Всичко се обърка в моя живот

• 13 490
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
  • Сф
И в един момент този мъж може да се сети, че има дете и да цъфне с искане за ДНК и да си влезе в бащинските права. Каквото и да са се уговаряли, няма да има значение.
Никой никъде няма да цъфне, освен ти с неадекватен коментар. Нали не си и юрист по немско право? Ама и да си, нещата са оправени документарно. 😂

# 166
  • Бургас
G.El, не е ли опция да смениш държавата? В Швеция например, дори без партньор, инвитрото е безплатно, ако си до 40 години.

# 167
  • София
И какво за немското право? Той се е писал само донор ли? Може много лесно да каже "размислих, не съм вече донор, бил съм млад, не съм разбирал, сега съм помъдрял и искам да бъда баща". И никой не може да му забрани да води дела и да иска ДНК. Дори да ги изгуби, вече ще е разбъркал порядъчно живота на цялото семейство. Всякакви хора има. Може да ми скачаш колкото си искаш, защото не ти харесва това, което пиша.

# 168
  • София
Донорите подписват декларации, че нямат и няма да имат претенции към децата. И носят всички законови последствия от това.
Пък и може в семейството да няма тайни.
Ние също открито коментираме, че най-малкият ни син е от донорска яйцеклетка и не смятаме да го крием от него.
Донорството няма общо с родителството.

# 169
  • София
Става въпрос за донор-познат. Едва ли някоя клиника ще се съгласи на ваша уговорка Иванчо да е донор за твоето дете и да е с негов материал точно, и само с една декларация да каже, че няма да търси права след време, както и вие няма да го търсите за издръжка. Хората затова са го измислили да не се знае кой е донорът, за да се прекъснат всякакви потенциални връзки между него, детето и семейството на детето.

# 170
  • София
Напротив. И не става дума за съгласие, а за юридическа договореност.
Вкл. родната ти сестра може да ти е донор.
Има различни варианти за донорство, но темата не е за това.

# 171
  • София
Със сестрата е различно. Не знам защо извърташ нещата като и двете знаем какво имам предвид. Не може аз да си избера Иванчо и да му кажа "хайде, Иване, ти си хубав, ще си донор, а подписваме, че няма да търсиш детето, аз няма да те търся теб". И никога няма да го направя, ако ще сто хиляди подписа да сложим, защото ще е достатъчно Иванчо утре да ми цъфне на вратата с искане за ДНК. Той също едва ли ще е навит по същата причина - утре аз може да го потърся и да кажа "не се брои". Каквото и да подписват хората, достатъчно е да започнат да си подават искове един към друг и вече няма значение кой донор и кой не, а че семейството и животите на хората могат да бъдат разбити. Плюс това хората започват да си задават въпроси, да мечтаят, някои да усетят, че искат "да поправят миналото". Или просто да останат сами и да се сетят, че някъде там имат едно дете, както и детето да разбере и да тръгне да търси този Иванчо. Дори не е до правото, а до психиката.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 20:41 от Andariel

# 172
Авторката, би ли пояснила какъв точно е твоя проблем - изчерпан яйчников резерв или друго? За втори път питам, ще ти обясня и защо.

# 173
Авторката, би ли пояснила какъв точно е твоя проблем - изчерпан яйчников резерв или друго? За втори път питам, ще ти обясня и защо.
да, все още има резерв, но е малко. Казват ми, че уж качеството все още е добро, но като попитам какъв им е критерият и ми казват само "възрастта". Не са правили , а и на този етап и дори при стимулация не правели изследвания на самите яйцеклетки, а по-скоро само дали изглеждат годни за замразяване.

# 174
  • София
Нищо не извъртам, но явно си по-запозната. Wink
Защото аз съм наясно и с правната, и с емоционалната страна на въпроса, но не ми се обяснява. Който се интересува, ще се запознае.
То и дете, оставено за осиновяване, може да потърси биологичният родител, но след официален отказ от него няма поне законово право. Моралната страна всеки я тълкува по своите критерии.
Всъщност, можеш да си избереш, а донорът и реципиентът решават дали искат да са анонимни или не.

Авторке, как така има резерв, но е малко. Какви са показателите ти от изследванията? Какво разбираш под това дали изглеждат годни за замразяване? Яйцеклетките са най-трудно преживяемият при замразяване и размразяване репродуктивен (да не кажа биологичен) материал, когато не са оплодени.

# 175
да, все още има резерв, но е малко. Казват ми, че уж качеството все още е добро, но като попитам какъв им е критерият и ми казват само "възрастта". Не са правили , а и на този етап и дори при стимулация не правели изследвания на самите яйцеклетки, а по-скоро само дали изглеждат годни за замразяване.
Т.е. имаш предвид намален яйчников резерв, това ли да разбирам, че е проблемът ти? Колко антрални фоликули са броили досега по време на фоликуларната фаза, защото това е най-достоверният показател за състоянието на резерва, а не разните амх, фсх, инхибини и прочие. Има много случаи, в които амх е нисък, а на уз се виждат доста добър брой антрални, при което и дума не може да става за намален резерв.
ПП: ако обаче наистина е намален резервът, и то доказано не само от кръвни изследвания, а и от уз (най-важното изследване), тогава наистина времето не е на твоя страна.

# 176
Нищо не извъртам, но явно си по-запозната. Wink
Защото аз съм наясно и с правната, и с емоционалната страна на въпроса, но не ми се обяснява. Който се интересува, ще се запознае.
То и дете, оставено за осиновяване, може да потърси биологичният родител, но след официален отказ от него няма поне законово право. Моралната страна всеки я тълкува по своите критерии.
Всъщност, можеш да си избереш, а донорът и реципиентът решават дали искат да са анонимни или не.

Авторке, как така има резерв, но е малко. Какви са показателите ти от изследванията? Какво разбираш под това дали изглеждат годни за замразяване? Яйцеклетките са най-трудно преживяемият при замразяване и размразяване репродуктивен (да не кажа биологичен) материал, когато не са оплодени.

Това, което ми казват, е че яйчниковият резер не е напълно изчерпан, но е много намален за моята възраст. Какво разбираш под това дали изглеждат годни за замразяване? това не го разбирам, но мога да кажа на мен как ми беше обяснено...казаха ми, че се гледат яйцеклетките как изглеждат, дали не са с нарушена форма, цялост и т.н., показаха ми едни снимки на яйцеклетки и ми казаха, че за да е годна за замразяване трябва да изглежда по еди какъв начин и да не изглежда по друг. Не мога да обясня повече от това, което ми казаха, затова и не ми се навлиза в медицинската част на нещата. В общи линии това е проблемът.

# 177
Годна за замразяване явно имат предвид дали е достатъчно зряла, т.е да не е нито презряла нито недозряла, защото тогава смисъл от замразяване няма никакъв. Това обаче зависи от стимулацията, препарата и как ти реагираш на него, както и правилното таймиране, т.е зависи колко ти е кадърен докторът. Колкото до качеството, запомни, че никой не може да ти каже какво ти е качеството на яйцеклетките, дори и когато се извадят, могат единствено да кажат дали са зрели или не. Толкоз. За качеството единствено могат да гадаят и то не много точно.

# 178
  • София
Как точно ти гледаха самите яйцеклетки, след като не са ти правили пункция досега? Те не се виждат с обикновен ехограф. Виждат се антралните фоликули, но колко от тях биха били годни да отделят зряла яйцеклетка след узряване се разбира съмо под микоскоп.

# 179
да, точно това ми казаха, че за качеството само може да се гадае. И да, всичко това ми го обясниха, че се гледа под микроскоп и тогава могат само да предполагат за качество и да послужи за ориентир вида на клетката, но толкова.

Общи условия

Активация на акаунт