ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 324
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • В центъра на моретата
Ама. бейлисчето не върви с туршийката Joy Та, наздраве, де!

# 451
Шаренката в бидончето ми грабна погледа. Има и маслинки...

Тийнът до сега оцеля. Да припомня че е "сам вкъщи" цяла седмица. Сам е вече четвърти ден. Свалил прането от балкона и го затворил в нашата спалня. Има фобия от мизирливки, а те са напаст страшна тази есен. Много е смешен, като чуе миризливки да кръжи около лампата изпада в ужас, ще се самонарани... Гледам да не му звъня, че да не се усеща прекалено контролиран. А баща си си говорят, мъжът ми не може да удържи да не му звъни по два пъти на ден, а уж е негова идеята че тийнковецът може да изкара цяла седмица сам и да шедулира училище, храна, къща. Ако звъня аз - съм обсебващата майка, ако звъни той - е подкрепящия баща Joy..
засега школо дава една 6ца- по философия, явно си имам дървен философ...

# 452
  • Варна
Ей такива оправни и самостоятелни младежи трябват! Че някои оглеждаме от другия тип девойки... Браво на художника, Реге! А за миризливките - ми напаст са си! И у дома има писъци като се намъкне някоя с прането.
Входните при нашите поприключват май. Основно с петици се е обзавела щерката и някоя и друга шестица. Твърди, че тези оценки не влизали в срочните и искала да види колко знае наистина, без преговор. Тя го нарича "честност", аз -  "мързел", но така или иначе става по нейния начин. Като гледам и другите в класа са били "честни", та с текущия си успех излиза първа в Школото. Някои входни бяха на материал от седми клас, така че май трябва да се радвам, че помни толкова Simple Smile Повече ме притеснява, че не й стигаше немския, програмирането и школата по физика, ами се завръща и на тренировки. Да видим как всичко това ще се отрази на успеха по-натам, но май ще минавам и аз на бейлисче. Simple Smile Па и с туршия може Simple Smile)

# 453
  • София
Dive, искрено се радвам на твоята девойка как успява да съчетае толкова школи + тренировки. На моята за нищо не й остава време, с изкючение на танците. С тази втора смяна е ужасно. Сутрин става към 6:30 - 7 часа, учи преди обяд и не винаги й стига времето и в 11:30 трябва задължително да е излязла от вкъщи, защото часовете й започват от 12:40. Вечер е до 19:10 часа и докато се прибере е станало 20:30 часа. Докато вечеря, изкъпе се и погледа малко ТВ и станало време за лягане. Ляга си към 22:30-23 часа, за да може да успее да стане на следващата сутрин. Още не е минало един месец от началото на учебната година и вече е преуморена. Чака с нетърпение уикендите, за да се наспи.

# 454
  • София
Браво на младежа, Реге!
Ако звъня аз - съм обсебващата майка, ако звъни той - е подкрепящия баща
JoyJoyJoy Искрено ме разсмя това!

Моят от вчера е с 2,72, (което за мен е чиста двойка), на тест по география, като целия уикенд твърдеше, че е учил. Казах му, че оттук насетне ако има оценка по-малка от 4,50 ще губи за неопределено време по една своя привилегия за всяка издънка. Устата му знае две и двеста, винаги има мнение по всеки въпрос, смята се за всезнаещ, но ако не си седне на д-то, ще въведа такъв казармен режим, че му е бедна фантазията. Опитвам се да съм омммм, не му викам, защото няма смисъл от това, но да видя докога ще издържа. Ще заредя вкъщи и аз с бейлис да ми е под ръка. Head Band

# 455
  • Варна
Марти, нямам идея докъде ще я докара щерката с толкова ангажименти. Но в момента някак се оправя - школата е онлайн (вярно, по 3ч, но пък си е у дома), немския и програмирането са само в събота (реално и съботата си прави цял учебен ден), а тренировките са само по 2 пъти на седмица, веднага след училище. Предполагам като минат втора смяна ще стане трудното, но до тогава физиката би трябвало да е приключила, та уж го е измислила. Гледам много да не се бъркам, че да не стана и аз обсебващата майка Joy Само мрънкам за петиците, а баща й ми напомня (и то пред нея!), че 5 било "много добър"! И така аз съм лошата, той - добрият. Само дето като стане дума за излизане, купони, вечерен час, нокти, облекло и т.н, сменяме ролите Wink Ше го подлудим туй дете Joy

# 456
Dive, искрено се радвам на твоята девойка как успява да съчетае толкова школи + тренировки.  Вечер е до 19:10 часа и докато се прибере е станало 20:30 часа.
О, и моето не е организирано като девойката на Dive, но Марти искрено ме зачуди времето на пътуване на твоята щерка, вярно ли по час и двадесет минути в посока? Това е страшно много, отиване и връщане почти три часа на ден, някакъв вариант по -бърз няма ли?
Иначе моята девойка са до 19,30ч., но до 20,00 ч. най-късно се е прибрала. Ако има късмет и не чака транспорт и за максимум 20 минути, съответно се тутка сутрин и тръгва към 13,00ч. без малко като започват в 13,20ч. обикновено. Не че нямат ден, в който имат десет учебни часа / пет блока/, от 11,40 до 19,30ч.

# 457
Добри, аз се черпя с една гуава, четох че я препоръчват за предпазване от появата на бръчки.
Аз от бръчки не се оплаквам де, (който хапва бръчки няма), но като превенция Simple Smile

_re_ge, голямо доверие сте му гласували, но явно има и за какво. Моят син за кратките часове, в които се задържа през деня сам в нас, така слуша музика, че комшията през два етажа е идвал да му прави забележка. Ако остане сам за седмица сигурно ще срути блока.

Входните минаха, освен по физика другите оценки са ясни. Напразни са били притесненията ми. Изненадата дойде от оценката по БЕЛ-предмета, който традиционно му е най-силен и на олимпиади ходи по желание. Тази година е нова учителка и масово ги е опукала с 3 и 4 на входното. Иначе е казала, че няма да влияе на срочната оценка, било само за диагностициране. Очаквам сега тя да ги научи.

# 458
  • София
MianaNia, има и по - бърз вариант за придвижване, но той не е за предпочитане, защото трябва да хваща тролей от Сточна гара, а вечер там не е за предпочитане да стои и да чака сама. От училището хващат някои от тролейте (ако успеят, защото те минават един път на високосна година) или ходят до метростанция СУ пеша и от там с метрото. После като слезе единият вариант е пеша да се прибере, но пътят й е около 15 - ина минути и в повечето случаи предпочита да чака автобус.  Самото пътуване е не повече от 40 минути, но с чакане на превозните средства или ходенето е малко повече от час.

# 459
  • София
А моят син все шофьора на автобуса обвинява - пишело, че в 12.53 ще мине, а той минал в 12.51. Вариантът той да тръгне по-рано от вкъщи изобщо не се и обмисля... Joy

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:48 от beb4o_fb

# 460
  • Пловдив
Не съм писала отдавна, положението при нас не е за бейлс, ами за 96 градусов спирт. Tired Face
Но да ви разкажа нещо интересно. Направихме проучване на децата около нас (14-23 години). На въпроса
"Кои са Майн Рид, Емилио Салгари и Карл Май?" получихме следните отговори
момчета 22 г. и 23 г - (студенти, програмист и лекар) - не знаят, не били бг автори (явно ги е нямало в матурите Joy )
моят набор - Майн Рид били копачи на биткойни, другите не ги знаел. Trollface
момче 16 г (беше с най -висок бал в 7 клас в неговия випуск в Пловдив)- Майн Рид и Емилио Салгари - не знае, но Карл Май е написал Винету. Според майка му знаел за Винету и Карл Май, защото била единствената книга, която бил чел Бойко Борисов, а детето се интересувало от политика...

# 461
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
точно за тази връзка Винету-Карл Май си помислих и аз Simple Smile Simple Smile Simple Smile

сетих се за миризливите разговори преди две-три страници
Simple Smile Горинич си е харесал АХЕ - "кожа и бисквитки"
не питайте какви очи опулих. но явно и на други в класа им харесва Wink

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 19:01 от st. Dobri

# 462
Индианските автори са доста неактуални, не бих се и сетила да ги препоръчвам. На нас ни бяха екзотика навремето.
Моите са слушали радиодраматизация на Поразяващата ръка, не се впечатлиха особено.

# 463
  • Варна
Според щерката изброените са "някакви исторически личности". Като й казах, че са писатели (дори класици), отвърна: еми, да, нещо такова... Мъкаааа.
Иначе по темата за парфюмите - от няколко месеца неизменно е:

Всичко, което има намек за бонбони и/или рози се отхвърля драматично.
Това с кожата и бисквитките ще потърся да го помириша, че ми стана любопитно Simple Smile

# 464
Попитах юнака и каза: “Е, знам ги. НякВи автори. О, сетих се за Винету. “
Явно покрай бившия премиер Винету вече  е част от mainstream културата.

Общи условия

Активация на акаунт