Всичко се обърка в моя живот

• 13 513
  • 253
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Авторката е в цайтнот, не забравяйте.
Объркана е и не знае накъде да хване и какво да прави.
Ситуацията я сварва сама и е под стрес и напрежение, ако беше в двойка е друго.

Достатъчно млада е да вземе решение, сега малко под натиск + объркване+ самосъжаление и ето ти тема.

# 121
Четох само първа страница,  ще дочета при повече време.

Първа стъпка е да се информираш какви шансове ти дава замразяването на яйцеклетки, много хора имат завишени очаквания и твърде оптимистични представи, а факторите, които оказват влияние са много.

Съвет от жена към жена - голямата любов може да я срещнеш на всякаква възраст ( а може и да се размине човек). Идеални животи няма, има само копнеж по идеалното.
Достатъчна причина да се роди едно дете е, че майка му го иска.

# 122
Добре, от една страна, искаме бащата да е ангажиран родител като нас, майките. От друга страна, той явно няма значение.
Достатъчна причина да се роди едно дете е, че майка му го иска.
В тази хипотеза бащата какво е? Донор на сперма?
И хайде стига с исканията на майката. Ще каже човек, че щом е майка, е свещена крава минимум. Искала била. И аз искам един милион долара по сегашния курс, освободени от данъци.

# 123
И с двете страни на спора някак си се съгласявам по малко, само с едно не мога - да останеш без дете, заради липсата на подходящ партньор или други утежняващи обстоятелства. Но това си е за мен. Авторката да си събере мислите и желанията и методично да поема по нейния път, че сега на 30 си е все още в нищото.

# 124
... Ако реши да действа, това за нея ще бъде стимул да се успокои и да уреди нещата с работата и парите.  Когато човек има цел, пътищата започват да се откриват.  ...
Най-добре е човек да има всичко накуп, любящ съпруг, любима раабота и дете.
Но като няма нито едното... а това с детето е с краен срок под една година... ми се струва, че наистина авторката трябва да си избере целта, на първо време. И без паника да реши какъв е пътят й.

Лично за мен, ако бях в това положение, детето щеше да е номер едно. Поне да се опитам да имам свое биологично дете. Моя приятелка направи така, роди си дете, защото не се случи да срещне Единствения. Без да се замислям, бих тръгнала в такава посока.

# 125
Това "имане" на дете не е да си купи кукла!

Никой не гарантира, че всяка една от нас ще роди здраво, кротко, нормално и лесно дете. Никой не гарантира, че ние самите ще сме живи, здрави и работоспособни в утрешния ден.

За това имането на дете има важни подточки - да имаш някой на когото да разчиташ и то доостатъчно близък и стабилен, че да му повериш детето си ако нещо се случи с теб - и това е важно! Хората котка не си вземат от страх какво ще стане с нея, ако те се затрият.

Да има кой да ти попомага помалко, защото нонстоп сама 24 часа с дете спокойно превърташ.

Да си финансово стабилен. И не само в момента, а да имаш някаква плановост за стабилност дори и ако не работиш известно време.

Да си психически стабилен, за да удържиш на натиска и натоварването. И аз съм на мнението, че бащата не е просто донор на сперма и при неговата липса се налага да се покрият двете роли и това никак, ама никак не е лесно.

# 126
  • София
Съгласна съм с Дорис. Имам приятелка, която остана вдовица скоро след раждането на детето си. Вече 10 г е сама, но наистина сама, защото родителите й починаха, свекърите са в чужбина, няма братя и сестри. Да, има детето си и то й носи много радост, но на моменти имам усещането, че вече не е добре психически. Тя е и майка, и баща, и детегледачка на детето си, всичко. И работи като вол, за да живеят добре, а само покрай него е почнала да се вдетинява. И страда много от цялата натовареност. Колкото и силна мотивация да е детето, човек има лимити на физическите и психическите сили.
Затова е добре човек първо да има някаква стабилност, пък после е ясно, че обстоятелствата винаги може да ни изненадат. В случая дори пари, за да забременее няма жената, тук я навиват да ражда, все едно бебето вече е на път и се чуди дали да го задържи, а до него явно ще има сериозен път и усилия.
От личен опит - средно 7 г и минимум 3 процедури са необходими за забременяване при жена с проблеми. Единици са щастливките, които успяват от раз.

