ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 005
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Avia, благодаря за отговора. Знаеш ли дали има ограничение за брой работни часове на ден?
Наборът ще е на летище, за да упражнява езика и най-вече да свикне с работния режим.
До 35 часа седмично / 7 часа дневно, като в тези часове се включва и времето за обучение, ако договорът предвижда.

# 541
Не мога да се оплача от детето и входните. Те по някои предмети не правиха, които не са учени в 8 клас, по други правиха. Куриозно нанесена й е оценка по ИТ, която е 5,47 / така фигурира/,разбира се закръглено е пет, ама здраве да е.
Иначе доста я мори биологията, много термини, много нещо, все учи, а все ненаучила. Физиката, историята и географията / последната доста беше проблемна за нея в 7 клас/, засега са ок, още повече, че класната им е по георграфия, интересно й е и се старае.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 17:25 от MianaNia

# 542
При нас много контролни се събраха предната и тази седмица. В събота излиза и я нямаше почти цял ден. Вечерта писа някакви въпроси върху Гъливер и й отне супер много време. Накрая вече я болеше главата. Записала се е на много неща и се прибира всеки ден след 17.30. Съответно през седмицата няма много време за учене и докато си почине и седне, все става много късно.

# 543
  • Пловдив
... Куриозно нанесена й е оценка по ИТ, която е 5,47 / така фигурира/,разбира се закръглено е пет, ама здраве да е.
...
Моят - правили карта на Великите географски открития на немски и понеже Азия не я е написал както трябва - 5,50. До тук нищо лошо. Но госпожата казала, че такива половинчати оценки не нанася в Школо и за да е справедливо Wink отбелязвала две оценки - т.е. в неговия случай има две оценки 5 и 6 - заради тази задача!
Помислих си, как са се изхитрили да си правят изискуемия брой оценки тези учители Grinning

# 544
  • Варна
Момичета, наложи се да се готвя да правя обучение на 22-ма колеги и синковеца беше на самотек. Засега е с 5-ци и 6-ци, а по НЕ има 4-ка, макар че го учи от първи клас и миналата година имаше по 18 часа седмично. Уж учи, ама колко ефективно - като за 4.
Dive-че, твоята е много отговорна девойка и ще се справи. Ако трябва да разтовари още някоя диня.
Rodiva, честито куче! Каква порода е?
JID, мъжът ти е с много свежо чувство за хумор - с него не ти е скучно😅
Etty775, настръхнах като прочетох, че и твоята щерка е попаднала на РД с
алкохол без храна и пълнолетни. Най-вероятно на всички може да се случи-важното е да не злоупотребяват с количеството. Едно е да отпият глътка-две за проба, а друго е да правят маратон по надпиване.
Ще имам повод за хвалене в скоро време - на финалната права сме с довършителните работи по новия апартамент. След работа ще ходя да чистя. Утре ще ни карат мебелите, ще ги сглобяват утре и в четвъртък. В петък ще монтират вратите и остава за боядисване антрето и от Берг да сложат лайстните и ъглите между пода и стените.
Другата седмица вече може и да се нанасяме.😍

# 545
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А ние сме във ваканция в средата на срока. И понеже със събатите и неделите се събират доста дни, скокнахме до Букурещ.
Отчетйт е - първи ден 15км, втори - 17, трети - 9 и днес - 12. Утре е последен ден и после три дена ще лежа с крака нагоре.

Но е хубаво.много интересни неща и местаима. Simple Smile и най важното - има есен. Simple Smile

А каква книжарница открихме...

# 546
В, тази книжарница много хубави чайове купувахме. Щото не владеем румънски да обърнем внимание на книгите...

# 547
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има книги и на английски, немски, френски, испански... Аз си купих на руски. Има и мноооого музика, тя е на универсален език. 🤣
Силно ме изкушаваха, но пропуснах грамофонните плочи, че не ми се вярва да издържат полетите.
Извинете слабостта ми

# 548
  • София
Оф, не ми се започва да се оплаквам... Ако имам сили, ще го напиша смешно и тогава ще го постна... То с набора ли, с пърокласничката ли, с първокурсничка с любовни драми, с баба с херния, която е почти умряла, защото хистологията се оказа перфектна и сега няма повод за хленчене и отглеждане, а на мен съчувствието след Н брой дни с нея ми се е изпарило напълно ... Не сме болни, ама от 20 септември не сме и оздравявали... Чудооо, да се свършва този октомври, че ще се гръмна...

