ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 254
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На мен също не ми понася Шилак, само него съм пробвала, след сваляне ноктите ми се чупят много лесно, докато съм с него нямам проблеми. Но заради това започнах много рядко да слагам, само когато ходя на море, иначе си слагам обикновения лак на СНД - издържа поне седмица и нямам тези проблеми.
За слагането на Шилак на тяхната възраст съм против - заради съсипването на нокътя - все пак се сваля по-агресивно от с обикновен лакочистител, също и заради облъчването с лампата - това все пак са ув лъчи, не са толкова безопасни, аз съм започнала на доста късна възраст с това, но те да започнат на 15 - доста години ще слагат все пак.

# 151
  • София
Имам три опита с маникюри с изграждане и само лак - ами трае пряко сили до 10 дни на моите нокти. Едва отделям време за такива неща, и след пълното фиаско от резултата така и не станах редовна. Голямата имаше едни пориви точно на тази възраст, заради каратето и минаха бързо. Сега в 12 клас направи 4 - за бала, за дипломирането, за семейното тържество и сега е направа за началото на академичната година, но на нейните нокти стоят по три седмици и повече.

# 152
Ние щяхме да имаме според школо РД на 08.09. Обадих се сутринта в училището  и ми казаха че няма да има. Била само за два класа от цялото училище. И ние не сме от тях. Като се замисля, какво толкова имат да ми кажат на тази РД за да я организират.

Иначе за маникюра, честно казано предпочетох да си начеше крастата един път месечно при опитен маникюрист , вместо да ми се връща през ден лакирана от приятелка. Според мен няма как и пълната забрана да е полезна. Ще почне да се крие, да ме лъже. Така прецених всички ползи и вреди. Ноктите й са чудесни след 5 години редовен маникюр( тя си е с добра плочка и маникюрът й стоеше перфектен точно 4 седмици без да мръдне. Само израстване нокътя имаше )... и сега, години по-късно, е абсолютно индеферентна към такива процедури. Става същото като със сестра ми на която родителите ми позволиха да се гримира както си иска като влезе в гимназията. ( на мен ми забраняваха и няма да ви разказвам какви гимнастики правех да ги преметна) Само държаха майка да купува гримовете за да са качествени. До завършване на училище сестра ми ходеше като индианец с бойни краски и шарени коси. Като завърши и експериментите завършиха.

# 153
  • В светлината на слънцето
Аз съм фен на простия лак. Тоест домашно направен. Но това, защото се разтоварвам (когато имам време и настроение, а такова в последните години нямам) да си рисувам цели картини по ноктите. И по тази причина имам сигурно близо 50 лака с различни нюанси на най-различни марки. Един път се  навих да сложа гел на краката и това беше. Щерката от известно време (по-малко от година) слага гел. Чакам да й мине мерака.

# 154
  • Някъде на край света
Момичета, следя ви изкъсо, ама ей го на не пиша... Rolling Eyes

Честити да са всички изпуснати от мен празнуващи малки и големи. Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom Flowers Four Leaf Clover

Тази седмица съм на тема администрация - карти, картони, учебници и каквото се сетите. От училището ни вест, ни кост кой ще е класен, кои ще са преподаватели, даже и учебнищите са само издателство някои и ще изчакам за тях.
Подготовка за входни от страна на учениците - никаква Sad
Успешна и спокойна да ни е тази учебна година Heart Exl

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 12:55 от Buzzy

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всички наборчета ще ме намразят, но все пак ще споделя един стар линк. Simple Smile
може пък да е полезен на някого.

https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testov … trol-za-8-12-klas

# 156
  • Варна
Вече е записана за новата учебна година девойката. По това кой й прати формуляра за записване, отсъдихме, че класният ще е същия Simple Smile И толкова от училището засега.
Гледам сте се заговорили за ноктите (за татуировки не мога да помогна). В момента е с гел лак за четвърти път в живота, като сега за пръв път е веднага след предишен гел. Добре са й ноктите, не мога да се оплача. Важното за мен в момента е, че си ги поддържа, защото ако някои от вас си спомнят, съм споделяла преди години, че си чоплеше ноктите и бяха в ужасно състояние. Но сега заради маникюра, ги запази и този вреден навик се надявам да остане в миналото. Реално и аз съм против гел лака (както и против дългия маникюр на тази възраст), но си избирам битките и реших тук да я оставя да победи и да се намеся само ако залитне в крайности.
Добри, няма да казваме от къде сме ги видяли тези тестове Joy

# 157
При нас в школо е нанесена информация за класен ръководител. Аз от там се информирах.

# 158
Същата класна ще е и тази година, за всеобща радост ще е друга преподавателката по езика, сменяват дамите по философия и по рисуване, но пък по история и география ще бъде една и съща, която много харесват от факултативните часове м.г. Очертава се приятна атмосфера откъм педагогическо присъствие - дано ги омаят и да има спойка, за да върви ученето.
Искат ги в 9:30ч на 15.09 - ще са сутрин. Втория срок ще обърнат.

# 159
  • Пловдив
всички наборчета ще ме намразят, но все пак ще споделя един стар линк. Simple Smile
може пък да е полезен на някого.

https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testov … trol-za-8-12-klas
благодаря сърдечно за линка.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 15:07 от иланг - иланг

# 160
  • София
При нас няма никаква информация както за 15.09, така и за смените нито на сайта на гимназията, а пък в Школото е премахната втората роля, т.е. девойката не фигурира. В нейния профил пък все още си стои 8 клас. Вайбър групата и тя мълчи. Не очаквах, че 3 дни преди старта на учебната година ние нямаме никаква информация. Поне класната остава същата.

# 161
  • софия
Здравейте,
Предлагам следните учебници за 9 клас за професионално и профилирано обучение с интензивно изучаване на чужд език/ материала за 8 и 9 клас в едно
Останаха само:
География -Булвест 2000-9 лв
Химия-Анубис-10 лв
Здравословни и безопасни условия на труд- 4 лв
При интерес пишете на лични
Останаха

# 162
  • Някъде на край света
Марти, не са си ъпдейтнали профила в школо, а може и да са решили да не ползват Школо, че нали имаше някакви сътресения. На малкото човече я няма информацията.
Иначе вече има информация за началото на учебната година. За смените не са имали изненади от доста години 9-12 клас стартират втора смяна.

# 163
  • София

Не мога да повярвам, че само след 2 дена отново е 15-и...
Не мога да повярвам, че толкова бързо се изтъркаляха годините.

Тази година за пръв път няма да ходя изобщо...
Честно казано... доста ми е криво... SadSadSad

# 164
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ами иди, щом така ти се иска. няма да падне небето ако хвърлиш един поглед.

спомени... спомени...

номер три, първи учебен ден 2019г.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт