Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 664
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Някой знае ли какво се случва с Varna View? Често минавам от там и не виждам някаква активност. На мен ми се струва доста атрактивно като идея, но от доста време като че ли няма прогрес.
https://www.varnaview.com/?gclid=Cj0KCQjwkt6aBhDKARIsAAyeLJ1uegi … 5WQIaAh0XEALw_wcB

# 196
Лятото минавах всеки ден покрай  Varna View , имаше някакво раздвижване, от два месеца вече не се виждат нито коли в двора, нито някакво развитие по сградите, поне тези, които са близо до пътя. Като цяло комплексът е на хубаво място и още се чудя какво са нагазили законово, че още не са го решили и не са достроили обекта.

# 197
Засичал съм работници на вътрешните сгради. Но до  колкото знам, собствениците на Варна вю са нови (може и да бъркам) и преди година някъде се активираха. Имам познати, които ходиха и останаха доста разочаровани от цените и най-вече ценообразуването. Плащаха се луди пари допълнително за някакви придобивки, които ми бяха доста съмнителни. Но за мен тези сгради не са за живеене, а за събаряне. Май са на повече от 20г, изложени на атмосферни условия и всичко, което е било качествено, сега се рони и напуква сигурно. Отделно пресечката за основния път си е голямо дърво. Лоша видимост в двете посоки. Ако се засели този комплекс, сутрин в час пик, хората ще чакат минимум половин час за да излязат от пресечката.

# 198
Май са на повече от 20г, изложени на атмосферни условия и всичко, което е било качествено, сега се рони и напуква сигурно.
Отделно пресечката за основния път си е голямо дърво. Лоша видимост в двете посоки. Ако се засели този комплекс, сутрин в час пик, хората ще чакат минимум половин час за да излязат от пресечката.
И аз съм си го мислела тези неща.

Предполагам за да им разрешат такъв голям прект, ще има нянаква модификация на пътната обстановка. Или казвате много положително гледам, като знаем каква е Община Варна Wink

# 199
Там на близо(мисля до разклона за Траката) се гласи едно ново кръгово преди светофара за Виница. Скоро имаше брожения на хора с имоти около мястото, че щели да им отнемат част от имотите без компенсация за кръговото.

# 200
Да, ще има кръгово малко след това, на пресечката с Горна Трака, започна очуждаването и хората колкото и да подскачат законът е ясен - до 30% от имота се очуждава без обезщетяване ..
Ще слиза път горе от Акчелар също така, който ще се включва в кръговото. Там започнаха и освобождаванията на парцели, през които ще минава пътя

# 201
  • Варна
Мислите ли че този проект ще бъде наистина изпълнен и ако да, то кога? Моят парцел е в близост. Не е засегнат, просто ми е любопитно развитието на района.

# 202
Ами смятам, че ще бъде изпълнен, след като вече засегнатите парцели се освобождават и местят огради ..Сега покрай кризата може и да има забавяне, защото в Общ съвет се дърлят за тегленето на заеми за инфраструктура, но като цяло това е важен пътен възел за този район, а и да не забравяме че тия горе с панорамните парцели на Акчелар не са случаЕни хора

# 203
Ако ще правят кръгово, изобщо няма да е заради хората на акчелар. На никой не му пука за тях колкото и връзки да имат. Всичко в района се прави заради резиденцията. Лятото стават големи задръствания между евксиноград и чайка. Даже задръстванията са стигали до марек. Хората като видят тия задръствания и завиват към Виница и Горна трака. Там стават още по-кофти задръствания... И как да дойде някой големец  от София, като ще седи половин час да чака в задръстване ...естествено, че ще си отпуснат пари ,все пак там се посещава освен от нашите и от други правителства. Бонус обект е от историческо, национално, архитектурно, културно и т.н. значение. Пари могат да си дърпат от различни места.

# 204
Привет, скоро беше питано, но тъй като май не разбрах отговора, мога ли отново да повдигна въпроса относно това как се отразяват последните промени в ЗУТ върху жилища с различен от апартамент статут? По-конкретно ателие и студио. Новата мантра е, че те са вече напъллно приравнени с апартаментите, ама мислите ли, че наистина е така. За ток на битова тарифа съм сигурна, че се прилага вече , но има ли други съображения, които все пак да ги различават от апартаментите или да предсатвляват някакъв недостатък? Ще се раздвам на компететно мнение Simple Smile

# 205
  • Варна
Опитвам се да разбера къде ще е това кръгово, но нещо не се ориентирам. Живеем на Евксиноград, над Еко, много се надявам обръщача да се превърне в кръгово, но май говорите за друго място.

# 206
  • Варна
За Горна Трака говорим. Светофара, където се разклонява пътят за Виница и за картинг  пистата.

# 207
Някой има ли представа какво се случва с комплекс "Ренесанс" във Възраждане? Линкът не е активен, няма никаква информация за комплекса.
https://home2u.bg/project/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … 0%B0%D0%BD%D1%81/
При Ренесанс сгради 1 и 2 имат акт 16, чака се прехвърлянето. Сграда 3 е на Акт 14 и си върви по график правят фасадата и вътре.
За Галерия сграда 1 е пред Акт 16 даже може и да е актувана не съм сигурен, сграда две има Акт 14 и се движи нормално за сграда 3 има закъснение заради енергото не могат да се разберат нещо. Незнам последно какво стана.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 13:18 от Nohope

# 208
А кога ще е прехвърлянето при сграда 1 и 2 в Ренесанс?

# 209
А кога ще е прехвърлянето при сграда 1 и 2 в Ренесанс?
До две седмици, в момента изготвят данъчната оценка.

Общи условия

Активация на акаунт