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:14 от magi_sveta

# 549
  • София
Ysap, кучето е йорки.
Дано лошите периоди на всички да отшумят скоро. 😚
И аз съм в някакъв много кофти момент от лично и служебно естество, но го чакам просто да премине.

# 550
  • София
Rodiva, канех се да те попитам и аз за породата, аз съм фен на йоркитата. Да ви носи много успокоение и да ви зарежда положително мъникът Kissing Heart

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 00:20 от beb4o_fb

# 551
  • Варна
Еха, честито  йорки, Rodiva!! Да ви радва и слуша много!
MagiSveta, не ти е лесно, момиче. Прегръщам те силно и ти желая по-спокойни дни и малко по малко всички да се оправят и успокояват сами, а свеки да вземе да се прибере у тях, за да се успокоиш и ти.
StDobri, в Букурещ и Румъния има много красоти. Препоръчвам до Синая до манастира до замъка Пелеш да отидете. Може и с лифт в Карпатите да се качите.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:02 от ysap

# 552
  • Пловдив
Моето е нашарило школото, последен в класа. Само двойка още няма.
Вчера на профилактичен преглед джипито му хвана нисък пулс. Целият ден беше с 49-56 пулс. Бяхме на кордиолог, няма проблем в сърцето на ехографията и сега се чудим от къде е това. Ще правя мониторинг през 3 часа събота и неделя - кръвно и пулс да видим.
Това състояние било характерно за спортисти, но той не е.
Няма спокойствие.

# 553
  • Варна
Родива, честито ви кученце Simple Smile Представям си каква радост е у вас сега! Да ви е здравичко и дълги години да се радвате на компанията му.
Иланг, за пръв път чувам, че ниският пулс може да е проблем. Все съм си мислила, че високият е рисков. Дано е нещо тийнейджърско и да отшуми скоро! Пък за школото не се притеснявай, по-добре шарено, отколкото червено само Wink
Добри, хубава екскурзия сте си спретнали. Срам не срам, не съм ходила в Румъния, а ни е толкова наблизо. След показаните красоти ще я сложа в списъка.
Ysap, още малко ви остава до новия дом. Сигурно е вълуващо! А синковецът ще ходи ли на екскурзията през лятото? МолиБи ми се губи нещо тази учебна година... А за варненска среща има ли желаещи или пак ще чакаме Маги Simple Smile

# 554
  • София
При девойката минаха входните, но натовареността продължава. Непрекъснато правят някакви тестове. Вчера по математика дори са правили два. Доколко е редно е съвсем друг въпрос. Преди 10- ина дни рева, че е много уморена и, че не издържа. Съжалявала, че се набутала в тази гимназия и искала да учи в друга. След като се нарева  хубаво, седна започна да учи и на следващия ден вече нямаше помен от желанието й за смяна на училището Simple Smile.  Виждам я, че е много старателна и сутрин става преди нас, а вечер си ляга след нас, за да учи, но пък в крайна сметка тя си избра гимназията и много добре знаеше какво я чака.
иланг-иланг, стискам палци всичко да е наред и да нямате основания за притеснения.
Rodiva, честито кученце. Много радост да ви носи.
Добри, страхотна книжарница. Впечатлена съм Simple Smile
Относно почасовата работа за тинейджъри, е доста сложно и почти никой не се наема да наема младежи за лятната ваканция. Първо работодателя трябва да представи един куп документи пред съответните институции. Второ за 2 1/2  месеца, от които една част от това време тинейджъра няма да ходи на работа, защото е на море, на село и т.н.  и остава горе долу около 2 месеца и за това време никой не желае да се занимава да назначава човек. Така ми беше обяснено миналото лято от две фирми, в които искаше да работи моя младеж.

Общи условия

Активация на акаунт