Не ги е чувал, не знае какво е това и няма представа за какво говоря. Чувал е за Винету. Неккъв Native American, но не знае в каква връзка, само името помни.

# 502
Тц, Добри, изпуснА влака, входните минаха - не се хАби да преговаряш Joy

ааа, не! койо си требе - оно си сака! Wink

установих, че моето не помнене на имена се е разпростряло и върху литературните герои - щом прочетох Сам Хокинс, вместо индиански викове и звук на стрели, в ушите ми прозвуча крясък на папагал, тропна дървен крак и се чу прибоя на океана в почти отвесни скали. Simple Smile познахте ли книгата?

да уточня, аз имена помня, и лица също, но някак не правя връзка между тях. Simple SmileSimple Smile

# 503
  • София
Джон Силвър Simple Smile Лапето май се казваше Джим Хокинс. Освен "Островът на съкровищата" имаше и една "Приключенията на Дългия Джон Силвър", аз нея харесвах повече.

# 504
браво! не мога да се похваля в такава памет. Simple Smile

да ви пусна нещо хубаво, макар за по-голямата част от темата да е за бъдеща употреба Wink

https://www.edna.bg/media/foto/edna-50-godishna-zhena-stara-sym- … i-neshta-8836?p=1

# 505
  • София
Олеле, Добри!!! Сега разбрах... Когато навърших 37 всъщност съм станала на 50... И вече 8 години живея щастливо.

# 506
  • София
Олив, благодаря за лекцията на този неизвестен за мен писател! Ето я още веднъж, бих искала някой да каже какво не харесва в поицията му и примерите. Щото за мен има едно нещо , което въобще не ми хареса.

Нийл Геймън: Бъдещето ни зависи от библиотеките, четенето и мечтите | Приливи
http://prilivi.eu/2013/10/neil-gaiman/?fbclid=IwAR3GmCtZ-HplnMKV … Xl91IT_drWBlaupc4

# 507
  • София
ЗаСлон, преводът не е абсолютно точен, даже има някои разминавания с оригиналния текст, затова дадох и него.
Иначе аз съм голям фен на Нийл Геймън - в момента Sandman върви по Нетфликс по негов сценарий, ако се сещаш детския филм Коралайн беше по негова книга, Американски богове и т.н.
Кое не ти хареса?

# 508
Олив, благодаря за лекцията на този неизвестен за мен писател! Ето я още веднъж, бих искала някой да каже какво не харесва в поицията му и примерите. Щото за мен има едно нещо , което въобще не ми хареса.

Нийл Геймън: Бъдещето ни зависи от библиотеките, четенето и мечтите | Приливи
http://prilivi.eu/2013/10/neil-gaiman/?fbclid=IwAR3GmCtZ-HplnMKV … Xl91IT_drWBlaupc4

Simple Smile почти всичко, което казва е вярно за мен и в тон с моите мисли.
с две малки изключения:
има лоши книги. има наистина лоши, безмислени, безидейни и даже вредни книги.
попадала съм на тях когато купувах книжки за Горинич.
не съм сигурна, че съм запазила една не-книга от най-ранния му период, минимално колиество текст, без никакъв смисъл, но за сметка на това прескъпа, лъскава и луксозна... нещо като филмчето, в което едни дебелички кукли се търкаляха, подскачаха и викаха ааа, ъъъ, ооо...
помня и една-две ученически, в едната даваха сведения за държавния ред и административното управление на държавите по света. след като прочетох, че официалните езици в България са български и турски я мушнах в дъното на шкафа за времето, когато порасне достатъчно за да търси сам грешките.

другото, с което не съм съвсем съгласна е връзката четене на художествена литература-затвор. човек може да си помисли, че затворите са само за неграмотни и нечетящи хора, но май не е така Wink
обществото, поставящо все повече и повече изисквания за "висок" стандарт кара хората да правят глупости.  четене/нечетене не са в основата на криминалните проявления, а по-скоро желанието да си или да изглеждаш повече, отколкото са възможностите ти.

но това са дребни несъгласия. Simple Smile

# 509
  • Варна
ЗаСлон, аз съм на същото мнение като Добри. Ной-вече по отношение на наличието на връзка нечетящи и затворници.

Общи условия

Активация на акаунт