В момента чета... 79

• 44 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Започнах Остайница на хартия….доста е странна. Без главни букви и точки…
Някой беше споменал,че на хартия е много странно написано .. аз я слушах в Сторител и от прочита не се разбира и слава богу, но си заслужава.

Започнах Топи се,за сега бавно се развива действието нямам търпение да стане нещо.

# 481
  • Mostly in my mind
Аз още като стигнах до частта на Амбър, където обяснява за странното поведение на Дафни, заподозрях работата...

Лори, радвам се, че ти е харесала. Simple Smile

# 482
  • София
CoCo’Milk точно това си мислех, за хайпа от книгата в Сторител, т.к там няма да се усети тази липса на изречения.

Приключих Остайница, получи 4, може би реално 4.3. Книгата е хубава, темата е любопитна, чете е бързо. Това което не ми допадна, е както казах липсата на изречения, както и
Скрит текст:
ЛГБТ пропагандата, въпреки че не е дразнещо и натрапващо, все пак е поредната книгата с подобна насоченост, която чета и това вече дразни

# 483
В книжна депресия съм.
100 с. прочетох от Червените орхидеи на Шанхай и направо се уморих от безконечните описания. Ненужно провлачени и лишени от оригиналност.
Нито ми е интересна, нито ме трогва.
Едно преднамерено прочувствено писане, което ми е досадно и не ми предизвиква никакво съчувствие към главната героиня.
Вероятно много ще я мъчат, изтезават и ще страда героично.
Ще дам още малко шанс до втора част и ако продължава така - ще е четвъртата ми оставена този месец.

# 484
  • София
Много е неприятно да си в такава серия и каквото и да почнеш да не ти харесва..
Дано по-скоро отмине!

Снощи приключих "Живи рани" на Виктор Дел Арбол и дадох 5*
Един роман-лабиринт! Четеш и сякаш потъваш в една пълноводна и непрекъснато разклоняваща се река от герои със странни съдби и мрачни истории, на пръв поглед нямащи нищо общо до самия край, когато малките парченца от пъзела са подреждат перфектно в ясна картина. Истински "испански" роман с типичната атмосфера и емоционален стейджинг, който ми достави истинско удоволствие!
Препоръчвам!

Започнах "Топи се" на Лизе Спит.

# 485
И аз съм зациклила-нищо този уикенд не ми хареса,а пробвах поне 5 книги и ги зарязах/изтрих.И при сериалите нещо такова ми се получи…нещо съм се пренаситила или пък претенциите са ми станали много големи.
Вечните класики ще спасят положението пак,ето затова си ги държа в библиотеката.

# 486
И аз така. Прочетох няколко нашумели еднодневки, нелоши, но нищо особено-скоро ще ги забравя. Няколко зарязах недочетени. И най-сетне прочетох книга, която ще ми е в класацията за книга на годината-"Цвят продълговат в морето" на Исабел Алиенде. История за едно семейство, което минава през Испанската гражданска война, бягство, терора от хунтата на Пиночет. Всяка глава започва със стих от Пабло Неруда. Любов, дълг, отговорност. И майстор като Исабел Алиенде.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 20:23 от W

# 487
И аз така. Прочетох няколко нашумели еднодневки, нелоши, но нищо особено-скоро ще ги забравя. Няколко зарязах недочетени. И най-сетне прочетох книга, която ще ми е в класацията за книга на годината-"Цвят продълговат в морето" на Исабел Алиенде. История за едно семейство, което минава през Испанската гражданска война, бягство, терора от хунтата на Пиночет. Всяка глава започва със стих от Пабло Неруда. Любов, дълг, отговорност. И майстор като Исабел Алиенде.
Накрая върнаха ли се в Испания? Семейството.

# 488
Ще взема да й дам шанс на тази книга на Алиенде,ако я намеря в библиотеката.

# 489
Аз съм на 30% от Мастиленото сърце (съкратих заглавието Wink ) - харесва ми, макар че е много различна от предходната за Страйк. Конструирана е като пъзел повече от предишните и ако беше на хартия (чета от четеца), сигурно щях да си отбелязвам неща и да се връщам назад да погледна някои факти.
Единственото, което ме дразни,
Скрит текст:
е вплитането на неофашистки организации (защото нали либералите непрекъснато си въобразяват, че който е против тях, е фашист). Написаното за тях ми изглежда изключително тъпо - не знам дали е основано на факти, но нямам намерение да търся в Гугъл, за да проверя. Например, вие знаете ли, че който пише 88 до никнейма си, е член на такава организация? ... Rolling Eyes
Не знам дали е измислица на Роулинг или факт, но ми изглежда идиотско.
Аз като видя числото 8, си мисля за кюфтета, или за списание, или за знака за безкрайност, не за такива неща...

# 490
Чаеното момиче-неусетно прелиствам страниците . Увлекателна книга.

# 491
Аз съм на 30% от Мастиленото сърце (съкратих заглавието Wink ) - харесва ми, макар че е много различна от предходната за Страйк. Конструирана е като пъзел повече от предишните и ако беше на хартия (чета от четеца), сигурно щях да си отбелязвам неща и да се връщам назад да погледна някои факти.

pppqqq - на Киндъл поне можеш да си отбелязваш и после ти изкарва само отбелязаните неща Simple Smile

# 492
И аз се развличам с някакви еднодневки напоследък. Не си струва да ги споменавам всички. Последната от тях, "Every Last Fear", на Алекс Финли зарязах преди да стигна до средата. Не е до настроение. Просто книгите не стават.

Сега чета "Убийство в Миконос" на Сайгър и съм на около 30%. Продължавам само заради описанията на острова. Линията за Аника ме дразни.

# 493
Привет, момичета! Може ли да ми препоръчате книга, в която есента присъства? Имам нужда да омекотя настъпването на новия сезон, защото ме депресира Joy

# 494
Да, Резерватът на таласъмите, Клифърд Саймък.
Ето едно кратко ревю за книгата:
Скрит текст:
Не съм го писала аз, но мисля, че добре описва книгата:

https://troublebakers.eu/2016/03/16/таласъми-извънземни-и-дракон-резерва/

Общи условия

Активация на акаунт