Всичко се обърка в моя живот

• 13 493
  • 253
  •   1
Отговори
# 180
Авторке, ще ме извиняваш, но си писала поста преди около 3 седмици. Какво се случи оттогава? Така в празни приказки и размисли ще минат още 3 седмици и още 3 месеца. Трябват действия. Въпросът е достатъчно сериозен и е за твое добро вече да започнеш да действаш. Тук ти се дадоха практически съвети какво да правиш и как да действаш. Вместо да благодариш за съветите, ти се подразниш, че те ожалвали.
Моето лично мнение е, че ти искаш дете сега, а не след време. Хубаво ще замразиш яйцеклетки, но дали докато срещнеш мъж ще са добри за използване? Ще бъдеш ли по-спокойна тогава докато гледаш майки с деца, приятелки с деца, или ще го поискаш сега? Ще те попитам нещо малко крайно но е важно. Възможно ли е да напуснеш работа и да се прибереш в България окончателно, можеш ли да разчиташ на помощ от близки при отглеждането на едно дете? Сумата за процедурите, която посочваш в чужбина е стряскащо висока, а тук пак казвам, има фонд и е възможно финансиране. А и да не е, пак не е толкова както в чужбина.
Това с познатия донор за мен лично (собствено мнение) е лудост и не одобрявам. Много по-добре анонимен и изследван. Не чакай да минат още месеци в размисли, действай докато е време.

# 181
Ако ще замразяваш, то тогава по-добре ембрион, а не яйцеклетки, защото Я в голямата част от състава си са вода и е много вероятно да не преживеят размразяването и да са негодни за използване. И тогава само ще си хвърлила голямо количество пари буквално на вятъра. Докато ембрионите преживяват размразяването много по-добре, а и там вече наистина може да се прецени до голяма степен качеството - като брой клетки, процент фрагментации и прочие.

# 182
Авторке, ще ме извиняваш, но си писала поста преди около 3 седмици. Какво се случи оттогава? Така в празни приказки и размисли ще минат още 3 седмици и още 3 месеца. Трябват действия. Въпросът е достатъчно сериозен и е за твое добро вече да започнеш да действаш. Тук ти се дадоха практически съвети какво да правиш и как да действаш. Вместо да благодариш за съветите, ти се подразниш, че те ожалвали.
Моето лично мнение е, че ти искаш дете сега, а не след време. Хубаво ще замразиш яйцеклетки, но дали докато срещнеш мъж ще са добри за използване? Ще бъдеш ли по-спокойна тогава докато гледаш майки с деца, приятелки с деца, или ще го поискаш сега? Ще те попитам нещо малко крайно но е важно. Възможно ли е да напуснеш работа и да се прибереш в България окончателно, можеш ли да разчиташ на помощ от близки при отглеждането на едно дете? Сумата за процедурите, която посочваш в чужбина е стряскащо висока, а тук пак казвам, има фонд и е възможно финансиране. А и да не е, пак не е толкова както в чужбина.
Това с познатия донор за мен лично (собствено мнение) е лудост и не одобрявам. Много по-добре анонимен и изследван. Не чакай да минат още месеци в размисли, действай докато е време.
В никакъв случай не съм била неблагодарна за съветите. Да, искам дете , но то не става само с искане, особено в моя случай. Правя стъпки по въпроса. Колкото до раздразнението ми, да, имаше го, тъй като не е приятно да се чете : ами хем живееш в чужбина, хем нямаш пари за една стимулация без да се знае цената, без да се знае, че само с една няма да стане и т.н. Да не говорим и за емоционалната страна на нещата.
В България бих имала физическа и морална подкрепа. Финансова не знам, а и на мен не ми се ще родителите ми да издържат евентуално детето ми. Това за мен не е отговорно от моя страна .
Използвам коментара си и да БЛАГОДАРЯ на всички за съветите !

# 183
  • София
Ако искаш дете няма място за гордост как не искаш родителите ти да ви издържат. Ако се прибереш в България може да се възползваш от безплатната програма, така че ще спестиш доста пари, а родителите ти могат да ти помогнат всякак. Едва ли ще се откажат от внуче сега пред вероятността да нямат изобщо. Обмисли нещата внимателно и според целите.

# 184
Какво по-важно от моралната подкрепа. Не говорим да ви издържат, а емоционална подкрепа, разбиране, уважение за решението ти. А и помощ не е излишна разбира се. Затова ти казваме да си намериш и по-спокойна макар и не толкова платена работа и задължително с всички осигуровки. Да започнеш на чисто действия към мечтата си, а мъжът и останалите неща ще се подредят с времето. Мисля, че ако го направиш тук ще бъдеш по-спокойна и ще имаш повече успех. Не искам да те убеждавам да го направиш задължително, но мисля че ще бъдеш по-спокойна тук.

