Всичко се обърка в моя живот

• 13 525
  • 253
  •   1
Отговори
# 75
Представям си таткото заминавайки да си прибере децата - ще рухнат нам кви фундаменти в закостенелите главици.

Ти си го представяш, ама де факто нещата не стават по този начин. Само, ако се докаже, че от майката нищо не става. Правно знаем, че деца как да е от майката не се отнемат, освен ако тотално не е доказала, че за себе си не може да се грижи камо ли за детето си. Зоната на научната фантастика са разсъжденията ти.

# 76
  • София
Нещо си проспала пет- седем години българско законодателство.
Майката е вече всичко, ама друг път. На дневен ред е споделеното родителство, когато няма абдикирали родители.

# 77
Нещо си проспала пет- седем години българско законодателство.
Майката е вече всичко, ама друг път. На дневен ред е споделеното родителство, когато няма абдикирали родители.

Не ми дреме особено за българското законодателство защото от почти десетилетие не живея в България.
И така да е, не знам с кого и какво ще си споделяш, ако отсрещната страна не се чувства ангажирана. От пусто в празно, е цялата процедура.

# 78
  • София
Всъщност, пишеш, колкото да хабиш пространство, аха.

# 79
На авторката времето и изтича за собствено биологично дете, а не за мъж. Мъж може да си намери и след години, докато, доколкото схващам, ако иска да има дете трябва да реши бързо и да предприеме някакви стъпки в рамките на месеци.

# 80
Всъщност, пишеш, колкото да хабиш пространство, аха.

Не, съгласна съм напълно с теб, но ти самата си противоречиш, самата ти го написа: "ако никой от двамата не е абдикирал". Как ще накараш незаинтересован баща да се грижи за детето си според тоя закон? Точно никак. И издръжка не можеш му искаш, защото ще се пише социално слаб. На хартия всичко е точно, де факто обаче е неприложимо, ако срещне отпор от някоя от страните.

# 81
  • София
И ако този абдикирал е майката, та пак идваш на моята.
Не знам защо забиваш в други директории, честно.

# 82
И ако този абдикирал е майката, та пак идваш на моята.
Не знам защо забиваш в други директории, честно.

Отново съм съгласна, но далеч по-често срещано явление е мъжете да изоставят децата си, а не жените.

# 83
Ако работи на договор, и до небето да подскача, няма как да стане социално слаб.

# 84
  • София
Добре, де, като толкова сте големи светици, я си пребройте колко връзки с мъже сте имали от първия, та до момента и колко деца сте родили до момента. Може пет деца да са от един мъж, но същата тази жена да е имала и да има и други мъже в интимна връзка. Вероятно повечето потребителки в тази тема имат едно или две деца, но са имали повече от двама интимни партньори до момента. Едва ли настоящите им мъже са им първите. А при някои може да има и в помеждутъка от сватбата, та до момента и по някой друг мъж, но да имат по две или три деца. Какво се правите и вие на ударени, все едно не знаете как стават нещата! Simple Smile Повечето жени с втори брак имат по едно дете от първия брак и раждат едно и от новия - дотук двама мъже и две деца. Едва ли тези двама мъже са първите и единствените от момента на полово съзряване. А някои имат по два, три брака дори, и раждат и от нови мъже, някои спят и с други мъже, макар да не раждат от тях. Затова казвам, че една жена има повече мъже в живота си, отколкото родени деца.
И отново твърдението ми, че жените са свързани до живот с децата си, докато мъжете минават и заминават.

# 85
Свързани друг път - за това толкова възрастни хора гният по старчески домове  или си отиват напълно сами, защото не са оставили заветната панелка на правилното дете. Детето не значи също "партньор за цял живот". Както си го направиш.

# 86
  • Paris, France
Свързани друг път - за това толкова възрастни хора гният по старчески домове  или си отиват напълно сами, защото не са оставили заветната панелка на правилното дете. Детето не значи също "партньор за цял живот". Както си го направиш.

На 200 метра от блока ни има два старчески дома. Единият е за лежащо болни, а другият е резиденция - блокчета с парк, в които възрастните хора живеят сами в апартамент, обслужвани са както искат. Някои си пазаруват и готвят сами, на други им доставят храна, трети се хранят в стола.  За 15 години се запознах с много от тях. Има с по 5 или 6 деца, които не са в контакт с никое от децата си. Има бездетни или с починали деца и внуци. Има и такива, които са живели с някое от децата си, но не са понесли шума от внуци, начина на живот и са избрали дом. Някои живеят по 4 или 6 месеца в дома, а останалите месеци живеят в чужбина.

Не видях някой да гние, както казваш. Имат контакт със себеподобни, хора, с които са живели в сходни времена. Имат си хобита, приятели, които ги посещават, бивши колеги. По-посещавани са от самата мене.

Естествено е децата да си тръгнат по пътя, както е естествено и да се разделяме с партньори.

Малко са приятелките ми, които имат повече деца, от колкото са имали партньори. Едно време са се женели девствени и рядко са раждали от различни мъже, дори и да овдовеят. 

С децата ми съм свързана до гроб, дори и да ни делят океани и десетки хиляди километри. С партньор - както сама пишеш, днес е партньор, утре е с нова.

# 87
  • София
Какво е общото между бройката деца и преминаващите мъже не знам, но Андариел не разбра, че ние говорим за бащите на тези същите.

# 88
  • София
Да, дори бащите може да не знаят, че са бащи, а доста мъже отглеждат биологично чужди деца на жените си без да знаят. Би било меко казано странно, ако една жена е цял живот привързана към мъжете, с които е била, отколкото към децата, които е родила или осиновила. Пъпната връв има значение в пряк и преносен смисъл - тя буквално е била връзка между детето и майката и в преносен смисъл остава цял живот. С мъжа, който днес може да й е мъж, утре да не й е мъж, няма толкова силна връзка. Разбирам, че на мъжете това не им харесва, но природата си е природа, инпринтингът в някаква степен влияе и на хората, затова бебетата се привързват силно към майките и майките си познават бебетата по миризмата още след раждането (дори да не е визуално, но миризмата си я познават). Лично аз съм малко подозрителна към жени, които твърдят, че връзката с мъж е по-силна от връзката с детето им. Децата може да порастват и да стават възрастни хора, но връзката с майките остава.

Отнесено към авторката на темата - дали ще замрази яйцеклетки, дали ще побърза да ражда, пак ще е на по-голяма емоционална и всякаква печалба с едно дете и отглеждайки го сама в началото, отколкото да седи и да чака потенциалния мъж, който ще е потенциален баща незнайно колко време, а през това време да изпусне всички влакове и после единствената й възможност за дете да е осиновяване. А тук колкото ще жени да се кълнат, че мъжете са най-важни в сравнение с детето. Както се вижда, женят се, развеждат се , женят се наново, раждат деца от първи мъж, от втори мъж, могат и да изневеряват, може всичко да се случва. Но децата са си деца и са им важни.

# 89
  • София
Разбира се, че децата са най-важни. В смисъла на темата - яйцеклетките. Мъж ще се намери.

Общи условия

Активация на акаунт