# 127
Фивър, само да допълня, че това да си и майка, и баща може да изпие всичките ти психически сили. Не подценявам финансовия аспект на нещата. Особено в бедна и смотана държава като България е много трудно един родител да осигури материален стандарт какъвто биха осигурили двама родители. Но дори това натоварване е нищо пред ужаса от мисълта, че не можеш да си позволиш да се разболееш и да влезеш в болница, защото няма на кого да оставиш детето / децата. Не можеш да си позволиш и да умираш, разбира се.

# 128
Не съм привърженик на това национално самобичуване. Колкото и да е смотана държавата, не е недостижим лукс една жена да си замрази яйцеклетки.
Видно от публикацията, това в чужбина може да се окаже доста по-трудно.
По темата. Дискусията тръгна в посока раждането на дете, а тук нали в крайна сметка говорим само за яйцеклетка. Раждането може да се отложи за времето, когато проблемите с мъже и т.н. се решат.

# 129
Напълно подкрепям Дорис, Февър и бащатко!
Сега прочетох поста и видях, че авторката доста опционно е описала всичко - или работи сега за дете или замразява или използва донор. И това потвърдено в 4 клиники, при условие, че няма много средства и пари. А на всичкото отгоре иска да сменя работа и не й се прави нищо. А и не иска да го кръщава с нейните имена...
Всичко това ме кара да размисля и ако е моя близка бих й казала: Виж коя си, къде си, какво искаш от живота и от себе си, помисли добре и прави така, че да го постигнеш. Но най-вече моят съвет е към постигане на някаква сигурност и стабилност и към търсене на човек до себе си. И чак след това мисли за дете, евентуално.
Това, че годините минават и трябва в кратко време да се вземе решение за дете не означава, че трябва на всяка цена да се вземе това решение, ако цената я плаща детето.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 12:53 от ornelam

# 130
  • София
А, ама авторката има някакви илюзии, че може да гледа бебе и дете сам-сама??? Ха ха ха. Това е зловещ смях на пътя към портите на 9 те кръга на ада.

# 131
Роки, може. Аз съм го правила 8 години. Но аз имах и добро образование, и добри финансови възможности. Не че не може, ама не препоръчвам. Най-вече заради ужаса "ако нещо се случи с мен, какво ще стане с децата ми".

# 132
А, ама авторката има някакви илюзии, че може да гледа бебе и дете сам-сама??? Ха ха ха. Това е зловещ смях на пътя към портите на 9 те кръга на ада.

Ама как? Не виждаш ли тука как разни отгледали децата си с мъжете си до тях и сигурен доход я навиват да си ражда и отглежда сам-сама дете, нищо, че те никога не биха го направили - без пари и без партньор.

# 133
  • София
Аз се оправям с отраснали деца 2 г и все пак финансова помощ от бащата понякога.  Обаче бебе до 2 г...
Разбира се, възможно е. Имам приятелка, която го е дала на частни ясли на 8-9 м. Обаче е ...голямо предизвикателство.

# 134
Дъщеря ми беше на 1 година, като почина баща ѝ. Но имах гигантска помощ от сина ми, който беше на 14. Скорострелно му се наложи да порасне. Та да, за N-ти път, не препоръчвам. Добрите доходи помагат, но са нищожни пред основните проблеми на това да си сам родител.
Ариел е права. Много е безотговорно да насърчават самотното майчинство жени, които не само са родили и изгледали децата си в брак, но и самите те са били издържани години наред от мъжете си, за да си стоят у дома и да си гледат децата.

Общи условия

Активация на акаунт