# 185
Това за (не)възможността да заплатиш процедурите, поне от моя страна, не беше упрек, а тъжна констатация.
Написаното от тебе само потвърждава подозренията ми - да, за съжаление си нископлатена (отново не е упрек, а е констатация). След като не можеш да си позволиш процедурата или пък не можеш да си позволиш свободно време, за да я направиш другаде, си нископлатена. Но не си виновна ти, че системата е такава.
Скрит текст:
Всеки български пенсионер на определени места в Азия и Африка би се чувствал като цар с доходите си, но това не го прави богаташ, ако тук си брои левчетата за хляб и мляко.
Желая ти успех!

# 186
  • София
да, точно това ми казаха, че за качеството само може да се гадае. И да, всичко това ми го обясниха, че се гледа под микроскоп и тогава могат само да предполагат за качество и да послужи за ориентир вида на клетката, но толкова.
Е значи положението не е толкова зле. Имаш някакви яйцеклетки и вероятно са годни.

# 187
Предвид новите факти и аз съм на мнение, че е най добре да се прибере и да си роди едно дете.
Щом има подкрепа, ще се справи.
Чужбина няма да избяга.

# 188
  • София
Положението въобще не е толкова зле колкото го вижда авторката. Просто ужасно се е напрегнала и не може да види нещата по друг начин. А бъдещето е пълно с изненади!

# 189
Разбира се че не е зле, то и преди не е било зле. Дори и да не е съществувал проблема с яйчниковия резерв, емоционално авторката не се чувства добре. Тя усеща желанието да стане майка и това е съвсем нормално. Дори и да няма проблем, един психологически натиск не трябва да се подценява.

# 190
Тези деца за нищо ги нямате.  Искам дете не е достатъчно условие.
Това се хора, не са трофеи.

# 191
  • София
Искането на дете от една млада жена е най-естественото нещо на света. Най-естествено егоистичното и най-егоистично естественото. Всички сме родили желани деца от чисто егоистични причини. И най- трофейно - да си го имаме, да е само наше произведение, най-скъпото ни.

# 192
Да, ама сме ги родили с мъж, когото обичаме или сме обичали. Не сме ги родили, за да имаме деца като трофеи.

Авторката, може би най-добре е да замръзиш ембриони. Не знам как седи въпросът обаче за такава процедура от сама жена и донор. А има и морален аспект - дали ембрионите са човешки същества и били ги унищожила след време.

# 193
Аз на нейно място бих оставила нещата в ръцете на съдбата. Още утре може да срещне някого и нещата да се случат по естествен начин.
Като план Б, ако наистина няма свои яйцеклетки, когато срещне подходящия мъж, са донорските яйцеклетки.
Моето дете въобще не прилича на мен - като външност, характер, темперамент, здравословно състояние, предпочитания, заложби, нищо. Роднините постоянно се шегуват, че не е мое. Аз все гледам дали ще видя в нея нещо от мен - ами няма. Joy Ако беше от донорска яйцеклетка, щеше поне да е обяснимо. Ама честно казано, нямам нищо против. И нещата, от които съм недоволна в себе си, ги няма. Wink Забавно е така, да е някакъв съвсем различен човек и да те изненадва постоянно.
Ако съм искала да се възпроизведа с едно малко мое копие, изобщо не ми се е получило, ама изобщо. Joy Тъй че гаранции няма... Струва ми се, че с донорска яйцеклетка си е много добър вариант, ако наистина когато срещне мъж, няма свои.

# 194
  • София
Писах го вече и пак ще го напиша също толкова уверена, колкото и първия път като го писах - знаейки на моите 50 години нещата, които зная сега, не само от личен опит, а и от съдбите на други жени и деца, винаги бих застанала зад желанието на една жена да роди дете през асистирана репродукция или по обичайния начин дори без мъж. Няма неотгледано дете, а стотици хиляди деца израстват без биологичните си бащи, плод на случайни бременности на майките.  А в случаите на асистирана репродукция тези деца са още по-желани от случайно заченатите и майките полагат още по-големи усилия за отглеждането им. По-добре една щастлива жена с дете, отколкото нещастна с единайсет котки или кучета, компенсираща липсата на дете с някакви други дейности, които да са заместител. Дори да са свръхпротективни майки, това е по-добре, защото с времето ще се научат да сдържат желанието си за постоянна опека (а неглижиращите ще са неглижиращи цял живот, те няма да станат по-ангажирани с децата си).

Колкото до замразените ембриони, това е решение на жената какво да става с тях.

Децата може да не са съвсем наши копия, но са наше произведение по най-буквален начин.

Общи условия

Активация на акаунт