В момента чета... 79

• 44 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Приключих по вентилаторната система "Топи се" на Лизе Спит.
Дадох ѝ 1*.

"Топи се" или ако всеки психично болен беше писател или огромната литературна храчка на Spit? Изберете сами.
Една книга-отврат, която е толкова бездарно написана плюс че е безкрайно противна, че не заслужава грам внимание. Не си я причинявайте.

# 496
  • Mostly in my mind
ох, чудя се защо си го причинявате с тия книги. още като видя корицата и прочета резюмето, си казах "твърдо не".

# 497
ох, чудя се защо си го причинявате с тия книги. още като видя корицата и прочета резюмето, си казах "твърдо не".

Хахаха.... Права си .
Аз често посягам към подобни четива, защото си казвам, че „в целия този тор все някъде трябва да има пони!“ Simple Smile Но тук не само че нямаше пони, ами и л@йната бяха безкрай Grinning
Добре, че я бях взела от библиотека. Не си струва нито парите, нито горките дръвчета, които са били отсечени за хартията , на която е била отпечатана тази идиотия!

# 498
Някой питаше за есенни книги - аз съм си приготвила Празникът на Вси Светии на Агата Кристи за другия месец.
Иначе нямам проблеми със сезона (имах преди години - като ученичка и после като студентка) - харесвам шарените листа и чакам Коледа и НГ. Януари, февруари и март са ми проблем... Disappointed Relieved

# 499
Прочетох и аз на вентилатор нещо, което дори не е книга за мен: Ана Уинтор. Живот на първия ред от някакъв некадърник или по-скоро драскач, който уж е автор. По-смешна биография май не съм чела. Май само тази за Роалд Дал може да съперничи.

При всички случаи - много зле.
Приготвила съм Денят, в който изчезна на Даян Чембърлейн. От нея четох Големи лъжи в малкото градче и не беше лоша.

# 500
  • София
И аз зациклих с книгите нещо. Голяма мъка с Хартиения дворец, накрая я минах по диагонал, за да разбера все пак какъв е края - голяма боза с две думи. Покрай темата се присетих за Шантарам, два пъти съм я започвала, реших да й дам отново шанс, и пак я зарязах. И си купих нещо ново, нещо като пътепис - Исландия, дневникът на една мечта, харесва ми засега. При мен със сигурност е от сезона, не обичам есента, депресира ме допълнително.

# 501
Ели, ще очаквам да споделиш повече впечатления за книгата за Исландия. Преди точно седмица се върнахме от там и с радост ще прочета нещо повече за тази толкова необичайна страна. Иска ми се обаче да е посветена по-скоро на ежедневието и хората, отколкото на природните забележителности - за тях четох преди пътуването и изживях емоцията лично, но са ми интересни и другите аспекти от живота там.

# 502
  • Mediterraneo
Завърших Със скоростта на желанието от Лаура Ескивел- много приятна книжка, написана на много достъпен и приятен език, разказана някак напевно, но със силни послания. Много ми хареса.
В Сторител завършвам Хищникът на Крис Картър. Там няма слабо звено, както винаги, брутален и ефектен трилър.

# 503
  • София
Тони, ще ти пиша и ще снимам няколко страници, за да си прецениш сама. Но малко ще се забавя, защото идните дни едва ли ще ми остане време за четене, някъде в края на седмицата или началото на другата ще мога.
Малко косвено, но все пак по темата -  'Където поеят раците' вече е на сайтовете с торенти или директно гледане. И още - на 8-ми октомври започва Синелибри, филмите създадени по книги или мотиви от тях.

# 504
  • София
На мен не ми хареса особено филма, сигурно ще допадне на хората, които не са чели книгата. То е ясно, че няма как да е 1:1, но мен винаги ме дразнят сцените, които в книгите изобщо не съществуват. 😃

# 505
  • София
Започнах Слепота, след толкова много препоръки и похвали тук. Освен това ми е в любимата тематика и се надявам да е поредната 5-ца. Започна супер интересно, директно увлича историята и нямах желание да оставя Киндъла снощи.

# 506
Все още не съм прочела “Странна случка с куче през нощта” (чета я на английски, интересно представя света през погледа на дете с Аспергер синдром), но започнах снощи да чета и първата книга от “Лицето ти утре” - “Треска и копие” на Хавиер Мариас. Много по-различен стил на писане е имал (тъжно е, че се налага да го напиша в минало време, искаше ми се да може още негови книги да видим), досега не съм чела негова творба - дълги и описателни изречения, но на мен ми допадна и неусетно ме увлече. Доста време ще чета тези книги - близо 1400 страници са, пренаредих за пореден път списъка с плануваните за четене книги, но ми се струва, че ще прочета и други творби на Мариас.

# 507
Хавиер Мариас предлага литературно изживяване за ценители на добрия стил. След първата негова книга, която прочетох преди повече от 20 години, следях всичко, което издава.

Нямам мнение по голяма част от споделяните напоследък заглавия и никакъв интерес към тях.

Чета много историческа критика и история на изкуството напоследък. Това са темите, които винаги съм предпочитала. Дочитам анализ за Туринската плащеница от италианска учен-палеограф, а преди нея беше книга за Ван Гог под формата на разказ, воден от нетовия племеник. Интересни и нови ракурси.

# 508
Благодаря за това определение, “литературно изживяване” най-точно се доближава до усещането ми от първите страници, ценител може и да не съм достигнала като степен на самоопределяне, но … не знам как да го опиша точно, някаква магия, в смисъл, че увлича неусетно читателя имаше в тези страници. Поне така го почувствах.

# 509
  • Чукарландия
Завърших прочита на Кажи на вълците, че съм си у дома - Карол Рифка Брънт. За приятелството, за любовта в различните ѝ измерения. За съзряването, за опрощението...
Затрогваща. Докосваща. Петзвездна. ❤️
Започвам Разказите на Н. Мещанинова. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт